Scudo Sports

Yol bisikletine geçme çabası

Hasan Ç.

Forum Demirbaşı
Tepki
379
İsim
Hasan
Bisiklet
Merida
Merhaba değerli dostlar

Yol bisikletine geçmeye karar verdim. Kişisel zevk bütçe vs derken iki bisiklete indirgedim. İstediğim şey tecrübeli Yol'cuların tavsiye ve önerileri. Bir de kadro ölçü yardımı. İkinci el düşünmediğimi de belirteyim.

1. Merida Scultura 2017

(link)

MeridaSC.jpg

2.SCOTT Speedster 30 2016

(link)

jjjj.jpg

Tavsiye ve düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Fiyat olarak birbirlerine yakınlar.

Scudo
Scultura'nın en üst serisinin yarışlarda kullanılıyor olması insanın hoşuna gidiyor.

Zaten Scott Speedster serisi direk giriş kadro. Scultura bence bir üst Speedstere göre.

Sculturanın kötü olan tek yanı aslında 28 tel jantları ve 12-28 rublesi. Scotta 11-32 ruble var, çok daha iyi :)

Ben yine de Scultura'nın kadrosu diyorum :D

Scultura karbon sele borusu takmış bu arada :O

• Beğen
Tepkiler: Tuguj ve Hasan Ç.
@Serkan Mıstınoğlu Teşekkürler. Lastik bakımından hangisi önde. Yoksa ikisinde de değişmem gerekir mi ? Patlak koruma seviyesi bakımından soruyorum. Maxxis Dolemites'in koruması olup olmadığını bulamadım. Yok sanırım.

Sonunda merida, scultura'nn arka çatal borularını doğrultmuş :)

Forumda kadro seçimi ile ilgili çok konu var. Basitçe ayakkabı olmadan, duvarın yanında durarak bacaklarınız arasına bir cetvel veya sert bir kitap yaslayıp (sanki seneye oturmuş gibi) cetvel veya kitabı duvar hizasında tutun ve yerden yüksekliğini ölçün.
Sonra frame calculator diye aratıp inseam denilen bacak içi yüksekliğinizi yazın gerekirse boyunuzu da yazın size tavsiye edilen ölçüyü kolayca öğrenirsiniz.

Kadro boyu konusunda bisikleti alacağınız mağazaya güvenmeyin size ellerinde kalan kadroyu satmaya çalışabilirler.

İnternet fiyatlarına aldanmayın hele ki nakite bayağı indirim olacağını unutmayın.

Yol bisikletlerinin lastikleri sadece şişirilmez, çok yüksek basınçla çukurlardan korumamız gerekir. Dolayısıyla yol bisikletine özel pompa almayı unutmayın. Lastik inince bir yerde hava bastırırım demeyin.

Bolca okuyun, Youtube'da gcn show bölümlerini hatmedin. Özellikle de maintenance videolarını kaçırmayın.

Şimdiden hayırlı olsun.

@Ozan k. Çok teşekkür ederim. Simdi kadro konusunda şöyle bir sıkıntım var. Boyum 1.79 ama icbacak boyum 78-79 yani boyuma göre kısa. Merida kendi sitesindeki ölçüme göre 78 icbacak girsem 51 kadro 79 girsem 53 öneriyor. Yani tam sınırda kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Bisikleti siparişle getireceğiz o yüzden deneme şansım yok ne yazık ki.

IMG_20170223_150659.jpg

@Hasan Ç.

Bisikletlerin üzerinde düzgün lastik göndermiyorlar... Bir süre kullanıp lastik değiştirirsiniz, her 2 model için de geçerli bu. Benim bisikletimde de scwalbe lugano vardı ilk aldığımda :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Bacak boyunuz 78-79 ise 79'u dikkate almanızı öneririm, dolayısıyla 54 daha mantıklı . Benim boyum 182cm ve iç bacak ölçüm 84cm. 56 kadro kullanıyorum.

• Beğen
@Ozan k. Bisikletçim büyük geleceğini düşünüyor 54 ün. Elinde 52 kadro SCOTT vardi. Meridayla geometrisi aynı. Onu denedim. Bisikletin üstünde durunca 1 parmak boşluk kalıyor. 52 seçsem çok mu küçük kalır.

Çok küçük kalmaz ancak gidon size biraz fazla yakın ve alçak kalabilir. Kadro büyüdükçe gidon size daha uzaklaşır ve yükselir. Açılı ve uzun bir gidon boğazı ile sorunu çözebilirsiniz ama uzun gidon boğazı da bisikletin sağa sola hareketlerini biraz yavaşlatacaktır.

Boyunuz 56 kadroya yakın. Dolayısıyla ben size 53/54 öneririm.

@Hasan Ç. İmkan varsa bi bike fitting yaptırın derim. Bende de sizin tam tersi durum söz konusuydu. Bacaklar boya göre uzun kalıyo yani. 170 boyla 53 ve 54 kadro iki bisikletim var. Her halükarda uzanma mesafeniz etkilenicek ayrıca.

@Ozan k. 52 alsam da bir sorun yaşamazsınız diyorsunuz yani. Büyük gelmesi uzunma mesafesinin daha çok sıkıntı yaratir sanırım. 52' nin Top Tube u 545 54'un ki 560. Top tube ölçü uygunluğunu tam olarak nasıl anlayabilirim. Kol ölçümü vs mi yapmam gerekiyor. Kollarim fazla uzun degil boyuma göre çünkü.

@Cem cm Kayseride yaşıyorum ve çalışıyorum ne yazık ki öyle bir imkanım yok. Ücretleri de pahalı sanırım bütçeme ek çok masraf çıkar yol parası vs. Keşke öyle bir şansım olsa içim rahat ederdi.

@Serkan Mıstınoğlu Sen ne dersin Serkan abi 52 sıkıntı yaratır mı. Ölçülerim tam arada derede kalıyor.

Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Umarım yol bisikletine uygun biryerde yasiyorsunuzdur. Öteki türlü bisikletten soguyabilirsiniz.

@Adem Gül Kadro ölçüsü içime sinirse hayırlı alacağım inşallah. Teşekkürler. Genellikle karayolunda kullanacağım. Yollarda sıkıntı yok. :)

İlk aldığım bisiklet şehir bisikletiydi. Kadrosunu bana çok küçük iteledigi için satıcı. Bir daha kadro konusunda sıkıntı yasamak istemiyorum. O yüzden çok taktım kafaya :koptum:

Boyunuz 56 kadro, bacak içi 53 kadroyu gösteriyor. Dolayısıyla 52 fazla küçük gelir. Bence de 54 kadro. Bu arada Merida 'da 54 yok 53 kadro var. Aklınızda olsun. Sanıyorum m kadroya denk geliyor.

@Ozan k. Yukarıda ölçüm tablosunu attım. Meridanin sitesindeki ölçüme göre 78 icbacakta 51 kadro 79 girersem 53 gösteriyor. 53 olsa yine kafam bulanmayacak ama.

52 - 54 - 56 diye gidiyor kadrolar Merida da

Bu arada kayseride Erciyes bisiklet olması lazım bir de oraya gidip bakın derim. Lapierre ve Carraro var. Size uygun modelleri mutlaka vardır. En azından kadro boyu konusunda içiniz rahat eder.

@Hasan Ç. UC_Photo_001.jpg

• Beğen
Geri