Scudo Sports

Yol bisikletinde küçük kadro avantaji

Arkadaşlar merhaba, boyum 1.88 ve bacak boyum 85cm.Normalde 56 kadro canyon ultimate ve 57 kadro bmc team machine kullanıyorum ama şuan baya uygun bir trek madone 9.0 buldum, bmc'yi verip üstüne bir miktar para vererek alabileceğim. Madone'nun da boyu 56 ancak sitesindeki size guide'a baktığımda 56 kadro 1.80 boya kadar gözüküyor. Diğer markalarla bu kadar fark olması açıkçası beni biraz şaşırttı. Bisikletle birkaç tur attım, kendi boyumdan çok küçük bisiklet hissi vermedi, aksine gayet rahattı. Üzerinde 9cm gidon boğazı var, 11cm takarsam süper rahat olacakmış hissiyatı vardı turu bitirdikten sonra. Daha önce Trek kullanan arkadaşlar bi akıl verebilirlerse çok iyi olur gerçekten, sıkıntı yaratabilecek bir durum mudur yoksa sele yükseltilerek ve 11cm gidon boğazıyla güzel bir sürüş pozisyonu sağlanır mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@onur caliskan

56 kadro dediğiniz Canyon; M mi, L mi? Benim bildiğim kadarıyla Canyon tam 56cm'lik kadro yapmıyor, M 55,5cm, L de 57cm gibi... M ile 56 Trek arasında çok az fark olmalı.

Sanıyorum M kadro, üst boru uzunluğuna bakmıştım alırken 56 civarı birşeydi, ama kesin de emin değilim. Bmc 57cm, o kesin. Ama onda da 10cm'lik gidon boğazıyla kullanırken reach problemi yaşıyorum. Sanıyorum 10-11cm'lik gidon boğazı ile trek baya bi rahat olacak

@onur caliskan kesinlikle size uygun sele boyuna ayarlamayı deneyin. Madone'ların sele borusu kısa diye aklımda kalmış, belki ayarlamak için bile yetmez.

Bike fit sonucu sele yüksekliğim 778mm, o şekilde ayarlayıp bindim, uzanma mesafesinin bir iki cm geride kalması dışında bi problem görülmüyordu, pedal çeviririkenki diz açılarım diğerleriyle aynıydı

@onur caliskan

Merhaba,
Boyum 1.74, bacak boyum 80. Trek domane kullaniyorum. Bu model icin trek'in tavisyesi asagida

Screenshot 2019-07-30 at 11.04.58.png

54 aldim ben, bike fit de yaptirdim ( stem degisti ) diyebilirim ki cuk diye oturdu. Alirken 56'ya da soyle bi oturdum teorik olarak benim icin sinirlardaydi ama hosuma gitmedi. Bu yuzden trek'in tavisyesine guveniyorum diyebilirim.

Sizin istediginiz model icin ise trek'in cizelgesi asagidaki gibi

Screenshot 2019-07-30 at 11.01.47.png

Trek'in tavsiyesine gore sizin icin ideali 58. Bacak boyunuz icin 56 sinirda gozukuyor, dediginiz gibi stem degisirse boy icin daha rahat edebilirsiniz. Ayni modeli kullanmadigim icin soylebileceklerim malesef bu kadar.

Selamlar,

Denediğiniz bisikletlerin (Ultimate, TeamMachine ve Madone) model yılını paylaşmanız mümkün mü?
Aynı zamanda tüm bu bisikletlerin rim brake olduğunu varsayıyoruz açıları kontrol ederken?

