Scudo Sports

Yol bisikletinin kol ağrısı yapması

Eğer sitbone (oturma kemikleri?) denilen kemiklerinizin arasındaki mesafe selenizin genişliğinden fazla ise ağrı yapması muhtemel..
Veya çok esnek değilseniz ve selenin burnu sizin için çok uzunsa ağrı yapması muhtemel..

Herhangi bir Aktif Pedal mağazasına gidip sitbone kemiklerinizin genişliğini ölçtürebilirsiniz.
Esneklik için de fi'zi:k markasının (link) sitesini inceleyebilirsiniz.

Ayrıca kadro biraz büyük gibi göründü gözüme. Seleniz biraz aşağıda duruyor, fakat gidon boynu da aksine çok uzun.

Scudo
Anladım seleyi zaten değiştireceğim. anlamadığım kadro neye göre büyük geliyor size onu anlayamadım. Kimse boyumu bilmiyor ki. Boyum 181 cm kadro 56 santim. Bu kadronun büyük gelmesi olayını çok merak ettim. Ve şu fi'zi:k markasını uygun fiyata temin edemiyorum hep 300 400 tl. Yurtdışından 100 tl civarına bulsam alırım ama şuan için çok yüksek maliyet.

Bu arada unutmadan cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim çok değerli bilgiler veriyorsunuz.

bende 052 kullanıyorum kadro açıları aynı sanırım boyum 172 54 kadro kullanıyorum sele hemen hemen aynı yükseklikte eve gidince iyice ayar yapmayı deneyeceğim

@Ayhan Kıravat

O şekilde seleye değil de, koltuğa oturduğunu düşün. Koltuk minderi öyle duruyor diyelim.
Bacaklar pedal çevirme işini yapıyor. Yani koltukta ayaklarını yere koyamazsın.
Koltukta kaymadan durma şansın var mı? yok. Bütün ağırlığı kollar taşıyor bu durumda.
Ağrımaları normal.

@Ayhan Kıravat

Ayhan Bey,

Sele borunuzun yüksekliğine göre gidon boynunuz çok uzun göründü gözüme benim açıkçası. Bunun için boyunuzu bilmeme gerek yok.
Bisiklete bir daha bindiğinizde şöyle bir şey deneyebilirsiniz,
Vites kollarını üstten tutarken ve en rahat duruşunuzdayken;
İlk olarak bisiklet üzerindeki postürünüzü kontrol edin. Nasıl? Kolunuz ile vücudunuz arasındaki açı 90° civarlarında olmalı. Kollarınızın da dirseklerde yaklaşık 15°'lik bir kırılma yapması gerekiyor.
İkinci olarak da ön jantın göbeğine bakın. Gidonun, ön jant göbeğini gizliyor olması lazım. Eğer ön jant göbeği gidonun ön tarafına doğru kalıyorsa daha kısa bir gidon boynu denemelisiniz.

@Gökhan Toros

Aynı şeyi bende dün düşündüm. Ama bu seferde öne doğru eğik duracağım için bütün yükü üreme organına verirsem daha büyük sıkıntı çekeceğim için böyle yapmıştım. Velev ki selenin eğikliğinden olsun bu ağrı ve düzelttik diyelim. Diğer bölgeyi nasıl koruyabilirim? İşin ilginci eski bisikletim 60 yada 61 kadro bir klasikti ama hiç sıkıntı çekmedim onda. Bu arada yazdıklarımı tepki olarak görmezseniz sevinirim, sağlıklı bilgi edinmeye çalışıyorum. Bilen birini buluncada böyle oluyor :))

@Edip Dinçer

Şimdi denedim dediğiniz yöntemi ön göbeği görebiliyorum ben. Gidon boynunun ortalarında vitesin altında duruyor hemen.

@Ayhan Kıravat

Binmemesi gereken hiç bir yere yük binmez. Yeter ki size uygun bi sele kullanın.
Edip Dinçer'in de dediği gibi ama, gidon boğazınız sele boyunuza bakarsak çok uzun görünüyor.

