Scudo Sports

Yol bisikletinde ağırlık

Tepki
1
Merhaba arkadaşlar. Yol bisikleti alma arifesindeyim. merak ettiğim şey yol bisikleti maksimum kaç kg taşır ? 94 kiloyum, o ince lastikler beni taşırmı ? yol bisikletinde bagaj delikleri olmuyor arkada, onun yerine sele arkası bagajı alsak şu sele borusuna takılanlardan ? nasıl olur bu iş acaba. o ince tekerlekler toplamda 100 kg taşır mı acaba

Scudo
Taşımaz diye birşey yok sonuçta bisikletin üzerindeki toplam ağırlığı taşıma prensibi lastikler içerisindeki havanın basıncına dayanır. Ha şu var, 94 kg biri ile 70 kg biri aynı tempoyla bisikletle yol alır mı dersen sanmıyorum. Misal ben 85-90 kg arasındayım, rampalarda çok yavaşım. Uzun yolda da daha çabuk yorulabiliyorum vb durumlar. Kilo vermek lazım :D

Bazı firmalar, ürünlerinin üzerine maksimum kg sınırı koyuyorlar. Fakat bu genellikle çok hafif üst seviye ekipmanlar için oluyor.

@oğuzhan gençtürk

Quick Relaise (mandallı) milerini değiştirdikten sonra diğer parçalarında her hangi bir problem olmayacaktır, ya iyi bir qr takım alır takarsın ya da aynı şekilde mil. 120kg'lık çok sevdiğim bir arkadaşım ara ara yol bisikletlerimi heves edip bindiği olur o yüzden gözlemledim sıkıntı olmadı, olacağını da sanmıyorum, sadece çukurlarda ve tümseklerde benim gibi 70kg'lık biri ile 120kg'lık birini süspanse etmesi farklı olacaktır hepsi bu.

bildiğim kadarıyla karbon kadroda sıkıntı olabilir. malum türkiyede yollar bozuk oldugundan kilo nedeniyle aleminyum kadro tercih etmenizi öneririm. tabii birde kadronun esneme sıkıntısı var. o nedenle kaliteli bir kadro almalısınız. kaliteli bir jant setiyle ve uygun şekilde ayarlanmış sele borusu boyuyla bir sorun çıkmayacaktır. ve son olarak lastik hava basıncınızı sınırda basmayın. sınır lastik yanaklarında belirtilir.

Biraz dikkatli olmanızı öneririm, uzun sele borusu yani kadronun için çok girmiş olsun en az 10 cm kadronun içinde olsun sarsıntılarda kırabilir kadroyu. Çukurlarda dikkatli olmak lazım, ayrıca karbon önermem. Alü kadroların ağır olanları var 2.2 kg olanlar falan oluyor kalın alüler onlar dayanıklı olacaktır.

188 boy 95 kilodayım şu ana kadar bu ağırlıkla hiç sorun yaşamadım. Karbon ya da alu kadro bütçeniz hangisine müsaitse sorun çıkartacaklalrını sanmıyorum. Dikkat edilmesi gereken iyi ve sağlam bir jant seti. Kendim mavic aksium set kullanıyorum. Bunun dışında 28-32 telli daha uygun fiyatlı modeller var. Jant dışında lastik havaları maksimum seviyeye yakın olmalı. Son olarak lastik kalınlıkları, kendim 23 ebadında kullanıyorum daha önce 28 ve 25 denedim sonunda 23'te noktayı koydum.

ağırlık birde eğer bisikletin çok zorlayarak biniyorsanız uzun vadede bazı sorunlar gösterebilir mesela yokuş yukarı ayağa kalkıp bisikleti çok fazla sağa sola yatırmak gibi onun dışında sakin ve düzenli kullandığınız sürece bir sorun çıkartmayacaktır

94 kiloyum ve yukarıda dikkat edin, aman ha yapmayın dedikleri herşeyi yapıyorum, tepetepe kullanıyorum, kaldırımlardan inip çıkıyorum hatta su birikintisinden geçerken filan bisikleti zıplatıyorum, sıkıntı yok. Hergün 40 km yapıyorum belirteyim...

