Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Cako92

Alışırsın sadece alışma süreci için elinden geldiğince temkinli ol zira yol bisikleti hatayı pek tolere edemez. Alışınca zaten sorun kalmaz [emoji106]

Scudo
bende sportive 227 den sonra yol bisikletine geçiş yapacağım.karbon kadrolara bakıyorum.cube mi lapierre mi

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
:bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr:@hydrocon Şehirde istediğimi yapabiliyordum ama bu gerçekten hata affetmicek gibi duruyor. Ki bugün yokuş aşağı bisiklet elimde indim

@tesla42 bütçe ve zevkine göre seçebilirsin ikiside iyi markalar

@Cako92

Bende ilk başlarda aynı şeyi yapmıştım [emoji2]

• Beğen
Tepkiler: Cako92
Yol bisikleti candır gerisi heyecan :islik::islik::komik::komik:

Yol bisikletine başlangıç için eski model çelik bir yol bisikletine ne dersiniz bu arkadaşınız için?

Tamam biliyorum belki de aynı hissi vermeyecek ve hatta iki de bir bakım gerektirecek ama çok hoş duruyorlar ya. Düşünsenize mesela şunun gibi bir bisikleti....

_20170502_164517.JPG

@Işıklar Gazisi

Çelik kadroları renklerinden dolayı seviyorum çok parlak renk ayrı bir hava katıyor .

İstanbul içerisinde yol bisikletine yeni başladım , yeni başlıyanlardan oluşan bir grup var ise birlikde sürebiliriz :)

Ben de bu arkadaşla ilk yol tecrübeme başlamış oldum. BTwin düşünüyordum ancak ikinci el olarak bu arkadaşa rastladım ve aldım. Donanım olarak tribandan daha iyiydi. Tiagra ön aktarıcı ve kollar, 105 arka aktarıcı. Şimdi pedal ve lastik almam gerekiyor. Bu arada lastik için önerilerinizi merakla bekliyorum.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    166,7 KB · Okunma: 127
bende bugün bi delilik yaptım.işe gidişim 20 km haftanın 6 günü git gel araba ile 40km yol gidiyorum.bugün lapierre sensium 500 için 100 lira kapora verdim.motorsiklet artı ehliyet alacaktım 5 bin tl gibi bir rakam tutuyordu yol bisikletinde kararkıldım.carraro 227 den sonra başka bir tecrübe olacak52 kadro.yarı parasını nakit yarısını kredi kartına çektirecem.araba ile giderken 300 tl gibi yol parası ödüyordum.şimdi Allah ömür verirse senenin 6 ayı bununla gider gelirim diye düşündüm ve amorti ederim diye hesap ettim:)bisikleti alınca buradan paylaşırım.Kazasız sürüşler dilerim herkese

Arkadaşlar bu 3 model arasında karasız kaldım. Cube marka almayı düşünüyorum. 2 si karbon biri alu model. Şu an çok tecrübeli olmadığım için karbon modele sonramı baksam diye düşündüm fakat karbonlarda çok güzel duruyorlar. Tabi fiyat farkları bir hayli fazla.. görüşlerinize ihtiyacım var. Paylaşırsanız sevinirim

Attain sl - alu - 105 set - mavic aksium elit jant - u fren
(link)

Attain gtc - Carbon - 105 set - mavic aksium elit jant- u fren
(link)

Attain Gtc sl disc - Carbon - ultegra set - dt swiss - disk fren
(link)

C:62 disc - Carbon - 105 set - fulcrum racing 77 jant - disc fren
(link)

@Kubay hepsi güzel bunların.
Anladığım kadarıyla iki sorunuz var:
Alüminyum mu Karbon mu,
Disk fren mi paralel baskı mı.
Ben attain modelinin alüminyumunu kullanıyorum. Tasarım olarak da bunların içinden yine siyah kırmızı beyaz olanını alırdım.

Evet bu 2 seçim arasında kaldım.
Karbon ile alu arasında aynı donanımda yaklaşık 1500 tl civarı fark oluyor. Bir de Buna disc fren eklenince fark biraz daha artıyor

@Cem cm

Nezamandır attain alu yüz kullanıyorsunuz? Karbona geçmeyi düşünüyormuşsunuz?

Kimse bahsetmemiş ama fren konusunda şöyle bi gerçek var. Yol bisikletinde fren kolunu ne kadar aşağıdan sıkarsanız o kadar kuvvetli durursunuz. Yani fren tam gücüne drop barlardan tutulan pozisyonla çıkabilir. Tabi frenleme tekniğine de çalışmak lazım. Dolayısıyla disk fren kuru ortamda çok gerekli değil bence (disk fren kavgası bitmez bu arada:))
Kadro materyali ise tamamen size kalmış. Bike fit için bir miktar ayırmanızı tavsiye ederim.
Ben karbon kadro düşünmüyorum. Çünkü şunu düşünmek iyi olabilir:
Sınırlı parayla kötü bi karbon kadro almak yerine alabileceğim iyi bi alüminyumu almak istedim. Tabi alüminyum attainlerin donanımları sizin düşündüklerinizden biraz daha düşük.

Disk frenin bir sıkıntısı :
Her lastik patlağı sonrası tekrar takarken diski tam tamına yerine oturtmak gerekiyor. Şimdi ben disk kullanıyorum ve gayet mutluyum ama söküp takmasına alışma aşaması biraz sabır istiyor.
Ama değer mi?
Değer bence...

• Beğen
Tepkiler: Kubay
@Işıklar Gazisi
Teşekkür ederim. Çok tecrübem ve bilgim olmadığı için frenler konusunda birşey diyemiyorum. Bu sıkıntının dışında disk freni tercih etmenizin nedeni nedir?

@Cem cm
Cevabınız için teşekkür ederim. Attain alu modellerinde en yüksek 105 set kullanılıyor. Daha yüksek setler için karbona geçmek gerekiyor. Dediğiniz gibi karbon kadrolarında kalitelerine göre de farklılıklar olduğunu gördüm. Tabi fiyatlarda buna göre değişiyor.. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali..:)

Yaklaşık 1 ay dır araştırıyorum. Kara vermek kolay değilmiş:(

@Kubay paranız varsa en iyisini alın niye bunu aldım demezsiniz. Fazla paranız yoksa da bu bisikletlerden hangisini alırsanız alın niye ötekini almadım demesiniz.:)

Cem cm Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Biraz daha düşünelim bakalım :)

Geri