Küçük kadro sıkıntı yaratır, sele ileri geri ayarı sebebi ile diz-pedal mili açısı olması gerekenden önde olacak, bu da zamanla dizler de ciddi problemlere sebep olur. Gidona yakınlaşmak ya da uzaklaşmak için gidon boğaz boyu ile oynamak yapacağımız en son yöntem olmalı. Öncelik başta bahsettiğim gibi sele ileri geri ayarı, diz-pedal mili ayarı. Sonrasında gidon boğazı ile oynayabiliriz.
Bu arada konu da sele seçimi ile ilgili yorumlar da var, bu da o kadar karmaşık bir konu ki, başkasının rahat ettiği sele de, sizin rahat edeceğinizi düşünmeniz baştan düştüğünüz en büyük hata oluyor. Önce oturma kemiklerimizin mesafesini bulmak gerekiyor, sonrasın da nasıl bir sürüş pozisyonunda kullanacağımız ve tabi ki esnekliğimiz. Bununla da bitmiyor, sele yüksekliği bile kullandığınız selenin rahatsızlık verip vermeme sinde bir etken. Maalesef bu ayarları yapmak işin ehli birilerini gerektiriyor, kendi başımıza bir yere kadar. Uzun dönem de ya da kısa dönem de sürüş stilinize göre dizleri geri dönüşü olmayan bir sakatlığa götürmek söz konusu. Ben şu yaşım da dizlerin de problem yaşamayan amatör ve hobi kullanıcısı bir bisikletçi görmedim. Sen yaptırdın mı diye soran olursa, Alanya dayım böyle bir imkanım yok maalesef, kendi başıma araştıra, araştıra doğru yolu bulmaya çalışıyorum, oluyor mu? tam manası ile değil. Bu yüzden öncelikli olarak dizleri koruyacağım ayarlar ve doğru sele seçimi üzerinde duruyorum.