Scudo Sports

Yol bisikletine geçme çabası

@Ozan k. Aynen 79 53 gösteriyor. 54 iyice büyük olmasın bana. Ne kadar zormuş bu kadro işleri :)

@Ozan k. Bisikletçimde bir 54 Scott varmış onu deneyeceğim bugün. Ama 2 dk sürmeyle anlayabilir miyim. Bisiklet üstünde nelere dikkat etmem gerekiyor. Az çok anlayabilmem icin

Scudo
Siz Merida alacaksanız niye 54 kadrodan korkuyorsunuz Merida'da kadrolar zaten 53 56diye gidiyor. M kadro yani 53 kadro alacaksınız. Sizin bisikletçi yanlışlıkla 54 demiş olabilir.

Merida nın sitesinde iç bacak ölçüsünü birer birer artırın 53'ten 56'ya geçiyor zaten...

@Hasan Ç. Seleyi ayarlayın ve belinle 45derece eğilin, gidonu hoodlardan tutarken dirseklerinizin biraz kırık durup duramadığına bakın. Hafif kırık durabiliyorsanız tamamdır.

Sele ayarı nasıl yapılır, bel 45 derece kırıkken nasıl görünür diye Youtube'da araştırın.

1.78 boy, 82cm bacak boyum var ancak ilk ölçtüğümde 77cm olduğundan neredeyse emindim. Genelde bacak içi boyunu olduğundan kısa ölçme eğilimi var. Selenin uyguladığı basınca yakın bir baskı ile ölçmek gerekiyor.

Bu ölçüler ile 56cm Cannondale Synapse kullanıyorum. Ama doğru ölçü 55cm. Bu kadro boyu olmadığı için gidon boğazını 90mm ile değiştirdim hepsi o kadar. Ancak daha agresif açılardaki CAAD10 kadro kullanırken 54cm kadro + 100mm gidon boğazı tam geliyordu.

Scultura CAAD10 gibi racing sınıfında olduğuna göre 54cm %95 sizin ihtiyacınız olan ölçü.

Ben olsam 52 alırdım. 81 iç bacakla 54 Scultura 200 aldım head tube çok uzun geliyor, boğazı en alta takmama rağmen. Büyük ihtimalle furş kapağını daha kısasıyla değiştireceğim. Buna dikkat edin. Konfor seviyorsanız iyi seçim olacaktır. Bu arada boyunuzla bacak boyunuz tam orantılı olmadığı için uzanma mesafesi kısa gelebilir. Bunu gidon boğazının uzunluğuyla ayarlayabilirsiniz, ancak boğaz uzadıkça handling kötüleşiyor bunu unutmamak lazım.

Bu arada Giant bisikletlere bakın derim. Geometri olarak size daha uygun.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Merida 54 cm kadroda stand over height bilgisi 788 mm olarak verilmiş. Eğer bacak içi boyunu doğru ölçmüşseniz üst boru ile kasıklarınız arasında 2 mm kalacak demektir. 79 cm bacak içi boyu için 788 mm stand over height büyük gelmez mi?
Ayrıca 52 ve 54 cm kadroların reach ölçüleri arasında 4 mm fark var. Yani 52 kadro alırsanız yarım cm uzun gidon boğazı kullanarak problemi çözmüş olursunuz diye düşünüyorum.

• Beğen
Merida-bikes.com sitesinde iç bacak boyu için 82'ye kadar (82 dahil) 53 kadro, 83cm ve üstü için 56 kadro öneriliyor. Boy açısından verilen listeye baktığımızda 175-180 arası için 55-57 öneriliyor.
Bu durumda: bacak boyunuza göre 53 cm alırsanız gidona uzanma mesafeniz (üst boru) kısa olacak, çok dik oturacaksınız, bunu gidon boynunu uzatarak, seleyi arkaya alarak (bir nebze, fazla alamazsınız) biraz çözersiniz; boyunuza göre 55 kadro alırsanız (M kadro-Merida'nın sitelerinde çelişkili adlandırmalar var sanki, numara olarak) seleyi bacak boyunuza göre aşağı indirmelisiniz, bu yapılabilir. bir sakınca var bisikleti araya alıp ayakta durduğunuzda üst boru apış aranıza değebilir (değmemesi istenir). Önerim 54 ya da 55 M kadro almanız yönündedir.

• Beğen
Profilimdeki 2016'nın sculturası fakat ben uprage felan yaptım. ilerdikçe siz de bunlara ihtiyaç duyacaksınız

• Beğen
@Sadettin Z. Ben bu bacak ölçüm yazınızı da daha önce okumuştum sonra tekrar baya zorlayarak ölçüm en fazla 80cm geliyor. Tekrar tekrar ölçtüm. Kemiklere değecek şekilde zorlayarak ölçtüm.

54 aldıktan sonra büyük gelirse durumu kurtarabilir miyiz ? Bisikletin hakimiyeti çok azalır mı ? Fren kısmı beni korkutuyor mesela hemen frene ulaşabilir miyim rahatça ?

Yol bisikleti kullanmadım hiç o yüzden büyük olursa yada küçük olursa nasıl tepki verir kestiremiyorum.

52 seçersem neyle 54 seçersem neyle karşılaşarım bilmiyorum.

@OnurÖzdağ Gianta baktım renk seçenekleri uymadı. Uyanlarda bütçemi çok aşıyor.

Bazı konularda fikir verebilir
(link)

• Beğen
Tepkiler: clk
aynı bisikletlere bakıyorum ben de.aklın yolu bir olsa gerek ancak seytan da sunu durtuyor;hatta gozu karartıp caad12 al dıyor :):) (link)

54 size büyük değil küçük gelebilir ancak. Boyunuz o kadar uzunsa zaten çok rahat gidona ulaşırsınız. Tek ufak risk selenin çok aşağıda kalması olur o da neredeyse yok gibi.

