Scudo Sports

Yol bisikletine geçmek istiyorum. hangi markayı önerirsiniz?

oyy işte bu.. vallahi maddi açıdan pek ulaşabileceğim bir miktar olmasa da şuanda; yine de fiyatlarının çok çok uygun olduğunu kimse yadsıyamaz sanırım. o ağırlık nedir; o komponentler nedir oy oy? :) hayırlısı olur umarıım sizin adınıza seviniyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Fırat88
Scudo
@bua Teşekkür ederim. Ama benim de daha bir yılım var. Şimdilik Nisan ayında aldığım Scott Aspect 940 bisikletimle bisiklet antrenmanlarına çıkacağım. Kondisyon olarak bir yıl içinde yeterli seviyeye gelirim. Bir de Scottun tadına henüz doyamadım.:) Sağlık sorunlarım vardı biraz.
Sabırlı olacağım. Bir yıl bekleyeceğim. Bu bir yıl içinde parayı biriktiririm. Fiyatı da düşer. Son model meraklısı değilim. İyi olsun yeter :) Scott'u da satarım.
Bu arada Canyon'un sayfasını takip edin. Orada outlet de var. Defolu ürünleri çok uygun fiyata satıyorlar. Defolar da genelde boyasında küçük çizik oluyor. Büyük defolu ürünleri satmazlar zaten.

• Beğen
Tepkiler: bua
ben de teşekkür ederim efendim, bundan sonra epey takılacağım sanırım canyon'un sayfasında :) ve çok geçmiş olsun umarım dilediğiniz gibi gelişir her şey ve tadına varırsınız :)

• Beğen
@bua Dilerklerin için ayrıca teşekkür ederim. Umarım hepimiz zamanla dilediklerimize ulaşırız... :harika:

• Beğen
Tepkiler: bua
Marka almayın bisiklet alın.

@Fırat88
Hangi marka alıyım diye doğru bir mantık olamaz, bakarsın argesi iyi teknolojisi gelişmiş markalara beğendiğini, fp olanı alırsın. Bisiklet almış olursun.

@ahmtayd Siz bisiklet seçimini yaparken neye dikkat ettiniz? Nasıl karar verdiniz? Ve hangi markaya karar verdiniz?

@Fırat88
Bisiklet seçerken bütçeme göre alınabilecek en iyi bisikleti almayı hedefledim. Hem donanım olarak hem kalite olarak. Hangi bisikleti veya markayı aldığımın bir önemi yok.
Ki ne anlatmaya çalıştığım eminim gayet ortada uzatmaya da gerek yok.

Hangi marka bisiklet alayım ?
Hangi marka iyidir ?
Ooo bu marka çok kaliteli...
Önrmli olan kadro kalitesi donanım değil marka al marka.
Bu düşüncelerin ne kadar yanlış olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Özellikle son yazdığım örnekle forumda ne kadar insannın parasını hiç ettiler haddi hesabı yok. Marka al marka diye cahil bir tavır sergileyip 3 bin lira clarise verdirten insanlar tanıyorum bu forumda

Yapmayın yazık günah biri teneke de öbürü süper alüminyum mu ?

Tabiiki yok demiyorum var markanın farkı var. Uluslar arası bir model almanın, büyük firmaların ürünlerini kullanmanın farkı var. Fakat ben neden örneğin clarise 3 bin ₺ para vereyim.
Tabi bu söylediklerim dolar ve euro kurundan kaynaklanıyor. Aradaki uçurum kapanıp küçük firmalara fiyat yaklaşıp saçmalıktan kurtulduğu an sözüm onlara fanboylukta haklısınız.

Böyle konuşuyorum diye yanlış anlaşılmasın en iyi markaları da en iyi bisikletleri de alacak kadar param var evellallah.
En sevmediğim şey de para saçıp savurmaktır

@Fırat88

İlk bisikletimi almadan önce bir arkadaşım 2015 mayıs ayında sıfır Lapierre Audacio 400 (alu) aldı ve 2300 TL verdi, bu bisikletin kadrosunu ve hafifliğini çok beğendim üzerinde Tiagra set vardı. Aynı bisikletten almak üzereyken biraz daha bütçemi zorlayarak 2. el karbon kadrolu bir bisiklet almaya karar verdim. Bir kaç ay 2. elleri takip ettim ve yine Lapierre marka giriş seviyesinin bir üstü karbon kadrolu 2014 Sensium 200 105 setli model bir bisiklet denk geldi ve 3000 TL ye bu bisikleti satın aldım. Şimdiye kadar 1500 km yaptım ve üzerine uzun bir listeye sahip ekstra ekipmanların fiyatıyla toplam harcadığım para 4500TL'ye yaklaştı. Diyeceğim o ki konunun başından beri hiç kimsenin önermediği ve listeye bile almadığı Lapierre bisikletimden ve performansından son derece memnunum, karbon kadro çok keyifli ve shimano 105 set gayet yeterli ve benim aldığım fiyata şimdi böyle bir bisiklet almak bayağı zorlaştı. Bazen çok iyi fiyatlara forumda ikinci el denk geliyor örneğin geçen gün 58 kadro Lapierre üst seri bir model Pulsium 300, piyasası 5000TL olmasına rağmen 3000TL civarına satıldı. Şahsi kanaatim marka takıntısı yapmadan asgari 105 ya da ultegra set ve karbon kadrolu bir bisiklete karar verin ve en uygun fiyatlısı hangisi ise alın zaten üzerine bir sürü daha para harcayacaksın...

