Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikletinden Tur Bisikletine Geçiş

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
676
Bisiklet
Raleigh-USA
Merhabalar. 2 yıllık yok bisikleti maceram sanırım bu yaz sona eriyor. Artık tempolu sürmek yerine uzun kamplı tur yapmak istiyorum arkadaşlarla. Şu an piyasadaki en uygun fiyat Kron'da gibi. Scott Sub serisini beğendiğimden Kron Tourer 24 Hidrolik şu an listenin başında. Dropbar'ın rahatlığından vazgeçmek zor olucak ama en azından evdeki bullhorn gidonu kullanırım diye düşünüyorum. Bullhorn gidonlu ve hidrolik frenli olması sebebiyle Kron SPX 750 de düşündüğüm bisikletlerin arasında ama sanırım bagaj deliği yok. Öte yandan Kron Tourer 21 Full V-fren de güzel ama amortisörlü olduğu için onu da eledim. Sonuç olarak Kron Tourer 24 Hidrolik'i tavsiye eder misiniz ? Yoksa en fazla 1000 liraya alınabilecek amortisörsüz tur bisikleti ne olabilir ?

Aslında sadece Scott s30 kadro setimi satıp yerine tur bisikleti kadro seti almayı düşünüyodum ama bulamadım. Hangisi daha sağlıklı olur, kadro değişimi mi yoksa komple bisiklet mi ?

Scudo
Ben (link) kullanıyorum. Amortisörsüz ve bagaj ile geliyor.

Ah be berk kardeşim senidemi kaybettik yani ? Yol bisikletine tutkuyla binen kaç kişi kaldı ki şehrimizde neyse kararına elbette saygı duyuyorum güzel bir city toplarsın umarım

Hmm bu model gözümden kaçmış. Fiyatı da uygunmuş ama Tourney olması düşündürdü beni açıkçası...

@ReşitÇağırgan

Reşit abi :) Yol bisikleti cidden farklı bi duygu ama başta çok vaktimi alıyor. Bazen düşünüyorum basıp duruyoruz ama noluyo diye. Kışın kaç kere hastalandım kendimi korumama rağmen. Dediğim gibi gezmek, kamp yapmak istiyorum artık bi değişiklik :) Benim Bisan'ı fixed gear yapınca düz yol antrenmanlarına devam ederim bbelki :D

Ben diyorum ki en azından tire ' ye katılsan da finali orada yapsan ama elbette karar senin ve her zaman bir şekilde bir rota üzerinde birlikte çevirebiliriz ;)

@ReşitÇağırgan

Olabilir neden olmasın bakalım :)

Sedona 321 bakabilirsiniz 1000 tl civarı mantıklı bir seçim olucaktır :).

Edit: Facebook üzerinden 2. el bisiklet ve yedek parça grubunda temiz 800 tl ye satan vardı.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Evet Sedona'nın ününü biliyorum bu konuda :) Ama aklım Kron Tourer 24 HD'de asıl. Uzun turlarda v fren tercih edilir ama ben sanmıyorum hidrolik fren hemen sorun çıkarsın... Görünüşü de çok güzel

Gerçekten güzel bir görünüşü varmış :), mantıklı bir seçim olabilir, disk frenide bakımlı tuttuktan sonra ne kadar sıkıntı yaratır tartışılır :).

Aslında şu aşamada baya kararsızım. Belki yol bisikletimi tura ceviririm bilemiyorum. Bagaj takma sorunu hallettim, 700*32 lastik de takabiliyorum. Ama hala aklımda hidrolik frenli bir tur bisikleti

Hidrolik fren hiç kullanmadım ama , neden illa hidrolik diyorsunuz ? v fren bana kalırsa turlarda en kullanışlı fren sistemi çünkü arızası kolay giderilebilir basit bir düzeneği var zamanınızın kısıtlı olduğu anlarda sıkıntı çıkarırsa eğer freniniz , eminim hidrolik olmasını istemezsiniz :)

Bilmiyorum çok cezbediyor beni açıkçası :) V fren de olur tabi ısrarcı değilim. Ama şu geçiş konusunda o kadar kararsızım ki sanırım bu konu uzun bi süre askıda kalacak gibi.

Scott s30'u dönüştürme konusunda fikri olan var mı peki ? Bagaj takma sorunu yok takabiliyorum yani, lastikler de 700*32'ye kadar çıkabiliyor.

1) Sedona 341 kullanıyorum. Hidrolik diskler 2500 km dolduğunda balata bitti. Değişti. Bunun dışında en ufak problem çıkarmadı. İşin doğrusu iç rahatlığıyla hidrolik disk freni tavsiye edebilirim. Olmadık bir yerde arıza yaptığını varsaysak bile bir şehir merkezine kadar tek fren pek zorlanmadan götürebilir. Hoş arıza yapanı da ben duymadım.

2) Scott S 30 da pek güzel tur bisikletine dönüşebilir. Sadece daha ağır viteslere de ihtiyaç duyulacaktır. Ön ayna dişlilerin değişmesi bence gerekli. Malum tur bisileti yüklendiğinde ciddi ağırlaşıyor. Yokuşları mevcut viteslerle çıkmak çok zor olabilir. 341'in kadrosu da 6061 alüminyum ve benle beraber tur için yüklendiğinde 130 - 140 kiloda şu ana kadar falso vermedi.

• Beğen
10 gün kullandım ve fren hidrolik kaçırdığı için 10 gündür serviste yatıyor ama yinede disk fren çok ama çok eeeee güzel evet evet güzel görünüyor

• Beğen
S30 tarzı bir bisikleti düz barla kullanmıştım Berkcim. Üstelik de aynakol 3 lüydü, seninkinde de öyleyse kullanabilirsin. Üzerine speci all condition lastik takmıştım galiba. Ancak kadroda bagaj vs için delik yok yanlış hatırlamıyorsam ve geometrisi gereği tura çok uygun olmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Sanırım bu hidrolik frenler ya tam oluyo ya hep arıza çıkarıyo şansa kalmış gibi ?Sedona da zaten f/p olarak liste başında.

Yusuf abi eğer açıları dik olduğu için uygun değil diyosan, ben asıl öyle bir tur bisikleti istiyorum. Vücudum aerodinamik açıya iyice alıştı, hatta maşadaki bütün spacerları yukarı attım ve daha rahat ettim (slamthatstem.com). Ve dropbarın düz gidona göre daha rahat olduğunu düşünüyorum. Dediğim olmazsa bullhorn kullanıcam.

Aklıma bi soru geldi şimdi. Scott'ın kalitesi biliniyor, peki s30 kadro yüklenmeyle ülkemiz bozuk yollarına dayanır mı ?

@yusuf tunçer

Baktım, baya da sevdim açıkçası :) Düşünücem bunu da

@Berk Mercancı
Aslına bakarsan en önemli sorun da bu Berkcim. Uzun ve ince maşa, kısa alın borusu ve ancak 700/28 e kadar kalınlaştırabileceğin lastiklerle olmadık bir yerde sorun çıkabilir. Özellikle alın borusunun mukavemetinin yeterli olamayabileceğini düşünüyorum. Tabii benim şahsi fikrim, daha tecrübeli arkadaşlardan fikir almak lazım.
3 lü aynakol ile yolda sorun yaşamazsın, hızlı bir bisiklet olur, artısı bu ama mukavemet soru işareti.
Speci Sirrus gibi birşey iyi olurdu senin için.

• Beğen
Geri