Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

ben düz yolda 300 km yokuş aşşada 1300 km yi gördüm ses hızı rekorunu da kırdım . bu yazılanlardan sonra bende bunları yazma karar verdım..:)

duz yolda 75 km yı geçen adamın elını operım...

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Scudo
[video]http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-merida-ride-lite-94-mavic-kysurim-full-105-set-2012-model-100189815/detay/[/video]

Ben 550 ile gittiğimi hatırlıyorum sonra uçtum havada takla attım bi otelin çatısına düştüm sonra bi baktım odada öpüşenler filan var çıktım hemen :D

Yani kimse kızmasın ama 100 km ler havada uçuşuyor? Dünya rekortmeni ''chris hoy'' bile o kadar hız yapmamıştır hayatında. Yani ne kadar yokuş aşağı olsa da - düz yolda imkansız olduğu için bahsini bile açmıyorum- bisikletteki dişli sayısı buna müsade etmeyecektir 50 küsür dişliye 11 oran olsa bir süreden sonra artık pedal boşa dönmeye başlayacaktır. Zaten pedal çevirmeyi bıraktığınız zaman bisiklet kendi kendine bu kadar büyük hızlara çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum. Ha bir yol trafik durumu var. Bu kadar yüksek hıza çıkabileceğiniz bir trafik ortamı bulmanız biraz zor. ben olsa olsa en fazla 65-70 km hız a ihtimal verebiliyorum oda son derece boş ve düzgün bir yokuş aşağı yolda olabilir. 75 ve üstü km hız yaptığını söyleyen arkadaşlarımın gps programlarına fazla iyimser davrandıklarını düşünüyorum. Ya km saatleri bozuk ya gps sayaçları bozuk yani bir şeylerin mutlaka bozuk olması lazım. Birde farz edelimki o hız da gittin karşına bir araç çıktı yaya çıktı yada çukur var ne yapacaksın? Hiçbirşey direk bisikletten uçup hayatının son bir kaç saniyesini hava da geçirmiş olursun. Bisiklette kimseye 40 km hız dan fazlasını yapmamasını tavsiye ediyorum.

Hocam ankaraya gelirseniz vereyim yol bisikletini salın kızılaya doğru pedalsız 77 yapıyor pedalla artık siz düşünün 53 11'i.

"Abi geçen bisikletle düz yolda 100 km ye çıktım..." "ZİYAAAAAAAAA" :D

(link)

dünya rekoru 107 km videosu var youtubede

@Gökhan Toros

Bunların frenleri V fren değil mi? O hızla nasıl duruş mesafesi ayarlıyorlar hayret doğrusu.

@Gökhan Toros

Bu videoyu biliyorum, benim yaptığım yorumu ''tam okusaydınız '' yol durumu trafik gibi engellerden bahsettim. İnişte elbet te olabilir. Tekrar bahsedeyim o zaman, kontrollu temiz ve böyle trafiğe kapalı alan da elbette olabilir. Ben '' GERÇEK HAYATTAN '' bahsediyorum. Elbette biliyorum ki dünya rekorları yada 100 km üstüne çıkan yarışçılar elbet var. Ben sizin benim gibi insanlardan bahsediyorum. Şimdi kalkıp da fuji dağından bisiklet le inen adamın videosu ile al sana bisikletle 100 km yi geçmiş dersek o zaman gerçek hayat kurallarının dışına çıkmış oluruz. Yada bu videodaki gibi imkanımız olursa hadi yapalım derim. Gerçek hayatta saniye başı arabaların geçtiği trafiğin yayaların hayvanların ışıkların çukurların engellerin olduğu bir yerde 100 km geçen olursa bence milli takıma girsin o adam. Bana şimdi böyle profesiyonel yarışlardaki videolarla yada ekstrem özel durumlardaki videolarla dağdan inen ne bilim 85 e 11 dişli nin olduğu uzaylı bisikletleri ile yada bunun gibi çok özel durumlardan bahsediyorsanız ala 100 km yi geçersiniz. 75 km üstü derken de aslında bunu kasdettim 85*90 yada 100 km leri kasdettim ama tam izah edememişim demek ki orayı. 100 km konusunda halen dediklerimin arkasındayım.

@Alper Gencan

Eğer sürdüğümüz yol öyle sağdan soldan trafiğe araç katılan bir yol değilse, özellikle de şehir dışındaysa bahsedilen hızlar çok çok kolay. Daha önce 78km gibi bir hız yaptım böyle bir yolda. Daha bugün, inişlerden birinde 74km/h'i gördüm ki bisikletin üst borusuna bile oturmamıştım daha. Seledeydim, sadece gidonu ortadan tutuyordum.
Kısacası, uygun yolu görürseniz eğer o hızlar, iyi bi aerodinamik pozisyon ile imkansız değil. Hatta oldukça kolay.

Adem Kaya
Hocam yol bisikletleri V değil, caliper (sidepull) fren kullanıyorlar. Performans olarak öyle müthiş değiller, hatta v frenden daha kötü bile denilebilir.
Fakat yol bisikletinde o hızlardayken durmanızı gerektirecek bir durum olmuyor. Herhangi bir tehlikede de size zaman kazandıracak kadar yavaşlatıyor, ki bu da kaçmanız için yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
(link)

Endomodo ne derece doğrudur bilemem, daha önce yapmış olduğum maksimum hız 67 km/s idi. Açıkçası telefonların gps sistemlerine işim gereği(harita mühendisiyim) güveniyorum ve kullanıyorum. Kendi kullandığım mesleki gps ile telefon gpsleri hız konusunda hemen hemen aynı değerleri veriyorlar fakat programın ne kadar aralıkla veri aldığını ve hangi yanlışlığa kadar olan verileri kullanmadığını bilemiyorum açıkçası.
Not: bu verinin yaklaşık 1200 metrelik rakımdan 500-550 metrelik rakıma inilen cankurtaran bölgesinde yapıldığını tahmin ediyorum. Denizlili arkadaşlar bilirler.

avg. benim 14.1 lerde, max hız 43, normal tempoda düz yolda 24 filan

bende düz yolda maximum 63.5 gördüm ama yokuş inerken 75 i geçmemeye çalışıyorum :)

101.2 km/s
(link) buradaki linkten görülebilir
http://imgim.com/7899incik3988706.png

hocam bunlar ne böyle bizim arabadan hızlısınız :) ben mtb ile ortalama 15 ile gidiyorum maks hız 60 yol bisikleti şart oldu artık

@Bahadır Ulusoy
yol bisikleti alınca maks hız birden 100 olmaz ama değişir yinede tavsiyemdir :)
bide maksimum hız bu yani ortalama 30-35 oluyor benim
yokuş aşağı yaptığım hız 101

yol bisikleti güzelde dağda tek başına motorlar olmadan bisiklete binmenin keyfi başkadır.

• Beğen
Tepkiler: erhan.d
Birde sizin lastikler ne kadar oluyor yalnız 700x? şeklinde değilde 28x yazarsan biz 26 jantlı mtbcilerin dilinden konusmus olursun.

Geri