@ahmtayd İşte ben de böyle düşündüğüm için bu konuyu açtım. Ben bu foruma kayıt olmadan çeşitli dergilerden okudum araştırdım. Ama biraz yetersiz kaldı. En iyisi bu markaları kullanan kişilere de sormak onların tecrübelerini dinlemektir dedim. Dikkat ederseniz ben sorumda aklımda olan bazı bisiklet markalarını söyledim ama bu illa o markaları alacağım anlamına gelmez.

Benim bütçem belirttiğim kadar. Ha siz bana bir bisiklet önerirseniz triathlon yarışında işime yarayacak tabi ki onu da değerlendiririm. Hatta karlı alışveriş yaptığım için size çokça teşekkür ederim.

Örnek olarak benim bir arkadaşım cervelo p2 triathlon bisikletini 5300 liraya aldı. Sıfır 2014 model.

Dediğim gib 4000 lira bisiklet için para biriktirmeyi hedefledim. Bir sene vaktim var.

@Hamid Asım Ben zaten kendime bir yıl verdim. İlla son model olacak diye birşey yok. Seneye 2015 model bisiklet almayı düşünüyorum. Bu yüzden şimdiden araştırıyorum. Bu başlığı açma sebebim de bu zaten. Bilinenin dışına çıkmak. Dergilerden araştırma fırsatım oldu. Ama bazı dergilerden biraz reklam kokusu aldım. Bu yüzden en iyisi kullanan kişilerin tecrübelerini dinlemek olur dedim. ;)

@Serkan Mıstınoğlu Teşekkür ederim. Siz hangi markayı ve o markanın hangi modelini önerirsiniz bana?

triathlon düşüncesiydeyseniz TT odaklı bir kadro alman mantıklı olacaktır. direk TT kadro değil tabi, aero yol bisikleti diyelim. tıpkı benim S2 kadrom gibi.
konuyu açarken yazdığın markalardan sadece Cervelo ve FELT'in aero kadroları var. diğerlerinin ya pek aero kadrosu yok, ya da var ama çok pahalı. (canyon ve s-works aero kadroya paramız yetmez :))

herneyse, şu sıralar merida reacto serisi çok popüler. sayıları hızla artıyor. çok aero bir kadro, 3 basamaklı olanlar, yani merida reacto 300, merida reacto 400 gibi olanlar aluminyum, 4 basamaklı olanlar da bildiğin gibi karbon. yani merida reacto 4000, merida reacto 5000
alu yada karbon seçimi tamamen sana ait, fakat şöyle bir bilgi vereyim, alu kadro merida reacto bile almaya karar versen, fiyatı 6bin civarı. temiz ikinci ellerini 5'e satıyolar..

senin yerinde olsam ya merida reactoya yönelirdim, direk türkiyeden alırdım.

veya yurtdışı sitelere odaklanır kadro kovalardım. sadece "aero frame" olarak aratabilirsin. 8-10 tane sağlam yurtdışı sitesi var onlardan biri olur yada ebay olur.
özellikel ebay üzerinden sadece kadro araması yaptığında 1000 dolar - 1000 euro civarına mükemmel aero kadrolar var, hatta çok iyi TT kadrolar da var. direk zamana karşı kadroları yani. mesela eski bir model ama trek equinox çok tatlı duruyor. aynı şekilde cervelo p2 kadroları 1000 doların altına bile iniyor zaman zaman. bunlar direk TT kadrolar. aerobarla kullanıp büzüleceksin yani :)

seçim senin, pek çok karar var alman gereken
-yurt içinden görüp mü alacaksın, riske girip yurt dışından mı alacaksın?
-karbon mu alu mu alacaksın
-kadro alıp parçaları mı birleştireceksin yoksa direk bisiklet mi alacaksın (yeni başladığın için komple bisiklet sana daha cazip geliyordur, bana da öyle geliyordu, öyle de yaptım. ama şimdiki tecrübem olsa toplardım mesela.)
- aero bir yol kadrosu mu alacaksın yoksa direk TT (zamana karşı - time trial) kadrosu mu alacaksın.

bu sorular seni bekliyor :)

fikir vermesi açısından:
(link)
(link)
(link)
(link)

sana tavsiyem bol bol araştırıp olabildiğince farklı kadro gör.

ipucu: "aero yol kadrosu" denen şey nasıl tespit edilir? dersen eğer, aero kadroların tipik özellikleri var;

