Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

İç lastik olayı çok önemli ! Patlama hususunda araştırma yaparken şunlara rastladım :
😎😎😎
video yu 4.30 dan itibaren izleyiniz.
bunu da 4.00 dan itibaren izleyin. Çok ilginç çok.

Son düzenleme:
Scudo
Gp5000, vittoria corsa sınıfında olan schwalbe pro one kullanıyorum. Gün itibari ile 7000kmyi aştım. 5000km civarında 4 günde 3 patlak yaşamamın haricinde patlak sıkıntısı çekmedim. Yaklaşık 2000km civarı daha götürür diye tahmin ediyorum. Tercihte bulunurken değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Herkes patlak konusundan muzdarip fakat bu lastiklerin patlamasında sebebiyet veren şeylerin önemi daha yüksek bana göre.
Kimisi diyor çelik tel girdi patladı , kimisi diyor cam deldi patladı ,kimisi diyor sivri bir taş deldi patladı yada diken girdi vs.vs
Her lastik firmasının ürettiği lastik patlar bu kesin ! Lastiğin daha iyi olması sadece bu saydıklarıma karşı gösterdiği dirençten ibaret.
En pahalısını da kullandım en ucuzunu da ikisi de çelik tel girdiği için patladı. Çelik telin patlatamayacağı bir lastik yok diye düşünüyorum.
Diken girip te patlayan da var patlamayan da ! Burada bana göre iç lastik faktörü devreye giriyor ki standart tüm iç lastikler ne olursa olsun dayanım olarak gene aynıdır ve patlamaktadır. Çok çeşitli iç lastikler kulandım. Yukarıda videolarını paylaştığım iç lastikleri denemedim. Ama alıp deneyeceğim. Çünkü teknolojik olarak elde edilen veriler normal iç lastiklere göre çok çok daha iyi. Lastiğin iyi olması tamamen kullanılan iç lastiğe veya lastiğin içinde kullanılan teknolojiye bağlı değişkenlik göstermektedir. Yeni lastiklerle beraber bunlardan sipariş edeceğim. Kullanıp bakalım sonuç nedir ?Saygılar....

Benim bisikletin üzerinde (link) var. (teşekkürler bisan..)
Şu ana kadar yaklaşık 1000 km civarı kullandım. Ağır ama dayanıklı ve ıslak zeminde de iyi bir lastik.

Herkes patlak konusundan muzdarip fakat bu lastiklerin patlamasında sebebiyet veren şeylerin önemi daha yüksek bana göre.
Kimisi diyor çelik tel girdi patladı , kimisi diyor cam deldi patladı ,kimisi diyor sivri bir taş deldi patladı yada diken girdi vs.vs
Her lastik firmasının ürettiği lastik patlar bu kesin ! Lastiğin daha iyi olması sadece bu saydıklarıma karşı gösterdiği dirençten ibaret.
En pahalısını da kullandım en ucuzunu da ikisi de çelik tel girdiği için patladı. Çelik telin patlatamayacağı bir lastik yok diye düşünüyorum.
Diken girip te patlayan da var patlamayan da ! Burada bana göre iç lastik faktörü devreye giriyor ki standart tüm iç lastikler ne olursa olsun dayanım olarak gene aynıdır ve patlamaktadır. Çok çeşitli iç lastikler kulandım. Yukarıda videolarını paylaştığım iç lastikleri denemedim. Ama alıp deneyeceğim. Çünkü teknolojik olarak elde edilen veriler normal iç lastiklere göre çok çok daha iyi. Lastiğin iyi olması tamamen kullanılan iç lastiğe veya lastiğin içinde kullanılan teknolojiye bağlı değişkenlik göstermektedir. Yeni lastiklerle beraber bunlardan sipariş edeceğim. Kullanıp bakalım sonuç nedir ?Saygılar....
Kullandıktan sonra bizide bilgilendirin😉

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Durano plus kullanıyorum şimdiye kadar çok diken çıkardım hiç sorun olmamıştı. Öğlen biraz çıkayım derken lastiğin indiğini gördüm, incelediğimde bir bölümde kesik oluşmuş ve içinde 3 parça halinde ince bir cam parçası çıktı. Yaklaşık 1500km falan kullanmışımdır, acaba bu üzerinde kesik kısmı kapatmanın bir yolu var mı?

Düzenlene: İnmesinin sebebi yama kaçırmaya başlamış, lastiğin iç yüzeyinde kesikten oluşan her hangi bir sıkıntı yok ama yüzeydeki kesik için bir şey yapılabilir mi?

