Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Arkadaşlar bir problemim var; spd de ayaklarım uyuşuyor. Bunun nedenleri neler olabilir? Bilenler veya yaşayanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
@dodulan siz kaç cm veya kaç km bindiniz dostum?
Mesele bu... Binin biraz uzun, sonra alalım görüşleri...

@dodulan bağcık veya kayış ları fazla sıkmanızdan olur. Ortada ki ve uctakini fazla sıkmayın bileğe yakın olan biraz sıkı olabilir böylece sorunu cozersiniz.
Bunun dışında kal lerin açısından da kaynaklanabilir. Ayakların yere basış şekli aynı kişide bile birbirinden farklı olabilir. Bu kötü bir şey değil. Şimdi video koyamiyorum how to fit spd vs yazıp YouTube dan izleyin. Kalem ile açıyı işaretleyin ve kalleri ayarlayın bir kaç küçük ayar ve denemeden sonra olay biter.

İyi ve kötü karbon elbette var ama iyi ve kötü arasında değişmeyen bir şey var. Karbon kadro da pedala uygulayacağınız Watt'ın çok önemli bir kısmı yola aktarılır. Yani Alüminyum kadroda soğurulan güç ki bana göre en az %30 hatta 40 a kadar çıkar, karbonda güce dönüşür. Bunun anlamını açıklamaya çokda hacet yok. Bir diğer konu, giriş ve orta seviye karbon kadrolu bisikletlerin ağırlıkları 8 kilonun altına düşmüyor. Cube da bu 8,5 lar civarında. Bu nedenle karbon kadroyu sadece ağırlığına bakıp karar vermeyin....Elbette Giriş ve orta seviyeler için lafım !

@alper 76 Henüz 50 km binebiliyorum :) söylediğiniz durum bir önceki tahta gibi seleli mtb bisikletimde çokça vardı. Şu an giant tcr cd20 kullanıyorum orjinal sele ile fakat taytı alınca hiç sorun yaşamadım.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar, yol bisikletine yeni başlayacağım umarım, 700-1300 TL aralığında sıfır bir bisiklet aramaktayım. Neleri hangi markaları, hangi modeli önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

@Işıklar Gazisi brooks b17 ve tur bisikleti iyi bir ikili ancak c17 c15 cambium kullananlar dan da muhteşem deneyimler gelmedi. Üstelik aşırı pahalı ve ağırlar. Ne gerek var? Tayt a alıştık artık ama yaz geldi ve Mersin Antalya gibi yerlerde bu ölüm demek... Ne güzel yaldir yaldir biniyorduk
Ara sıra seleden kalkmak pedala çıkmak gerek çözüm bu.

selam, mtb'min yanına bide şehir içinde asfaltta kondüsyon kasmak için yol bisikleti alayım diyorum. otel konaklamalı turlara da 5 kg ekipmanla çıkabilirim diye düşünüyorum. neyse,
düşündüğüm mosso 750CB karbon 105 5800 set
ürün linki (link)
fikriniz, kullananınız, edeniniz, bileniniz var mıdır ?

Merhabalar...

Başlangıç seviyesi kadrosu kötü bir bisiklet almış bulunmaktayım( birkaç gün önce aldım 2.el olarak) ne alırken nede kullanırken hiç zor olduğunu düşünmedim.

Ancak tek sorunum araçlar...

Araçlar derken şehir dışı gezilerimde yolda giderken önümde birden araçların gereksiz yere yavaşlaması felan yer alıyor, hele birde akşam olunca...

İdareten bir çakar lambalarım var ancak daha iyisini almam gerekiyor sanırsam.

Ayrıyetten şuan için sadece kask aldım diğer ekipmanlara sizce gerek var mı? ( örneğin şorta ihtiyacın var gibi öneriler bekliyorum )

Seninki Kaç Vites'le birlikte Yol Bisikletine Başlangıç meselesinin temel noktalarına değindik.

Mevzuyu okumak yerine izlemek veya dinlemek isteyenler, linkten ulaşabilir.

Bol pedallar!

Arkadaşlar merhaba. Düzgün bi pazar araştırması yapamadım. Decathlon desem 100tl hepsiburada desem 40tl. Sizden ricam basınç göstergeli ucuz bi pompa önerebilirmisiniz. Yolda taşımak için değil. Odada durucak. Yeni lastikler geldiğinde kendim şişirmek istiyorum. Buradaki bisikletçi abilerimizin basınç göstergeli pompaları yok, adam eliyle kontrol ede ede hava basıyo.

