Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

Km saatide var bende, stravada son hızda sapma görmedim km saati ile aynı değeri gösteriyor. Çok yüksek binaların arasından geçerken nadir sapma yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Carlosito1907
Scudo
mudanya'ya inen rampada üst boruya yatıp 78 falan gibi bir hız gördüm. daha da hızlanırdım muhtemelen ama ne yalan söyleyeyim korkup ufak ufak frenlemeye başladım

Neye güvenip bu kadar hız yapıyoruz ki :) 60 km üzeri hızda o bisikletten düşmek kim bilir ne hale sokar adamı aman Allah korusun.Daha çok yolun başındayım 44 km de benim rekorum düz yolda.

Arkadaşım yarışda basmış sprint'i 55-60 arası hızla kontrolü kaybetmiş düşmüş.Bana sırtını ve ellerini gösterdi hala aklımda.Anlatılacak gibi değil.Tamam bazen hayata renk katmak gerek ama %50 şans varsa bu işin içinde ben yokum.Bir anlık zevk için bedenimde kalıcı izler kalmasını istemem.Dikkatli olun arkadaşlar.Beraberinde arkanıza bakmadan basıyorsunuz.Başkalarınıda düşünün....

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
Aslında çok önemli bir parametre var gücü ölçmek için :eek:rtalama hız.
Mesela Belirli bir mesafede ortalama hızınız neydi sorusu güvenliğide içerir aslında..
Mesela: 46 km mesafede ortalamada 27 yi yakaladım ilk kez. Bu önemli gelişmeydi benim için.

Şehir bisikletiyle geçen 44 yapmıştım düz yolda, o hızı görür görmez yavaşlamaya başlamıştım(dayanamadım çünkü). Yol bisikletiyle durumum ne olurdu çok merak ediyorum.
Yok ki yol bisikletini kullanabileceğim arkadaş:)

Şehir bisikletiyle geçen 44 yapmıştım düz yolda, o hızı görür görmez yavaşlamaya başlamıştım(dayanamadım çünkü). Yol bisikletiyle durumum ne olurdu çok merak ediyorum.
Yok ki yol bisikletini kullanabileceğim arkadaş:)

son 13 'üncü kartepe turumda toplam km 203 idi..
yalnız benim anlayışım tam profesyonel değildir ,203 km 'de pedal kesmeden gitmek benim için oldukça güçtür,
araya 45 dakika feribot girdiği için esas çıkış noktası 162 km olarak alınırsa bura topçular-kartepe otel 1300 rakım 16 km rampa dönüş aynı yer 16 km iniş ve 72 km yalova oluyor.06.35 de topçular çıkış yaptık 58 km gittik pedal kesmeden ,saat 09.05 de rampa başlangıcına varıldı,fakat burada 25 dakika mola oldu tırmanış saat 09.30 da başladı 3 saatte 1300 rakıma ulaşıldı tam 16 km rampa köy içinden eğim 12 idi sonra 7 lere indi,çok kısa duruş oldu energel içmek için,
zirvede 10 dakika kalındı 16 km aynı yerden inildi toprak yol bozuk asfalt bazı yerlerde asfalt iyi idi..tekerim patladığı için bekleme oldu suadiye köyde bu arada yemek mola derken 1 saat gitti tabi,dönüşe 72 km var idi ve biz 45 dakikada indik 16 km 'yi bunun nedeni oldukça bozuk zemin 700 x 32 de risk var idi.12.40 da inişe geçtik 13.25 de suadiye köyde idik ve 14 .25 de dönüş yoluna başladık ve saat 18.15 de yalovada idik ,11 saat 35 dakikada iş bitmiş oldu.bunun
1 saat 35 dakikası mola ,sele üstü 10 saat olmakta 162 km ,,,,
16 km rampa ne kadar düz yola bedel tabi o vakitte 162 km 'den fazla gitmiş oluruz ,,

@Kudret Kurtcebe

ben konu ile alakasını çözemedim desem ayıp etmiş olmam değil mi? gerçekten anlamadım. :)

kudret abi öyledir, onun için varsa yoksa performansdır:) ilerde tanıdıkça siz de anlarsınız.

@Fatih Tepeköy

Km h ifadesini mesafe olarak anlamış sadece:)

%18 eğim iniş umuttepe yolunu bilen bilir 75 km hızdan sonra frenledim hızlandıkça altından kayıp gidiyor makina :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
@Melih Çolak
Bırak gitsin yav bende gözlük olmadığından gözlrtim yaşarmıştı:)

arkadaşlar yeri değil ama yazmasam olmayacaktı. Gazla uçabilirsin, ama frenle konamazsın. :)

@Melih Çolak
Abs zaten geç durdurur erken durdurmaz:) Eğer yol boşsa ve engel birşey aniden öne çıkmazsa veya viraja denk gelinmiyorsa yavaş yavaş durdurulur:)
90a çıkanlar nasıl duruyor bazıları rampa aşağı yapıyor o hızı:) Ah keşke benim öyle şansım olsa acımam hiç:D

Şehir bisikleti ile düz yolda 35km/s hizla
en fazla 15-20 dak. gidebiliyorum. 30km/s hizla daha uzun sure...
En çok kullandigim git-gel 60 km lik rampalarin da olduğu Trabzon-Yoroz mevkii arasında surekli ortalamami hesapliyorum henüz 26km/s'i gecemedim.

Çelik bisikletine motosiklet motoru takan bir dahi vardı :D 70le gidiyordu :D

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
Geri