Kimin ne yaptigi beni ilgilendirmiyor. Ben zaten yanindan gecemem o hizlarin ve kaldiki MTB kullaniyorum

Sadece bir aciklama yapmak icin konuya karisiyorum. O kadar yuksek hizda kimsenin yol konsantrasyonunu birakip kilometre saatini takip ettigini sanmiyorum oncelikle. Tempo dusunce veya tur bitince bakiliyor sanirim saatlere.
Cateye velo 9 kablolu saat kullaniyorum. İşe gidip gelirken duzenli gittigim yollarda hep ayni degerleri aliyorum ve scooter motosiklet ile gittigimde saglamasi dogru cikiyor. Yaptigim turlarda arkadaslarimla veya google map olcumleri ile kiyasladigimda dogru cikiyor ve 11 aydir bu saati kullaniyorum memnunum.
Haftada birkac gun gectigim ve erken saat ise trafik olmadigindan tum gucumle pedala asildigim guzel onu acik bir inis var. Genelde burada havaya gore 60 km'ye kadar cikabildigim oluyor ve gorup gordugum en yuksek hiz bu

Neyse lafi uzatmisken sadede geleyim:
Eylul de bu rampadan inince Km Saatini kontrol ettigimde 104,1 km max. gordum inanamadim!
Iki hafta sonra yine ayni yerde inis sonrasi tempo dusurup max. hiza baktigimda 188 km gordum

ha:
Uzun sure hersey yolunda gitti ve Mart ortasinda rekorum 199,9 KM! Muhtemelen daha fazla ama KM Saatinin olcum siniri burada bitiyor olcememis zavalli

Sonucta KM Saati sensoru manyetik algi mantigi ile olcum yapiyor. Gectigim yerde bunu etkileyen ve olcumun sapmasina neden olan bir etken hepimizi yaniltabilir. Sonucta yuksek hizlarda KM saatine degil yola ve bisiklete konsantre oluyoruz. Bu saniyelik artislar aldigimiz toplam mesafede algilanabilir bir fark yaratmasada MAX. hiza baktigimizda gozlerimizi yuvalarindan ugratabilir. Bendeki gibi 188 - 199 Km gibi ucuk rakamlarda bir sapma olmamissa inandirici bir yanilgiya dusebiliriz.
Yine de soyluyorum ben tecrube ve fikrimi aktardim. Gercekten yapan ve yaptigini soyleyenlere saygi duyarim. Benim kapasitemin coook otesinde bu isler