@Berkant00 sele şeklinde jel destekli olan taytlardan alman yararına olur, hem teri hızlıca dışarı atarsın hemde konforlu bi sürüş yaparsın. eldiven olmazsa olmaz benim için, genelde herkes eldiveni konfor için düşünüyor ama güvenlik için önemli ekipmanlardan biri, sonuçta düşerken iç güdüsel olarak ilk ellerimizi kullanıyoruz.

@MertAltunç Topeak Joeblow Race kullanıyorum. Kamp yatağı, şişme kano, farklı tipte bisiklet lastiği, hanımın plates topu... ne varsa kullandım memnunum :)
images (3).jpg

• Beğen
Tepkiler: MertAltunç
@MertAltunç sks air work 10.0 kullanıyorum cidden çok iyi. Yol bisikleti için mutlaka bir tane evde bulunmalı.decathlon a da bakabilirsiniz ama plastik gövdeli tavsiye etmiyorum zamanla sıkıntı çıkaranlar olduğunu duydum.
@Berkant00 ara sıra benzinci de lastiği sisirebilmeniz için
(link)
Öneririm sibobun üstüne takar, gerektiğinde kullanirsiniz

Şu tarz bir ışık ise USB şarj i ve 30lm ayarlanabilir parlaklığı ve degisik mod ları ile işinize çok yarayacak.
(link)
Aslında moon comet modelinin çakması dır kendileri :)

@alper 76

Brooks b17 yola takılmaz mı?

Ben 16 yaşında 1.73 boyunda 84 kilodayım. Yol bisikleti alıcam ama alışamam diye kararsızım. Sizce bi sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar btwin rockrider 520 ile btwin triban 100 arasında gidip geliyorum, yol bisikleti için sorularım var?

1. Gidon diğer bisikletlere göre uzakta mı kalıyor?

2. Konfor Nasıl?

3. Sürekli eğik mi duruyoruz?

4. Bel ağrısı yapıyor mu?

5. btwin rockrider 520"ye 27,5x1.2 lastik taksam btwin triban 100 kadar gider mi?

Hangisiyle daha iyi hız ortalaması yapabilirim acaba?

Yol bisikletinin gidonu ve ağırlığı aklımı çeliyor, 4. kata elimde çıkarıyorum her zaman.

@TaXoNN
Alisirsin.

@BisikletKolikK
1- Hayir kalmiyor
2- Rahat
3- Hayir
4- Belki baslarda biraz
5- Gider belki, triban 100 tam olarak bir yol bisikleti degil. Tekli aynakolu var, yol bisikleti olarak dusunup alma o aleti, sehir ici gezmelik bir alet gibi dusun.

Ikisiyle de iyi ortalama yapabilirsin, bacagina kalmis.
Durus pozisyonundan dolayi triban 100 daha hizli gider ancak tekli aynakol vs tam bir yol bisikleti degil. Ben ona para vermezdim sahsen.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Hocam btwin triban 100"E o kadar para vermeyeyim o zaman, aslında yol bisikleti gidonu çok hoşuma gidiyor. Birde 4. kata kadar elde çıkarması beni bisikletten soğutuyor hocam. Geçenlerde bakmıştım 2016 fiyatından biraz daha indirimli seri sonu btwin triban 500"ler vardı galiba hocam, tabi yanlış okumadıysam. Zaten btwin triban 100"ü geliştirmek çok masraflı da işte yol gidonu dikkatimi çekiyordu. 3"lü aynakol takınca cyclocross yapabilir miyim acaba?

@BisikletKolikK
Çok masraf çıkarır sana. Onun yerine Mosso Monza gibi uygun bi cyclecross alsan daha iyi olur.

triban 500 almayı düşünüyorum, hibrit bisiklette l beden kullanıyorum ama tribanı denerken l bedende ayağım tekere çarptı ama spd kullansam çarpmazdı büyük ihtimal, bazen çok sık tak çıkar yapmak yerine spd kullanırken de ayağımın arkasıyla kilitlemeden sürüyorum, boyum 183, l mi xl mi almalıyım?

Geri