Dosyalar

• IMG_20210410_162709.jpg
    IMG_20210410_162709.jpg
    47,1 KB · Okunma: 81
  • IMG_20210410_162730.jpg
    IMG_20210410_162730.jpg
    23,4 KB · Okunma: 79
Son düzenleme:
Durano plus kullanıyorum şimdiye kadar çok diken çıkardım hiç sorun olmamıştı. Öğlen biraz çıkayım derken lastiğin indiğini gördüm, incelediğimde bir bölümde kesik oluşmuş ve içinde 3 parça halinde ince bir cam parçası çıktı. Yaklaşık 1500km falan kullanmışımdır, acaba bu üzerinde kesik kısmı kapatmanın bir yolu var mı?

Düzenlene: İnmesinin sebebi yama kaçırmaya başlamış, lastiğin iç yüzeyinde kesikten oluşan her hangi bir sıkıntı yok ama yüzeydeki kesik için bir şey yapılabilir mi?
Çok büyük değil , sıvı conta kapatabilir.İçerden ,dışarıdan doldur. Kuruduktan sonra oynama yapmazsa iş görür.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Durano dd kullanıyorum maşallah diyelim 1000 km de sorun yok bundan sonra Pirelli velo 4s denemeyi düşünüyorum @MakRo dıştan görünen kesiğe pekte yapabilinecek bişey yok gibi içi de delmemiş

• Beğen
good year yol lastikleri hakkında bilgi sahibi olan varmı

Arka dış lastigimde dün yoldayken böyle bir sorun oluştu. Sekiyor arka jant lastikten dolayı.. Belki dış lastik yanakları tam oturamamışdır diye düşündüm düzelttim şişirdim ama hala devam etti sorun. Dış lastigi alalı Üç bin km falan olmuştu birde yarıgımız var.. Lastik miladını erken doldurdu gibi gözüküyor. Yeni lastik arayışındayım schwalbe marathon 700x25 gözüme çarpıyor ama yarım kilo agırlıgı var..
defa87b6-30c1-4357-9817-906a0cf89133.jpg

Dış lastik dolgusu :) bakmanızı öneririm :)

• Beğen
arkadaşlar 2 sorum var bilen cevap verirse cok sevinirim :D

--michelin lastiklerinde service course ve endurance arasındaki fark nedir tam olarak?

--Continental Ultra Sport III bu lastiği kullanan var mı nasıldır?

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
@mrdadash endurance daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur, genelde bunu kullanırız. Service course ise hafiflik ve yuvarlanma direnci daha düşük olan ancak daha kısa sürede deforme olan yarışçı alternatifidir

Arkadaşlar 23c ile 25c arasında kaldım, normalde 25c kullanırım ancak lastiğim eskidi ve ikinci el 23c çok güzel bir lastik buldum kararsız kaldım. Fikirlerinize açığım.

@mrdadash endurance daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur, genelde bunu kullanırız. Service course ise hafiflik ve yuvarlanma direnci daha düşük olan ancak daha kısa sürede deforme olan yarışçı alternatifidir

Arkadaşlar 23c ile 25c arasında kaldım, normalde 25c kullanırım ancak lastiğim eskidi ve ikinci el 23c çok güzel bir lastik buldum kararsız kaldım. Fikirlerinize açığım.
Aslinda endurance in yuvarlanma direnci service course a gore daha düşük. Sadece service course a gore agirligi biraz fazla. Bu şartlarda service course icin cok da yarışçı denemez bence.

Aslinda endurance in yuvarlanma direnci service course a gore daha düşük. Sadece service course a gore agirligi biraz fazla. Bu şartlarda service course icin cok da yarışçı denemez bence.
Bunu bicyclerollingresistance.com'un verilerine dayanarak söylüyorsunuz sanırım. Orada eski service course ve endurance V2 olduğu için rakamlar biraz kafa karıştırıcı. 2015 sonrası üretilen SC'un yuvarlanma direnci, endurance'tan yüksek olmamalı. Genel olarak birbirlerine çok yakın lastikler ama endurance'ın patlak koruma katmanı daha geniş, hamuru da daha kalın diye biliyorum.

(link)

Fiyat nası?

Burada daha ucuz sanki: (link)
Sizin verdiğiniz bağlantıda adet fiyatı 30.66 Eur. İki lastik + %18 vergi + 20 Eur kargo ile yaklaşık 930 Lira eder.
@özgür duygu 'nun gönderdiği Merlin'de iki çift dış lastik, yanında iç lastikler ve kargo bedava. 760 gibi bir fiyat daha uygun olmuyor mu?

arkadaşlar 2 sorum var bilen cevap verirse cok sevinirim :D

--michelin lastiklerinde service course ve endurance arasındaki fark nedir tam olarak?

--Continental Ultra Sport III bu lastiği kullanan var mı nasıldır?
Ultta sport 3 kullanıyorum yaklaşık 700 km oldu hic patlama yaşamadım daha önce schwalbe durano kullandım ondan çok daha iyi diyebilirim. Michelin lastiklerini kullanmadım hiç

• Beğen
Tepkiler: mrdadash
Geri