Scudo Sports

Yol bisikletine geçiş zorluğu

@Derya Keçeci

teşekkürler üstad, frenlere alışana kadar temkinli olacağız gibi görünüyor.

onun dışında bol bol binip, hızlıca alışıcaz artık :)

Scudo
@Derya Keçeci

@Derya Keçeci

flatbar bir yol bisikleti aldım. ama canım bir de mtb istiyor. dağ tepe kaptırmak istiyor bazen deli gönül.

Bende yeni mtb aldım üst seviye donanımlı onun yeri bence başka fakat gecen gun decathlon a gittim ve orda yol bisikletini denedim ve su an ikinci bisiklet olarak düşünüyorum almayı:)..ikiside olmalı benim fikrim ve cokta zor bir sürüş tarzı yok alışmak cok zaman almaz..

Valla bu Mersinde dağ bayır olmadığı için MTB almamıştım en başta ve şehir bisikleti kullanıyordum , şehir bisikleti de yetmeyince yol bisikleti almayı düşündüm

hiç yol bisikleti kullanmadım, triban 300 de baya uygun duruyor. başlangıç içinde tavsiye ediliyor. şeytan başımda dolanıyor.

Dropbarın zorluğu, ince teker, zor frenleme, vücut ağrısı gibi şeyler inanın bana asfaltta arabalarla aynı hızda yan yana giderken (ve bunu çok da zorlanmadan yaparken) unutulup gidiyor. Bu zevk bambaşka. Zaten saydıklarım da en fazla bir haftalık sorunlar

• Beğen
Tepkiler: fatihtemizer
O zaman bir yol bisikletide biz bakalım hayırlısı gaza geldim valla:)

@Mert Çelilk
Nasil dag bayir yok? Sehirden Kuzey istikametinde 10 km. gidin, sahilde gezinmeyin! :) :)

Fren meselesinde alışılmayacak bir durum yok.Siz , trafik olan bir yokuşta inerken frensiz ve basarak veya ara sokaklarda son sürat basarsanız ne kadar iyi kullanırsanız kullanın bir anlık mesafe ve konsantrasyon ve sonuç kaza.Yani önemli olan sizsiniz burada.Başımdan geçtiği için söylüyorum , mtb ve yarışta yaşadım bunu...

Yol bisikletinde fren den ve fren mesafesinden korkmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Siz güvenli sürüş yaptıkça hiçbir şey olmaz. Yaklaşık 3 4 yıldır yol bisikleti kullanıyorum. Bu güne kadar hiç fren yapıp ta duramadığım için kaza yapmadım.

Daha yeni (2 ay) yol bisikletine gecen birisi olarak izlenimlerimi aktarayim.
Daha oncesinde tur bisikleti kullaniyordum ve ayni sorular benim kafamda da vardi (durma mesafesi, bisikletteki durus v.s) aldigim ilk hafta vucudum bisikletteki durusa uyum saglayana kadar bir takim sirt agrilari yasadim. Ama o da normal yani flatbar nerdeee dropbar nerde :) sele acisindan hicbir sorun olmuyor hatta forumda deri kilifi bile olmayan full karbon tas gibi sele kullanan arkadaslarimiz var :) onemli olan anatominize uygun sele olmasi. Frenlemeye gelirsek daha once de v fren kullandigim icin pek farketmedi benim icin, ama cidden soylenildigi gibi yol frenleri durmak icin degil yavaslamak icinmis :) fren ayarini da kullandikca oturtuyorsunuz merak etmeyin. Dropbar ile ede ettiginiz aerodinamik avantaji hissedince yol bisikletine iyice aşik olacaksiniz zaten, alttan tutup gidona kapaninca ruzgar yokmus gibi ustunuzden esip gidiyor :) ozetle, belirttiginiz turde teredddutler yasamaniz normal ama kullandikca yersiz oldugunu anliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: yiğt ve Uğur S.
Sevgili Mert, arkadaşlarım doğal olarak fiziksel farklılıklardan dem vurmuşlar.
Aslına bakarsan çok daha fazlası değişecek.
Her şeyden önce çevren, arkadaşların değişecek. Farklı bir tarzın üyesi olacaksın.
Parkur tercihlerin değişecek. Zira, yeni tarzının hakkını vermek için hız yapmak isteyeceksin.
Muhtemelen mesafeleri uzatmak isteyeceksin. Bisiklete ayırdığın süre değişecek.
Bisiklet donanım ve bakım setlerini tamamen değiştirmek durumunda olacaksın.
Bisiklet üzerindeki alışkanlıkların değişecek, mola zamanları, süreleri, ıslak zemin davranışları, tozlu ya da kumlu zeminlerdeki davranışların..
Kılık kıyafetten bisiklet ayakkabısına kadar yaşayacağın değişimi en çok cüzdanın ya da kredi kartın hissedecek :)
Kolay gelsin.

@Ömer KARAN

Katılıyorum ancak yağmurlu havalarda biraz daha dikkatli olmak lazım, frenler zayıflıyor biraz.

@Oguz_

Tabiki yağmurlu hava bütün fren tiplerini etkiliyor. Ancak v fren ve yol frenlerini disk frenlerden daha fazla etkiliyor. Aslında yağmurlu havadaki fren performansının düşüşü sadece frenlerden değil lastiklerin yol tutuşunun da azaldığından dolayıdır. Yagmurlu havada daha da dikkatli olmak gerekiyor. Yagmurlu hava ayrı bir durum. Ben burada normal şartlar altında konuştum.

Bende yol bisikletine geçeli 3 gün oldu, 60 km yol yaptım. Genel olarak en çok korktuğum oturma pozisyonu konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Kafama takılan diğer konu olan yokuş performansı ise dişli oranlarına alışık olmadığım için(ön 34 - arka 30) beni biraz zorladı. Ama şimdilik 60 kadans ile bayır performansını dengeye soktum. Yavaş yavaş kadansı yükseltip 80'e getireceğimi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: yiğt ve ihtiyar
Tüm cevaplar için tekrar teşekkürler , gidip Carraro 052 veya Salcano XRS 030 arasından seçim yapacağım. Bu arada bir sorum daha olacak , spd pedal ve ayakkabı almalı mıyım gerekli mi? Bunları yürürken kullanmak sakıncalı mı yürümek zor gibi gözüküyor

Geri