Eğer çok orantısız bir vücudunuz yoksa, pek de uygun değil bu pozisyon.

içi jel olan eldivenlerden kullanmalısın. gidona ağırlık vermenden dolayi sinirlere yükleniyor olabilirsin. Birde yol bisikletinde boyun omuz kollar ve sırtı turdan sonra çalıştırman gerekir.
Sınav çekmen faydalı olur. Ciddi bir rahatlama sağlar.

8 sene profesyonel spor yaptım, vücut oranım iyi kas kütlemde yerinde. bugün istanbula indim hastahaneye gitmek için eğer vakit bulursam seleyide halletmeyi düşünüyorum.

@Ayhan Kıravat

Vites kollarından tutarken ön göbeği gidon boğazının ortasında görüyorsanız gidon boğazınız aşırı uzun demektir. Vitesin altında duruyor kısmını anlamadım yalnız. Hangi vitesin altında duruyor?

@Berk Karaca

Yanlış yazmışım vites değil frenin önünde kalıyor. Ağrıdan vites fren birbirine girdi :))

@Gökhan Toros

Yok abi ben buna katılıyorum gidon boğazı resimde çok uzun duruyor sorun orada gibi. Nasıl yaparız bunu şimdi :)

@Ayhan Kıravat
Önce seleyi düzelt, ondan sonra boğaz uzunluğuna bakarız.
Bisiklet üzerinde bi fotoğraf atman yeter onun için. Ama önce asıl, ortada olan sorunu düzeltmek gerek.
Her şey tek tek

@Gökhan Toros

Seleyi düzelttim ama daha deneyemedim dün. Bugün bakacağım ona. Ama hazır istanbuldaylen gidon boynunudamı alsam diye düşünüyorum. Silivride bulmam zor olur istediğim boy ve ayarda. Haftaya erteleyeceğiz artık gidon boynunu :)

@Ayhan Kıravat

Sele düz konumdayken malum bölgeye yük binmesi de gidon boğazı sebebi ile fazla öne uzanmandan kaynaklanıyordur muhtemelen. Boğaz 120 mm gibi görünüyor. Seleni doğru şekilde ayarladıktan sonra göbeği hala boğazın ortasında görüyorsan 100 mm bir boğaza ihtiyacın olacağını düşünüyorum.

@Ayhan Kıravat
Çok acele etme derim bu konuda. Çok kısa alırsan boğazı da bel ağrıları başlar çünkü.
Sele düzeldikten sonra en az 3 sürüşe çıkıp dene kendini. Vücut değişikliğe hemen ayak uyduramaz.
Bu arada fotoğraf atmayı da unutma buraya.
Ondan sonra bakarız.

ayhan bey ,benim boy 1.74 mtb scott karbon aldım 50.000 km 'yi çoktan geçti kadro,
sene 2008 mart ayı sonu alındı ,ne bel ağrısı ne de bilek hiç bi şey yok bende bunun nedeni

1- önce bisiklete binerim sağ ayağı kilitli pedala koyarım diz kırık olmaz bende
2- sele aşağı doğru asla eğik kullanmadım
3- sele açısı tamdır
4- mtb 'large kadrodur bu kadro doğru kadrodur 200 km 'lerde nasıl bana artılar ile döndüğünü bilirim

bisikleti modifiye ederek hız kazandırdım ön -çatal alminyum yarış çatalı jantlar alexrims jantlar 28 'dir 700 x 32 teker
cst aldım 60 lira ama iç koruma yok maxxis over driverları artık protesto ediyorum toplamı 240 lira ama iyi teker içten koruması var bu teker kara listeme alındı , fiat düşer o zaman alırım evet bacak uzunluğum tam 83 cm 'dir bu durumda kendinizi benle kıyaslayın bi arkadaşın cannondale yarış bisikleti 54 cm idi ,yani üst boru uzunluğu ona bindim deneme yaptım acaip hakim oldum bisiklete ama 56 cm ' e binince bana büyük geldi boyum 1.74 çünki,,

Geri