Tanıdığım bir abim 130 kilo ve yol bisikleti de geotech carborace full karbon şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadı o kilosuna rağmen bisiklet çok da rahat taşıyor abimizi :D

Şu karbon korkusu nedir anlamıyorum. Çelikten 5 kat daha dayanıklı bir malzeme kendisi.
Eğer çekiçle saldırmazsanız hiç bir şey olmaz.

Kedi ciğer muhabbeti gibi olmaya başladı, ya da ben öyle hissediyorum.

bende 94 kilo 185 boyundayım hiç bir sıkıntı yaşamadım desem yalan olur. yaşıyacaksınız yılan ısırığı.... lastiklerindeki hava basıncı maximuma yakın olmazsa 23 lük ince lastikler 94 kilo esnemesiyle janta vuracak ve benim gibi yolda üste üste üç defa uğraşacaksın.....:D:D:D:D:D:D:D:D
20151014_173322.jpg 20151021_141517.jpg

Dosyalar

• 20151021_141716.jpg
    20151021_141716.jpg
    156,1 KB · Okunma: 26
110 kg iken Triban 3üm gık demeden taşıyordu.. Şu an 80 kg olunca daha bi ateşli daha bi atılgan gidiyor..
Verin kiloları kurtulun önemli olan bisiklete birşey olması değil yerine koyması kolay bisikletçide birsürü var..
Size bir şey olmasın bir eşiniz daha yok..

Boy 1.86 ve 101 kiloyum ve 2 senedir Cube yol bisikleti kullanıyorum. Öyle herşeye dikkat edip, sadece kaymak asfalt falan değil, yeri geliyor bozuk yollarda pata küte kullandığım da oluyor 700X23 lastikle hemde,. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Canyon'un sitesinde tüm modelleri için (alu 7 carbon) max.kullanıcı ağırlığı 120kg. idi en son. Tereddüt etmeyin, alın ve yol bisikletinin tadını çıkarın.

Arkadaşlar ben yeni yol bisikleti aldım alır almaz 3 kere lastik patladı biri olduğu yerde üzerine bile binmeden oldu ve bana kilodan dediler 93 kiloyum ben ne kadar ne alaka desem de hep kilodan dolayı olduğunu söylediler sizce de kilodan dolayı mıdır

Arkadaşlar ben yeni yol bisikleti aldım alır almaz 3 kere lastik patladı biri olduğu yerde üzerine bile binmeden oldu ve bana kilodan dediler 93 kiloyum ben ne kadar ne alaka desem de hep kilodan dolayı olduğunu söylediler sizce de kilodan dolayı mıdır
3 kere lastik patladıysa ve biri üzerine binmeden olduysa iç lastiği değiştirirken lastiği patlatan objeyi çıkarmadın yüksek ihtimalle, lastik patlattıktan sonra iyice incelemelisin, patlatan çivi, cam, zımba vs'yi çıkarmazsan yeni iç lastiğini de aynen patlatır.
Kilodan lastik patlar diye bir şey yok, yanlış basınçtan veya engelleyemeyeceğimiz, kaçamayacağımız, göremeyeceğimiz sivri şeylerden lastik patlar, lastiklerinin modeli ve genişliği ne? Kaç psi basınç basıyorsun?

Bisan grand tour eco 80 basıyorum jantı ve dış lastigide kontrol ettik taktık ama yinede patladı ve bana hala kilodan dolayı olduğunu söylüyorlar

Bisan grand tour eco 80 basıyorum jantı ve dış lastigide kontrol ettik taktık ama yinede patladı ve bana hala kilodan dolayı olduğunu söylüyorlar
28c lastikle geliyor bisiklet, 23c falan olsa basınç yüksek geliyor vs diyebilirz belki ama böyle bir durum da yok. 93 kilo bisikleti zorlayacak bir kilo değil. Nasıl yollarda sürüyorsun?

Bir aksilik oluyor. Bisikleti aldıktan 2 hafta sonra cumartesi günü arka lastik, pazar günü ön lastik patladı. Benden olduğunu düşünüyordum ki içindeki çok küçük dikenleri gördüm. O günden bu yana çok şükür bir şey olmadı. Lastiklerde ağırlık yazar ki 80+80 KG olarak belirtmiş. İki kişi 110-120 KG kadar ağırlığımız var. Lastikler biraz yere yapışıyor ama bir şey olmuyor.

Geri