suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.560
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Bir strava görseli de ben paylaşayım. Şehir bisikleti ile dik oturup rahat rahat yapılmış bir hızdır.237856 dosyayı görüntüle
237856 dosyayı görüntüle
Demek bir de aero pozisyona geçeydin ışık hızını aşan ilk bisikletli olurdun herhaldeBir strava görseli de ben paylaşayım. Şehir bisikleti ile dik oturup rahat rahat yapılmış bir hızdır.237856 dosyayı görüntüle
237856 dosyayı görüntüle
Bu hızı aga gibi bey gibim yaptıysan "dik dur eğilme". Strava eğilsin karşında.Bir strava görseli de ben paylaşayım. Şehir bisikleti ile dik oturup rahat rahat yapılmış bir hızdır.

Bayıldım bu strawa kaydına . Kaya üzerinde oltasını sallamış balıkçı şeması çizmişsin. Yürü be usta kim tutar seni. 😍Harita da ekleyeyim de tam olsun. Gerçekten uçtuk bu sürüşte. Ufak sapmaları anlarım da böyle uçuşlar neden olur bilmem.
Şahsi rekorum mosso legarda şehir bisikleti ile 80 leri gördüm hem gösterge hem stravada gördüm aynı anda. Ama düz yolda safi bacak gücüyle anlık değil düzenli sabit hızla 33-35 gibi gidebiliyorum. Ortalamada 25 in üstünü daha hiç görmedim. Önemli olan da budur rampa aşağı salmak mühim bir konu değil bence.
237884 dosyayı görüntülewa
Harita da ekleyeyim de tam olsun. Gerçekten uçtuk bu sürüşte. Ufak sapmaları anlarım da böyle uçuşlar neden olur bilmem.
Şahsi rekorum mosso legarda şehir bisikleti ile 80 leri gördüm hem gösterge hem stravada gördüm aynı anda. Ama düz yolda safi bacak gücüyle anlık değil düzenli sabit hızla 33-35 gibi gidebiliyorum. Ortalamada 25 in üstünü daha hiç görmedim. Önemli olan da budur rampa aşağı salmak mühim bir konu değil bence.
237884 dosyayı görüntüle
Harita da ekleyeyim de tam olsun. Gerçekten uçtuk bu sürüşte. Ufak sapmaları anlarım da böyle uçuşlar neden olur bilmem.
237884 dosyayı görüntüle

Daha dik ve virajsız bir yol olsa 90-100 km/h hıza da ulaşılabilir. Bunda İNANILAMAYACAK ne var anlamadım.
Konuda acemi olduğum halde anlayabiliyorum ve size kesinlikle katılıyorum.Önceki sayfalarda paylaşmıştım. 2019 Tour de France, yani dünyanın en iyilerinin dünyanın en iyi bisikletleriyle yarıştığı yarıştaki cillop gibi yolda, ortalama %7lik bir yokuştaki hız rekoru 101.5km/s. (kaynak : (link))
Ama nasıl oluyorsa bizde millet şehir/dağ bisikletiyle bile o rekorları geçtiğini veya geçebileceğini iddia edebiliyor. Önceki sayfada arkadaşların yazdığı gibi, 30'dan 50'ye çıkmakla, 80'den 100'e çıkmak arasında çoook çok büyük farklar var.
Önceki sayfalarda paylaşmıştım. 2019 Tour de France, yani dünyanın en iyilerinin dünyanın en iyi bisikletleriyle yarıştığı yarıştaki cillop gibi yolda, ortalama %7lik bir yokuştaki hız rekoru 101.5km/s. (kaynak : (link))
Ama nasıl oluyorsa bizde millet şehir/dağ bisikletiyle bile o rekorları geçtiğini veya geçebileceğini iddia edebiliyor. Önceki sayfada arkadaşların yazdığı gibi, 30'dan 50'ye çıkmakla, 80'den 100'e çıkmak arasında çoook çok büyük farklar var.
Ben tam tersini söylüyorum. Bizim gibi amatörlerin elimizdeki bu "sıradan" bisikletlerle o hızlara çıkmamız imkansız. Yani dünyanın en iyi bisikletçilerinin, dünyanın en iyi bisikletleriyle çıktıkları hızlara (100km/s) bizlerin çıkması (veya çıktığını/çıkabileceğini) iddia etmesi komik.Verdiğin örnek için teşekkürler 100km/h hıza çıkılabileceğini söylemiştim zaten. Daha da dik olan bir rampada daha az pro olan birisinin 90 km/h yapması makul bir tahmin olur demekki. Bu hıza ulaşmak için çok güçlü kaslara ve kondisyona da gerek yok, çünkü ben doğru düzgün pedala bile yüklenemedim, tek yaptığım vücudumu eğerek rüzgar direncini en aza indirmeye çalışmak oldu.
Ben tam tersini söylüyorum. Bizim gibi amatörlerin elimizdeki bu "sıradan" bisikletlerle o hızlara çıkmamız imkansız. Yani dünyanın en iyi bisikletçilerinin, dünyanın en iyi bisikletleriyle çıktıkları hızlara (100km/s) bizlerin çıkması (veya çıktığını/çıkabileceğini) iddia etmesi komik.
mesela Türk milli sporcu Kadir Kelleci var. Ülkenin bir çok KOM'u kendisinde. Onun sürüşlerine bir bakın, %7 %9 luk inişler geçtiği sürüşler var.
O bile bu hızlara çıkamıyor.
Ya da sizin 80'i gördüğünüz sürüşün strava linkini bi paylaşabilir misiniz? O inişte ulaşılan en yüksek hızlara bir bakalım...