Scudo Sports

Yol bisikletinde küçük kadro avantaji

@uguryilmaz144 hocam boşverin sağlık daha önemli, hiçbirimiz tour de franceda koşmuyoruz sonuçta. Sorunuza gelirsek selenin ucunu bir miktar öne eğerek belki çözülür ama ben önermem.

Edit: onuda yapmışsınız o zaman seleyi bir miktar öne çekip kısaltın yada boğazı kısa ile değişin.

Scudo
@Fakir Kemancı
Seleyi ve selenin ucunu biraz indirdim. Şu an selem alçak bile sayılır. Hoodlardan tutunca sorun yok, duruş gayet rahat. Fakat azıcık eğildiğimde ağırlık kalça kemiklerimden testis'lerin altındaki bölgeye doğru kayıyor. Sonrasında kan akışının azalmasından dolayı malum bölgede uyuşma başlıyor.

@Ozan k.
Sizin açtığınız konuyu okudum. Problemimiz aynı. Selenin arka bölümü yeterli desteği vermediği için yük kasıklara biniyor. Bir de şu anda kullandığım ritchey streem sele biraz dar. Onun da etkisi var sanırım.

Eskiden droplari aklima sadece çok dik yokuslardan inerken getirirken şimdi düz yolda kapatıp giderken sadece droplarda gidiyorum. Büyük fark yaratıyor...

Bu arada konuyu dagittm ama pzts çrş cima günleri bisiklet vb surmuyorum, o gün seleyi denemek için ödünç verebilirim, malum selelerde denemden online sipariş vermek tam kumar.

Modeli sanırım 611 veya 612 , genişliği 145 veya 150 olması lazım eve gidince bakarım

(link)

Sqlab'sın hani modelini kullanıyorsunuz acaba? Bir de genişliği ne kadar ? @Ozan k.

Edit: Bu arada SQlabs yol bisikleti sele seçiminde oturma kemiklerinin merkezi arasındaki mesafe +1cm diyor. Şu an kullandığım sele ritchey streem 132mm. Muhtemelen 14cm'lik modeli bana uygun olacak. Sqlab'sın sitesinde sadece 612 görünüyor. Fiyatları da uf yani :)

184 boy, 86 bacak iç boyu ile 57 kadro kullanıyorum. Daha önce bilgisizlikten dolayı 58 diye aldığım kadronun, aslında 54 olduğunu uzun sürüşlerden sonra şüphelenerek fark etmiştim. Yetmez bunu fark etmeden önce ön maşa fazlalığını kestirip spacer'ları ortadan kaldırınca tam cümbüş olmuştu. Kısa sürüşlerde hiç sorun yaşamazken, 3-4 saat ve üzeri sürüşlerde omuz ve boyun bölgesinde ciddi rahatsızlıklar yaşadım, ve o bisikleti sattım.

Size tavsiyem, ölçülerinize uygun olan en iyi kadroyu bulmadan, büyük paralar harcamayın. Küçük kadro ben yaşadığım olay sonrası kesinlikle tavsiye etmiyorum.

@Erdal YILMAZ Erdal bey aslinda yaklaşık 7 ay kadar merida reacto 52 kadro kullandım. Hani pek rahatsız da olmamıştım. 180 km kadar turlar da yaptım açıkcası. Aslında venge de bile hub dan tutunca sorun olmayacağından eminim. Ama aero pozisyon icin 110 veya 120 gidon Boğaz'ı gerekecek bana. Bugun denediğimde 54 kadroyu bacaklarımın aldığı pozisyon açıkcası beni tatmin etti. 56 kadro venge de Yuksridan tuttuğumda baya uzanmak zorunda kalıyordum aslinda. Hatta Edirne'ye Süpermen pozisyonunda gittikten sonra 90 mm Boğaz düşünmeye başlamıştım ki bisiketi sattım. Su an araştırmam devam ediyor. En Kotu Bike fit yaptıracağım.

@TontonCocuk

uzun yol(istanbul - aydın) için bu bisiklet sizce nasıl? Tam olarak şu anda almaya gideceğim :) Kadro boyu hakkında benim de çekincelerim var bu arada. Bakalım yardımcı olacağını söyledi alacağım yer.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MrKaranfil
@Hasan Çağri
Aynen bisiklet için büyük paralar verecekseniz önce fit yaptırmak daha mantıklı gibi.

(link) Bu kadroda 179boy 73-76cm arası değişen sele yüksekliğine göre(iç bacak değil) 52mi 54mü almak daha doğru. Yeteri kadar esneğim o konuda problemim yok ama 52kadro çok küçük mü kalır?

