Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

15.5 kg lık :) , 38mm yol bisikletim ile düz yolda, (maltepe dolgu alanındaki bisiklet yolunda) anlık olarak 50 km/sa görebiliyorum. Sahilde Ama araç yolunda, çok kasmadan pedal çevirdiğimde sürekli olarak 30 km/sa hız ile ilerleyebiliyorum. , bisiklet yolunda bu sürat ile ilerleyemiyorum.

Scudo
bacaklarınız yeteri kadar güçlüyse kamyon arkasında 100 e kadar yolu var

Yine enteresan cevapler gelicek şüphem yok, daha önce bu tip konular açıldı, anlık mtb ile 40-50 gören arkadaşlar buna kaç dk. dayanabiliyolar merak ediyorum, her hangi bir aerodinamik sürüş pozisyonu ve ince yüksek basınçlı lastiklerde yok, ağırlıkta çabası, uzun süre gidilebiliyomuş havası yaratılmış sanki :).

Yol bisikleti ile düz bir yolda 40km/h tempo tutturabilmek bile gayet zorlayıcı, 10 dk. dan sonra nefes nefese kalıyorum, kadansım 100 oluyor genelde o hızlarda, buda 10 dk da 1000 tur pedal çevirmek demek. Anlık zorlanınca 50-60 arası görülebilir.

Geçenlerde yokuş aşağı 70km/h gördüm, o hızla viraja girmek inanılmazdı, ufak bir resimde ekliyim; https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/r90/10298839_10152243162134667_7388279222472735414_n.jpg

Max 85km/h görmüşlüğüm var, riskli tabikide. Daha önce normal bir hızda giderken önüme aniden bir kedi fırladı, fren dahi sıkamadım çok hızlıydı, mecburen ön tekerim sertçe çarptı ve hızlıca kaçmaya devam etti, beni düşürmese de çarpma şiddetliydi düşme riski atlatmıştım.

Sonuç olarak bayır aşağı yine hızdan vazgeçmek zor oluyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun diyelim :).

Klasik yol bisikletimle (tahmini 15 kg) zorlayınca kısa süreliğine 45 civarı görüyorum. Normal tempoda ise ortalama 30 km/h yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Hocam,

Ben değilim. Kaskımı eksik etmem.
Kırmızı Rocket kullanıyorum.

@örfi öğretmenoğlu

61 yaptım rüzgarı arkama alıp biraz kasınca yapılmayacak hız değil

Yine maksimum hız konusu. Çok seviyorum bunları :D

53 aynakol yetmeyenler, 54 isteyenler. 11 rubleyi beğenmeyip 10 diş isteyenler.
100'cüler, 110'cular. Nerede bunlar ya :D

http://s25.postimg.org/q8u3wcdgf/Screen_Shot_2014_06_02_at_18_03_43.png
En üstteki datada sorun var fakat. GPS nedeniyle bi sapma olmuş. Onu görmezden gelin.

specialized tarmac ile kartepe inişinde 71.3 km (link)

her ne kadar yol bisikleti olmasa da, bana bir süre yol bisikleti gibi hizmet eden harika bisiklet cannondale badboy ile, kayışdağından inerken 73 km.
(link)
burada 83 görünüyor ama o kadar olduğunu sanmıyorum. göstergeden takip ettiğim değeri yazdım.

arkadaşlar strava, runstatic vs tarzı programların maks hız verisine gövenmeyelim. Anlık olarak iki nokta arasında uydu bağlantısı sapıtıyor ve o anda sizi 80-90 km/sa hızlarda hesaplayabiliyor. Özellikle de start noktasında yapıyor bu hatayı. Alın size örnekler. Şirketin çok dik olan otopark rampasında ne hızlara ulaşmışım :)

(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
@Fatih Tepeköy

evet, strava bu konuda güvenilir değil. emin olmak için hız sensörü şart. ben de kendi yazdığım değerleri göstergeden gördüğüm en yüksek hızları göz önüne alarak yazdım.

Kısa ve düz yolda 47 KMH gördüm daha büyük yolda hız yapmak nasip olmadı :D

• Beğen
Tepkiler: gozdebobi
btwin 8.0 lastikleri değişerek düzde 52 orhangazide fren yaparak 64, merida t3 ile 700*23 tekerle düzde 58 (son dişliye geçemedim) mudanyadan inişte fren noktası 67

Meğerse ben bisiklet sürmüyormusum.En fazla 41 KMH:mad:

Strava nın verdiği değere değilde grafiklere bakın,sürekli saptırıyor. Max hız konusunda strava tutarlı değil

Ankara kepekli inişinde şehir bisikletimle 70-90 arası bir hızla gittim. Tam hız söyleyemiyorum çünkü km saati yok. :) Ama bir ara arabalarla aynı hızda gittiğim hatta geçtiğim oldu. Ama çok riskli birşey tabii.

Dün 55 km/h yaptım rüzgar arkamda düz yol.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
halı saha maçına 5 dakka kala evden çıktığımda Bostancı yan yolun tamamını MTB ile (köprüden kızılayın ordaki tünele kadar) 45 km hızda gitmişliğim var :D tabi maçın ilk 10 dakkası koşamamıştım :D

@faruk meto

Orhangazi'den kastınız Yalova'ya iniş midir? Süpürgelik rampası sanırım.
Frenleyerek 65 ile inişe geçip sonrasında bir manyaklıkla frenleri bırakarak hız denemesine girişmiştim.

Geri