Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

Scudo
Gördüğüm kadarıyla bu konu sürekli insanların birbirini kirmasina sebep oluyor. Ne gerek var ki, 120 yapsan kime ne 320 yapsan kime ne... sürat felakettir, bosverin, yavaş gidip tadını çıkartın...

Bisiklet üzerinde tatlı tatlı süzülerek sürmek dururken, kan ter içinde pedallara asılarak yardırmak ta ayrı bi keyif oluyor tabi 🤪. Ha bir de ışıklarda kamyonlarla aynı anda kalkış yapıp da, ondan çok daha çabuk hızlanınca :komik:; yetişmek için bağırta bağırta vites atanlar yok mu... İşte o şoförlerin yüzlerini merak ediyorum :D. Elbette hiç tınlamayan kamyon şoförleri olacaktır. Ancak sanki bazıları öyle bir hırslanıyor ki, ilerleyen metrelerde öyle bir hızla yanımdan geçiyorlar ki, sanki benimle yarışıyordu da intikamını aldı :komik:. İşte orada ufak bir gülümseme oluşuyor bende :krnz:. Halbu ki ben orada sadece kendimle yarışıyordum. Sadece bisikletin yapabildiklerini deneyip keyifleniyordum :hhhhhh:.
Tamam bir 0-100 ölçemeyiz ama acaba 0-30 ya da 0-40 hızı kaç saniyede yakalayabiliyoruz ona bakılabilir belki ha? Hiç denemedim de bak şimdi 🤔
Ama yani bisiklet her türlü keyif ya! Yani ormanda ince bir toprak yolda, patikada kuş sesleri eşliğinde mis gibi havada :kyfmyrn:.
Dağ yollarının asfaltında manzara eşliğinde rüzgarı yarıp hızlı hızlı süzülürken :ssrtcbya:.
Şehirde işine sakin sakin sporunu yaparak, kafandan tüm sorunları silerek gitmek. Ya da eşinle, arkadaşınla, keyifle etrafı, insanları, dükkanları izleyerek sürmek :hımm:...
Hepsi birbirinden güzel beaa!
Atalarımız büyük düzlüklerde büyük hazlarla atlarını sürerlermiş :hrkbuya:. Şimdi biz onların torunları da metalden atlarımızla aynı hazzı almaya çalışıyoruz :hrkbuya:.

ben herhangi rampa aşağı yola güvenemezdim galiba yüksek hızlar için :) yolun kaymak gibi olduğundan emin olmam lazım..

maksimum hızım da bisiklette yeni olmam dolayısıyla şimdilik carraro gravel g0 ile düz yolda 55 km/s.

(ama strava'da 70 km/s görünüyordu yanlıştır heralde)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bir strava görseli de ben paylaşayım. Şehir bisikleti ile dik oturup rahat rahat yapılmış bir hızdır.
Bu hızı aga gibi bey gibim yaptıysan "dik dur eğilme". Strava eğilsin karşında.

Harita da ekleyeyim de tam olsun. Gerçekten uçtuk bu sürüşte. Ufak sapmaları anlarım da böyle uçuşlar neden olur bilmem.
Şahsi rekorum mosso legarda şehir bisikleti ile 80 leri gördüm hem gösterge hem stravada gördüm aynı anda. Ama düz yolda safi bacak gücüyle anlık değil düzenli sabit hızla 33-35 gibi gidebiliyorum. Ortalamada 25 in üstünü daha hiç görmedim. Önemli olan da budur rampa aşağı salmak mühim bir konu değil bence.

hart.JPG

Harita da ekleyeyim de tam olsun. Gerçekten uçtuk bu sürüşte. Ufak sapmaları anlarım da böyle uçuşlar neden olur bilmem.
Şahsi rekorum mosso legarda şehir bisikleti ile 80 leri gördüm hem gösterge hem stravada gördüm aynı anda. Ama düz yolda safi bacak gücüyle anlık değil düzenli sabit hızla 33-35 gibi gidebiliyorum. Ortalamada 25 in üstünü daha hiç görmedim. Önemli olan da budur rampa aşağı salmak mühim bir konu değil bence.