Yeni Madone küçük kadrodan ziyade kendisine has bir geometriye sahip,
çoğunluk sürücü spacer çıkarıp negatif ve uzun boğaz ile doğru fiti yakalıyor.
Öyle demek istemiyorum ama kağıt üstünde değerlendirildiğinde madone olduğunu bilmeyen birisi bu kadro endurance de diyebilir gayet :)

yazdığımız sele ölçüsünüz BB merkezden yukarıya dik ölçü mü sele ucuna çapraz mı?
Yakın bacak boyuna sahibiz ama dik ölçüde benden 2-3 cm arası daha yukarıda olduğu için dikkatimi çekti.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@fahrettin akansu
Kullandığım BMC 2016 model, Trek 2018. İkisi de rim brake. Madone kadronun aero kadro olduğunu ve agresif sürüş pozisyonu sağlayacağının farkındayım, zaten almak istememin nedenlerinden biri de bu, triatlon yaparken bir nebze olsun hızımı arttırabileceğini umuyorum.
Yazdığım sele yüksekliği aynakol merkezinden seleye dik yükseklik ve bu sonuç Çağrı Terzioğlu ile yaptığım bike-fit sonucu

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
Supper o zaman Çağrı yaptıysa bir mail atsanız anında dönüş yapar,

yıla göre reach / stack farkettiği için sormuştum özellikle,
-ama sürüş alışkanlıkları, anatomik özellikler, kondüsyon durumu vs detaylar ile Çağrı tam olması gerekeni söyleyecektir,
ben bilgi kirliliği yapmayayım şimdi :)

Bu arada diğer iki kadro ile aynı fit ve jant ile kullanılacaksa kondüsyondan bağımsız;
kısa ve orta mesafede hızınızda elle tutulur bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.
70.3 ve üzeri içinse marjinal farkları etkisi daha ölçülebilir bence.

@Murat B.

Merhaba, bu bilgi doğru ve haklısınız. Canyon'da Large beden 3 farklı model kullandım. Ultimate modelinde şu an L beden kadrolar 57cm. olarak geçmektedir.

@fahrettin akansu
Ya aslında Çağrı beyi rahatsız etmemek için burada bilgili arkadaşlara sorayım demiştim, şimdi Dubai'de o kadar işin içinde uğraşmasın dedim. Ama en kötü bi mail atıcam artık. Ben zaten kısa mesafe yapmıyorum, bi kaç tane daha half yapıp sonra ful yaparım diye böyle bi yatırım yapayım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
2016TeamMachine 57 size "402mm reach / 584mm stack"
Güncel Ultimate Large "399mm reach / 592mm stack"
Güncel 56 size Madone "391mm reach / 563mm stack" ölçüsünde,

-ama 56 Madone diğer iki seçeceğe göre yaklaşık 1,5 beden daha ufak diyebiliriz.

şu andaki kullandığınız bisiklette spacer kullanımınız minimal ise, kadroyu ufaltırken fit değerinizi koruyacak daha uzun bir boğaz ile nispeten durumu çözebilirsiniz,
Normal kullanımın dışında uzun mesafede triatlona göre fit uygulayacaksanız;
zaten var olan değerlerinize göre seleyi biraz daha öne alıp, gidon boğazını uzattığınız, gidona bar eklediğiniz bir seçeceğe yöneleceksiniz.

@onur caliskan

@onur caliskan

Ben de Çağrı Terzioğlu'na bike-fit yaptırmıştım. Bilgileriniz aktif pedal'ın sistemlerinde yer alıyor. Aktif pedal'ı arayabilir veya mail atabilirseniz eğer, bike-fit işlemini şu an yapan arkadaşlardan daha hızlı yanıt alırsınız diye düşünüyorum.

Çağrı beyle konuştum biraz önce, Amerikan markalarında benim boyum için 58 kadronun daha uygun olacağını söyledi. Sadece uzanma mesafesinin değil diz mesafesinin de öneminden bahsetti. Ama bulduğum alet o kadar temiz ve fiyatı da o kadar uygun olunca yine de dayanamadım aldım ? 11cm gidon boğazıyla biraz kullanıcam, Türkiye'ye döndüğümde de satıp aynısının 58'ini alırım heralde. Cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim ?

Geri