DSC09807.JPG

1-üst boru yere neredeyse paralel olur (genellikle :)) yukarı doğru gitmez pek.
2-altboru, O değil () şeklinde olur sürtünmeyi azaltmak ve havayı daha iyi salmak(yarmak da denebilir) için
3-alın borusu diğer bisikletlere göre daha kısa olur. bu da bisikletin öne doğru kalkık değil de dümdüz, hatta öne yatık olmasını, yani daha iyi yatabilmeyi sağlar.
4-seleye giden boru da () olur bazı modellerde. hatta bazı modellerde bu boru düz değil de kavisli yapılır yani tekerleği komple içine alır gibi geçer. dehşet görüntüleri oluyor :D örnek cervelo S5 kadro
5- arka çatal boruları dümdüz değil de ufak falsolu olur. olabildiğince dar başlar, arkaya doğru gidildikçe daha fazla açılmaya (yamulmaya) başlar
. bu da aero bişey :D
6- maşa-çatal dediğimiz şey de aero yapıya uygun olacak şekilde kalın olur.

amatörce, kendimce uydurduğum şeyler bunlar :D

---------------------------------

ağırlıktan bahsetmemişim. eğer zamana karşı odaklı bir bisiklet alacaksan kilosu 8'in altına pek inmez. bu gayet normaldir. zamana karşıda hafiflik bir avantaj sağlamıyor. hatta şuan pro adamların yarıştığı arka jant full kapalı bisikletler 9 kilo civarı. aerobar denen şey de gerçekten ağır. normal bir gidon 200 gram, aerobar 500 gram.
hafifliğe odaklanma :)
hedefin 8.50 olsun. 8.50 bile gayet iyi.
ha ne işe yarar bu 8.50 dersen, daha rahat yokuş çıkarsın

Ben Cube Kullanıyorum ama canyon öneririm hocam canyon al kafan rahat olsun yarış bisikletlerinde önemli olan kadrodur pahalı bisikletlerde kadroya para verirsin ve değmeli bence yoksa grup seti iyi olan onlarca ucuz marka var ama kadro dandik. Yani kadro iyi olursa çok ilerde yükseltme de yaparsın ama kötü olursa tamamen atarsın. Cube kullanıyorum çok memnunum ama canyona ayrı bir ilgim oldu çünkü kadro airodinamiği çok güzel şimdiki aklım olsa canyon alırım tabi türkiye ye getirtme sıkıntıları oluyor gümrük falan uzun işlemler. Model soracak olursan ona sen karar vereceksin hocam grup setine göre bütçene göre. Ama cube alırsan istanbul da ileri bisiklet var hüsamettin abi bana fiyatta çok yardımcı oldu Erdoğan bisiklette 3100 iken ben 2450 ye almıştım dilersen iletişim numarasını verebilirim hocam canyon getirtiyormu onu da sorarsın. Carbon önermem onu söyleyeyim 2 kilo fazla olsun alü olsun :)

• Beğen
@Fırat88
Anladım hocam. Aslında ikimiz de aynı şeylerden bahsediyoruz aşşağı yukarı. Şimdiden Hayırlı olsun bisikletiniz. Ayrıca yazdıklarımı da kişisel düşünmeyin farkettiyseniz genelde çoğul üslup kullandım. Forumda pek hoşuma gitmeyn bir marka algısı var son zamanlarda sözlerim ona yani şahsi bir durum yok ;)

Hayırlı forumlar.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu Çok güzel bilgilendirdin. Bu konuda sana kesinlikle geri döneceğim. Ama neden kendince uydurduğunu yazdın sona onu anlamış değilim :D

Verdiğin linklere de bakacağım. Sanırım cervelo p2 alabilirim. Benim bir arkadaşım da ondan kullanıyor. Ama toplama da mantıklı. Bunu da değerlendirebilirim. Tabi toplama olursa hangi maşa iyi hangi ayna kol işime yarar zincir sele vs bunları tek tek iyice araştırmak lazım. Vallahi hocam çok iyi oldu hakkını helal et üşenmeden uzun uzun yazmışın :) Çok teşekkür ediyorum... Sana geri döneceğim mutlaka...

@skaymaz Hocam süper ya vallahi. İletişim olarak tabi numarasını isterim. Özel mesajdan gönderebilirsin. Peki neden karbon önermezsin?

@ahmtayd Aynen hocam. Yine de bilgilerin ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim :harika:

İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Canyon' lar uygun fiyat olarak görünüyor evet öyleler. Ama burada baktığımız bisikletlerin de pazarlık paylarını düşünün bence. Ben bir KTM satın aldım 1000 tl indirim ile. Ve de Canyon' dan daha uyguna gelmiş oldu. Aralarındaki kalite farkını bilmiyorum ilk yol bisikletim ama sıkı pazarlık etmeden karar vermeyin bence. Mesela aaaa bu 6 bin Tl imiş diyerek es geçmeyin.5 bine alınabiliyor. Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın :)

yurtdışına çıksam alacağım son bisiklet canyon olurdu heralde o kadar marka varken

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Geri