237884 dosyayı görüntülewa
Bayıldım bu strawa kaydına . Kaya üzerinde oltasını sallamış balıkçı şeması çizmişsin. Yürü be usta kim tutar seni. 😍

237884 dosyayı görüntüle

Önemli olanın, kişiden kişiye değişiyor olması... Kim için ne önemli? Göreceli olduğu çok açık. Ben yaklaşık 2.5 santimetre (yaklaşık yetişkin bir kişinin baş parmağından biraz daha kalın) alanda 80 üzeri hızla gitmenin ciddi bir cesaret, adrenalin ve başarı olduğunu düşünüyorum. Kimileri sabit kadansla 20KM gitmeyi başarı sayabilir. Dediğim gibi aslında göreceli bir konu ve konu tek bir bütün gibi görünse de, içeriğinde birden çok "dal" var.

237884 dosyayı görüntüle

Ortalama hiz da pek onemli degil. Ben antreman icin cikmissam 30 km/s ustu ortalama yapabiliyorum 40 yasimda. Ama nasil yapiyorum orasi biraz karisik :)

(link)

Strava linki yukarida, veloviewer'da daha guzel veri var ama erisim acik degil ekran goruntusu koyayim.

Screenshot 2020-08-19 at 17.19.53.png

Strava linkinden de goruldugu gibi 42 km'de 40 metre irtifa almisim, onun 20 metresi de havalimani pistinin altindan gecen tunelin inis cikisi onun disinda veledrom gibi duz yol.

Ekran goruntusundeki hiza bakarsaniz 42 km'de 5 kere duraklamisim, hizim 20 km'nin altina bir kac kez dusmus. Bu rotada bir kac tane trafik isigi var duraklamalar onlar, kucuk kasabalardan gecen sehir disi yol oldugu icin belki kasaba icinde baska bisikletliyi gecerken yavaslamisimdir vs.

Ruzgar da 5 km/s imis yok gibi bir sey, kisaca trainer da yapilmis surus gibi.

Diger yandan daglik, tepelik yerde yasayan arkadaslarin suruslerini goruyorum, adam 22-23 ortalama yapmis ama belki 1000 metre irtifa almis 50 km'de. O arkadasin harcadigi efor, guc benden fazla ama ortalama cok daha dusuk.

Insanlarin kafalarina hedefler koyup, onlara ulasmak icin cabalamasi cok guzel ve takdir edilesi bir sey ama ben orta yasli bir erkek olarak artik isin keyfindeyim. Cikayim, kazasiz belasiz keyifli surus yapayim eve doneyim diye bakiyorum artik olaya.

50km hıza ulaştıydım

Ben sürüş verilerimi hem km saatinden hemde Mi Fit uygulaması üzerinden takip ediyorum. Bugüne kadar gördüğüm en yüksek hız 81 km/h. Verinin doğruluğundan şüphem yok çünkü Sinop tünelinden sonra Boyabat istikametine doğru olan rampa aşağı olan yolda yaptım, çok dik bir rampa. Daha dik ve virajsız bir yol olsa 90-100 km/h hıza da ulaşılabilir. Bunda İNANILAMAYACAK ne var anlamadım. Stravanın GPS sinyali yüzünden saçmaladığına ben de şahit oldum.
Ama bu ayırt etmesi zor bir durum değil.1597980644631(1).jpg

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Daha dik ve virajsız bir yol olsa 90-100 km/h hıza da ulaşılabilir. Bunda İNANILAMAYACAK ne var anlamadım.

Önceki sayfalarda paylaşmıştım. 2019 Tour de France, yani dünyanın en iyilerinin dünyanın en iyi bisikletleriyle yarıştığı yarıştaki cillop gibi yolda, ortalama %7lik bir yokuştaki hız rekoru 101.5km/s. (kaynak : (link))

Ama nasıl oluyorsa bizde millet şehir/dağ bisikletiyle bile o rekorları geçtiğini veya geçebileceğini iddia edebiliyor. Önceki sayfada arkadaşların yazdığı gibi, 30'dan 50'ye çıkmakla, 80'den 100'e çıkmak arasında çoook çok büyük farklar var.

