Scudo Sports

Yol bisikletine geçmek istiyorum. hangi markayı önerirsiniz?

Evet fiyattan dolayı Tarmac listeden çıkarıldı :D

Peki Scott nasıl? Speedsterler? Aranızda inceleyen oldu mu hiç?

Arkadaşlar bu arada şöyle bir şey de düşünmüyor değilim:

2500 liralık bir bisiklet alıp 1000 lira harcayarak krank seti vites artırıcı gibi parçalarını değiştirebilirim. mesela bu bisiklet var (link)

Scudo
@Fırat88

Bence değmez 1000 liraya shimano 105 takabilirsiniz 3500 e gelir ve kadro alüminyum. Onun yerine az bir şey daha ekleyip ultegra donanımlı karbon Canyon baksanız çok daha mantıklı.

@Berke Bütçeme göre bakarsak Canyon'un sadece bu modelini alabilirim (link) bunun üzerinde de 105 var ama ağırlık olarak mükemmel 7,6kg. Fiyatı şuan 4300 küsür lira.

Merida Reacto serisine bakabilirsiniz.
Ağırlık takıntınız var ise TT bisikletler sizi üzecektir çünkü ortalama 9kilodan başlıyor modeller ve ağırlık azaldıkça fiyat artıyor. O yüzden ağırlık konusunu bir kenara bırakmanız gerekiyor bence. (Görsel olarak oldukça güzeller o ayrı konu tabii).

@Fırat88
Bence en mantiklisi bu.

@Ulaş Çavuşoğlu
(link)
Şu bisikleti aldığımızı düşünelim. 1.319 USD = 3.835 TL + %18 vergi (690 TL) + Kargo 200 EUR (640 TL) = 5165 liraya karbon ve 105 setli bir bisiklet geliyor yine iyi fiyat hatta Türkiye'de bu ayardaki bisikletler daha da pahalı. Kargo ve vergiye rağmen uygun fiyata geliyor. Oraya gidip almak ise çok çok daha uygun oluyor.

@Berke alamanyaya gidip alsak daha mı ucuz ? Ne kadar daha ucuz olur bide orda otel masrafı var

Gelirken uçakla bide para ödicez falan

@Ulaş Çavuşoğlu
Almanya'ya gidip alınca bir kere 200 Euro (640 TL) kargo masrafından yırtıyoruz ve Türkiye'ye girişte vergi iadesi (690 TL) alma imkanı var ama onun tam prosedürü bilmiyorum. Ayrıca otelde falan kalmaya da gerek yok bence günübirlik gidip halledilebilir.

@Ulaş Çavuşoğlu
Olabilir net bilmiyorum ama bu şartlarda bile yine kardayız.

Benım bisikleti al :D Yada aynısından al 2016 sini felan geldiğinde :)

(link)

Full 105 ve ben cok memnunum.

Focus Cayo serisinide bir araştırın. Daha makul fiyatlara,süper kadrolu,mükkemmel görsellik sunan iyi grupsetli ama jant seti,sele,gidon gibi yerleri ucuz tutan bir markadır. Kullanıcısıyım :)

Giant ve Cannondale'nin alü kadroları da efsanedir :)

• Beğen
Tepkiler: Fırat88
yol bisikletinin iyi olduğunu şurdan anlıyorum kendimce :
Asfalt veya beton düzgün olmayan 50 metre boyunda bir zeminde 15-25 arasında hızla gidiyorum. Eger bisiklet esniyor yaylanıyorsa güç yola tam olarak aktarılmıyor demektir. Bu zemine örnek olarak kadıköy suadiyede patencilerin kaydığı yerdeki 100-150 mt lik bisiklet yoludur. Böyle bir zeminde bisiklet esnememelidir

@Berke Benim oraya gitme ihtimalim var... Kolaylıkla da giderim. Sadece bir davetiyeye bakar. Dediğin gibi hem karbon gövde olacak hem de uyguna mal olacak... Üstüne biraz da orada turlar dolaşır gelirim... :) Evet bu olay güzel oldu... Bu bisikleti sıranın başına alabilirim.

@Fırat88
Gidip alma imkanınız varmış bence hiç boşuna düşünmeyin hem size bir gezi olmuş olur hem de çok uygun fiyata çok iyi bir bisiklet almış olacaksınız. ;)

@Ulaş Çavuşoğlu Kış için Antalya'dan Almanya'ya bir yada iki ay öncesinden bilet alırsan ucuza gelir yol parası. Konaklama için de booking.comdan bakabilirsin 2 gece için çok az bir para ödeyebilirsin. Bu marka Koblenz şehrinde satılıyor. Bilginize.

@Tolga Çelebi Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Onları da araştırırım. :)

@Berke Bugün bu markalar haricinde Corratec'i de araştırdım. Uygun gibi duruyor ama tam soruşturamadım.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Fırat88 Corratec de güzel bir marka ama Türkiye'de pek popüler değil. Ben Canyon almanız tarafındayım.

ben önceliğinizin kesinlikle canyon olmasını dilerim. kadrolarının farkını kullanmadığım için bilemeyeceğim -misal üst düzey ve kaliteli marka olan specialized ile farkı olduğunu düşünmüyorum açıkçası- ama komponent ve toplam ağırlıklara bakacak olursa nasıl da cezbetmesin canyon'cağzımız? aliminyum kadrolar 7-8 kg ve üst düzey vites sistemleri... belki jantları fark ediyordur ama yine kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. bakıyorsunuz diğer markalara fiyat olarak neredeyse aynı fakat vites sistemi sora. hoş gelmiyor benim gözüme :) bütçem uygun olsa hiç ama hiç düşünmeden hayatımın en büyük heyecanını yaşayarak (link) bekliyor olurdum :)

@bua Bu gösterdiğin bisiklet güzel evet. Hatta benim aklımda da vardı. Ancak Canyon kullanan birisinin tavsiyesi üzeri (Ben triathlon için bisiklet arıyorum) bana Canyonun Ultimate yada Aeroad daha uygun. Aeroad fiyat olarak pahalı benim bütçeme uygun değil tabi. Ama Ultimate modelin bir tanesini gözüme kestirdim :) Aha da bu güzellik (link) :)

• Beğen
Tepkiler: bua
Geri