@Ozan k. Biraz önce 54 kadro Scott denedim. Bisiklet ustundeyken bir parmak kalıyor kalmıyor. Kot pantolonla denemek zorunda kaldığım için. 54 kadroda bacak boyuyla ilgili bir sıkıntı göremedim. Ama 54 'ün top tube uzunluğu fazla gelmez umarim 560mm. Top tube 545 'den fazla bisiklet olmadığı için dükkanda deneyemedim. Seleyi geri aldım öyle demedim fena olmadı. 54'de karar kılacağım gibi. Sıkıntı olmaz inşallah. Teşekkür ederim ilgilendiginiz için.

@bayırniyazi Renk mevzusuna takılmasam seti önemsemeden alırdım. :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Ölçerken apış arasına mı değmeli testislere mi? Bayadır merak ettiğim bir soru

Kadro boyu tespit edilirken yapılması gereken en önemli şeylerin başında geometri tablosu karşılaştırması gelir.

Bu tablo CAAD10'a ait
IMG_0344.GIF

Bu ise Scultura'nın
IMG_0345.JPG

Burada görülen bir enteresan bir durum söz konusu. CAAD10 54cm boyda 54.5cm üst boruya ve 383mm reach mesafesine sahipken, Scultura 52cm kadroda 54.5cm üst boru ve 386mm reach ile geliyor. Keza stack değerleri de birbirine yakın, daha kısa alın borusuna sahip CAAD biraz daha agresif.

Bu durumda CAAD için 54cm kadro boyu, Scultura'da 52cm'e denk geliyor denilebilir.

Fazla agresif kullanmak istemiyorsanız 52cm Scultura size uygun olabilir, ancak benim oyum yine de 54cm kadrodan yana.

Dosyalar

• IMG_0344.GIF
    IMG_0344.GIF
    31,7 KB · Okunma: 7
  • Beğen
Tepkiler: clk ve Cemil Dada
@Sadettin Z. Kafam geri karıştı evet. Merida Uzun top tube yapmiş. 560 benim için sıkıntı yaratır mı ?

Seleyi hafif öne alarak absorbe edemem mi ?

@Sadettin Z. Simdi ben 545 denedim normal ayarinda pek hoşuma gitmedi. İyice geriye aldım seleyi o zaman daha iyi oldu. 560 ı absorbe edebiliriz anlamına gelir mi bu ?

@Hasan Ç.

Selenin ayarı tek ve sabittir, bu konum değiştirilerek ayar yapılmaz. Reach üzerinde ince ayar gidon boğazı ve gidon değiştirilerek yapılabilir.

56cm top tube size uygun olur, şu an kullandığım Synapse'ın da üst borusu 56cm. Sadece reach mesafesi 390'a çıktığı için deneyip belki gidon boğazı ile oynamanız gerekir.

54cm kadro boyu sizin için daha iyi tercih gibi görünüyor.

Reach seleyi ileri geri alarak sağlanmaz gidon boğazını değiştirerek ayarlanır.

Sadettin Bey yazmış benden önce kusura bakmayın tekrar için.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Sadettin Z. @gokhankoc Doğru. Çok mantıksız bir cümle kurdum. Bugün kafa allak bullak oldu. 2-3 aydır bisiklete karar veremiyorum tam bisiklete karar verdim 1 ayda kadro boyu ne olsa diye kafa yoruyorum :)) Bu gidişle binemeyeceğim.:koptum::koptum:

@SagFan Sizin boy, içbacak uzunluğu ve kullandığınız kadro nedir ?

@Sadettin Z. Pedal olarak da öneri alabilir miyim ? Çift taraflı istiyorum. Geniş olacak uzun turlar yapıyorum çünkü. Bir de ilk defa kullanacağım. Shimano a530 uygunmudur ? 240 tl fiyatı. Daha ucuz benim isteklerime uygun olursa daha iyi olur tabi. Şimdiden teşekkür ederim.

Ben Lapierre Audacio 300 ile Merida Scultura 300 arasındayım. Lapierre'e baktınız mı?

@Hasan Ç.

Ayakkabınız var mı bilmiyorum, ancak baktığınız pedal da dahil olmak üzere tüm çift taraflı pedallar mtb grubundadır. Yol pedalları gücü daha etkili şekilde aktarabilmek için geniş bir temas alanı ve sert bir tabana sahip yol ayakkabıları ile kullanılır.

Bu ayakkabıların esnemesi az olduğu için çok az kayıpla güç iletilir, ancak konforu zayıftır ve yürümek zorunda kaldığınızda topuklu ayakkabı giymiş gibi olursunuz. Ayrıca pedal tek taraflı olduğu için her seferinde kilitlemek iyi pratik gerektirir.

Mtb grubunda ise kaller tabana gömülü durumda olduğu için yürümek çok daha rahattır. Ayrıca ayakkabılar daha esnek olduğundan konfor da daha iyidir. Ancak burada da güç kaybı söz konusudur.

Ben yol bisikletimde güç kaybını gayet iyi bilsem de, rahatlığından ötürü mtb pedalı tercih ediyorum. Sizin baktığınız pedal tek tarafı normal ayakkabıya uygun trekking/gezi pedalıdır. Olmaz değil ama yol bisikletinde epey garip durabilir.

Bendeki pedallar ise çift taraflı m530 tipi. Çift taraflı oldukları için takıp çıkarmak çok kolay, alan geniş olduğu için güç aktarımı da fena değil.

50-8441-NCL-angle.JPG

Erdoğanlar Bisiklet'te yaklaşık 180 lira gibi fiyatı var. Ben ikinci elde bunun yarısından ucuza almıştım.

Geri