Küçük kadro sıkıntı yaratır, sele ileri geri ayarı sebebi ile diz-pedal mili açısı olması gerekenden önde olacak, bu da zamanla dizler de ciddi problemlere sebep olur. Gidona yakınlaşmak ya da uzaklaşmak için gidon boğaz boyu ile oynamak yapacağımız en son yöntem olmalı. Öncelik başta bahsettiğim gibi sele ileri geri ayarı, diz-pedal mili ayarı. Sonrasında gidon boğazı ile oynayabiliriz.

Bu arada konu da sele seçimi ile ilgili yorumlar da var, bu da o kadar karmaşık bir konu ki, başkasının rahat ettiği sele de, sizin rahat edeceğinizi düşünmeniz baştan düştüğünüz en büyük hata oluyor. Önce oturma kemiklerimizin mesafesini bulmak gerekiyor, sonrasın da nasıl bir sürüş pozisyonunda kullanacağımız ve tabi ki esnekliğimiz. Bununla da bitmiyor, sele yüksekliği bile kullandığınız selenin rahatsızlık verip vermeme sinde bir etken. Maalesef bu ayarları yapmak işin ehli birilerini gerektiriyor, kendi başımıza bir yere kadar. Uzun dönem de ya da kısa dönem de sürüş stilinize göre dizleri geri dönüşü olmayan bir sakatlığa götürmek söz konusu. Ben şu yaşım da dizlerin de problem yaşamayan amatör ve hobi kullanıcısı bir bisikletçi görmedim. Sen yaptırdın mı diye soran olursa, Alanya dayım böyle bir imkanım yok maalesef, kendi başıma araştıra, araştıra doğru yolu bulmaya çalışıyorum, oluyor mu? tam manası ile değil. Bu yüzden öncelikli olarak dizleri koruyacağım ayarlar ve doğru sele seçimi üzerinde duruyorum.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@OnurÖzdağ
Yeteri kadar esnekseniz 52 de olur, 49 da olur. Gerçekte ne kadar esnek olduğunuzu bilmediğimiz için doğru yorum yapmamız pek mümkün değil. Aşağıda Adam Hansen'in bisikleti var, profesyoneller gibi seleden 10-15cm aşağıda gidon ile kullanmıyorsanız 52 mi 54 mü diye değil, 54 mü 56 mı diye düşünmenizi tavsiye ederim.

20170114_6p6a6322_untitled_670.jpg

Ben 1.79 boyla 52 kadro Scott Speedster kullanıyorum ve çok rahatım bisiklet üzerinde. En güzeli bisikleti deneyip maksimum konforlu pozisyonu bulmak. Herkesin vücut yapısı farklı. Genel kriterler yüzde yüz doğru sonuç vermez. Kişinin bisikleti sürerken rahatsızlıklarını dikkate alıp kendisine uygun kadroyu tanımlaması ve bisikletini fit hale getirmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@OnurÖzdağ ic bacak boyu 0,887 ile çarpar iseniz sele yüksekliğini- 0,660 ilede carparsaniz kadro boyu konusunda aşağı yukarı doğru bir rakam göreceksiniz(bunlar teorik ve pratikte yaklaşık rakamlardan olusur)...yinede alacağınız bisikletin başında özellikle deneyerek tecrübe etmeniz daha iyi olacaktır( örneğin bir x markanın kadro boyu ile bir diğer başka x markanın aynı ölçüye sahip kadro boyu arasında dahi değişkenlik vardır)bunları gözönünde bulundurunuz ki yukarda arkadaşımız belirtmiş yanlış kadro secimi ilerde diz veya başka fiziki rahatsızlıklar yaşatabilir..

184 boyla 56 kadro Alur 700 kullanıyorum. Spacerları en aşşağıda kullanıyorum, küçük kadro olsa nasıl olurdu denemedim ancak bu kadar yatamazmışım gibi geliyor bana.

1.68 boyundayım ve Triban 520 S beden ''48'' cm kullanıyorum , yazılanları okuyunca acaba dedim çok küçük kadromu kullanıyorum :naslyany::naslyany::naslyany:

@OsmaniyeRehber boyunuz ile orantılı olarak size uygun kadro standart ölçülerde 48-50 aralığında olması gerekendir...daha düşük olmaz ama 51 biraz sele vesaire ile oynanarak bir ihtimal...(ama ihtimal)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Geri