Önceki sayfalarda paylaşmıştım. 2019 Tour de France, yani dünyanın en iyilerinin dünyanın en iyi bisikletleriyle yarıştığı yarıştaki cillop gibi yolda, ortalama %7lik bir yokuştaki hız rekoru 101.5km/s. (kaynak : (link))

Ama nasıl oluyorsa bizde millet şehir/dağ bisikletiyle bile o rekorları geçtiğini veya geçebileceğini iddia edebiliyor. Önceki sayfada arkadaşların yazdığı gibi, 30'dan 50'ye çıkmakla, 80'den 100'e çıkmak arasında çoook çok büyük farklar var.
Konuda acemi olduğum halde anlayabiliyorum ve size kesinlikle katılıyorum.
İnsan biraz düşününce işin içine karşıdan çarpan rüzgarın karşı direncinin de girdiğini anlayabiliyor. Sen hızlandıkça karşıdan seni yavaşlatmak için vuran rüzgar da bi okadar artıyor. Ne kadar aero pozisyonuna yatarsan yat.
Kendi bisikletimle deli gibi asıldığımda gördüğüm şey, belirli bir hıza çok kolay ulaşılırken, hız arttıkça, hızlanma zorlaşıyor. Karşı kuvvet inanılmaz artıyor ve zorluyor. Ayrıca kişisel performans ve güç te işin içinde. 40 km den sonra tüm etkenler seni daha fazla hızlandırmamak için canla başla inat ediyor. Tüm olay aslında bu.
Şimdiye kadar en yüksek 63 km/h hızı görebildim. O da çok dik olmasa da iyi bir inişti. Ama o hızı belki 2 saniye kadar koruyabildim. O da sayaçtaki göstergeyi görene kadar. Ondan sonra bacaklar ve nefes bitti bende :komik:.

• Beğen
Tepkiler: Noldor ve Auditore

Verdiğin örnek için teşekkürler 100km/h hıza çıkılabileceğini söylemiştim zaten. Daha da dik olan bir rampada daha az pro olan birisinin 90 km/h yapması makul bir tahmin olur demekki. Bu hıza ulaşmak için çok güçlü kaslara ve kondisyona da gerek yok, çünkü ben doğru düzgün pedala bile yüklenemedim, tek yaptığım vücudumu eğerek rüzgar direncini en aza indirmeye çalışmak oldu.

Verdiğin örnek için teşekkürler 100km/h hıza çıkılabileceğini söylemiştim zaten. Daha da dik olan bir rampada daha az pro olan birisinin 90 km/h yapması makul bir tahmin olur demekki. Bu hıza ulaşmak için çok güçlü kaslara ve kondisyona da gerek yok, çünkü ben doğru düzgün pedala bile yüklenemedim, tek yaptığım vücudumu eğerek rüzgar direncini en aza indirmeye çalışmak oldu.
Ben tam tersini söylüyorum. Bizim gibi amatörlerin elimizdeki bu "sıradan" bisikletlerle o hızlara çıkmamız imkansız. Yani dünyanın en iyi bisikletçilerinin, dünyanın en iyi bisikletleriyle çıktıkları hızlara (100km/s) bizlerin çıkması (veya çıktığını/çıkabileceğini) iddia etmesi komik.

mesela Türk milli sporcu Kadir Kelleci var. Ülkenin bir çok KOM'u kendisinde. Onun sürüşlerine bir bakın, %7 %9 luk inişler geçtiği sürüşler var.
O bile bu hızlara çıkamıyor.
Ya da sizin 80'i gördüğünüz sürüşün strava linkini bi paylaşabilir misiniz? O inişte ulaşılan en yüksek hızlara bir bakalım...

Ben tam tersini söylüyorum. Bizim gibi amatörlerin elimizdeki bu "sıradan" bisikletlerle o hızlara çıkmamız imkansız. Yani dünyanın en iyi bisikletçilerinin, dünyanın en iyi bisikletleriyle çıktıkları hızlara (100km/s) bizlerin çıkması (veya çıktığını/çıkabileceğini) iddia etmesi komik.

mesela Türk milli sporcu Kadir Kelleci var. Ülkenin bir çok KOM'u kendisinde. Onun sürüşlerine bir bakın, %7 %9 luk inişler geçtiği sürüşler var.
O bile bu hızlara çıkamıyor.
Ya da sizin 80'i gördüğünüz sürüşün strava linkini bi paylaşabilir misiniz? O inişte ulaşılan en yüksek hızlara bir bakalım...

Size yalan borcumuzu ödemek ve hava atmak için GPS'i araçla kaydettik. Teker sensörünede çift mıknatıs taktık.

Geri