Scudo Sports

Yol bisikletinde ağırlık

Daha yeni bugün sabah aldım şehir içinde kullandım alır almaz bir saat geçmeden patladı patlağı yaptık yola çıktım köşeyi dönmeden tekrar patladı halbuki yamalı bile değildi yeni takmıştık ikinci kez iç lastiği değiştirdim ikincide yarılmış tı lastik daha tekeri yerine takmadan ön lastik durduğu yerde patladı bu sefer
Dahada kullanmadım bisikleti dükkanda bıraktım
Dahada kullanmadım bisikleti dükkanda bıraktım

Scudo
@Mamba
İdeal basınçta kullanmıyorsunuz.
93 kglık bir binici 28 mm lastik için 100 psi kullanmalıdır.Eğer jantınızda sorun yoksa, dış lastiğinizde patlamaya neden olabilecek bir nesne yoksa bir de 100 psi basınçta kullanmayı deneyin.

Tamam bu seferde öyle denerim çok teşekkür ederim

Tamam bu seferde öyle denerim çok teşekkür ederim

Ben de kilolu bir sürücüyüm ve 28 mm lastikli yol bisikletimde son 6000 kmde yaşadığım patlak sayısı sadece bir.Kullandığım lastiğin düşük patlak korumasına sahip bir performans lastiği olduğunu söylemek isterim.İdeal basınç için Schwalbe markasının şu tablosundan faydalanıyorum:
index.png

@Mamba grand tour eco ların lastik fitillerinde proplem var sizden ricam bisan grand tour satın aldım başlığını okuyun sizin gibi sıkıntı çeken birçok kullanıcı var.

@Mamba Bisan Grand Tour bisikletlerde jant şeridinin adi olduğu iyle ilgili şikayetler var. İç lastiğin patlama sebebi bu şeritler yüksek ihtimalle. Yeni şerit takın ya da tubeless bant çekin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mamba Bisan Grand Tour bisikletlerde jant şeridinin adi olduğu iyle ilgili şikayetler var. İç lastiğin patlama sebebi bu şeritler yüksek ihtimalle. Yeni şerit takın ya da tubeless bant çekin.
Bisan grand tour larda yok hocam o sıkıntı oce modelinde var sadece

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Sizin kilonuza seksen çok az gibi geldi bana. Ben 74 kiloyum ve max. 130 psi 23c lastiğe 120 psi basıyorum. Tabi sizin lastiğin ölçülerini bilmiyorum sadece bir fikir vermesi bakımından belirttim.

Ben de kilolu bir sürücüyüm ve 28 mm lastikli yol bisikletimde son 6000 kmde yaşadığım patlak sayısı sadece bir.Kullandığım lastiğin düşük patlak korumasına sahip bir performans lastiği olduğunu söylemek isterim.İdeal basınç için Schwalbe markasının şu tablosundan faydalanıyorum:
232044 dosyayı görüntüle
benim için 130 psi diyor. Ona uygun pompa nereden bulabilirim?

benim için 130 psi diyor. Ona uygun pompa nereden bulabilirim?

Anladığım kadarıyla 23 mmlik lastik kullanıyorsunuz.23 mmlik lastikler pro pelotonda bile pek tercih edilmiyor.Bunun yerine yuvarlanma direnci daha iyi olan 25 mm ve 28 mm lik lastikleri tercih edebilirsiniz.Ben 28 mmlik lastiklerin ülkemizin bezemeden bozma yolları için daha konforlu ve ideal olduğunu düşünüyorum.
Eğer yol bisikleti disiplinine uzun yıllar devam edecekseniz; çok iyi bir ayaklı pompa ve yüksek basınç basabilen taşınabilir el pompası almanız faydanıza olacaktır.Asla pompalara verdiğiniz paraya acımayın.Uzun seneler kullanmanız için iyisini seçin,kesinlikle zarar etmezsiniz.

Ben taşınabilir el pompası olarak şunu kullanıyorum:(link)
Çok rahat olarak yüksek basınç basabilir, çok iyi bir pompadır.
Ben uzun turlara(200 km üstü birkaç günlük) çıkmıyorum derseniz Sedona pompa eve gelesiye kadar işinizi görür evde ayaklı pompa ile eksik basıncı tamamlarsınız..Benim durace komponentli bisiklete sahipi bir abim, sedona pompa kullanıyordu:(link)

Hangisini tercih ederseniz edin evinizdeki ayaklı pompa çok iyi olmalı.Ben şu pompadan kullanıyorum:(link)
Biraz pahalıdır bunun yerine daha uygun birşeyler bulabilirsin.

232044 dosyayı görüntüle
Hocam 700*28 Michelin Pro 4 un max basıncı 87, ben 85 te kullanıyorum. 87 kiloyum. Markadan markaya değişiyor muhtemelen.

Anladığım kadarıyla 23 mmlik lastik kullanıyorsunuz.23 mmlik lastikler pro pelotonda bile pek tercih edilmiyor.Bunun yerine yuvarlanma direnci daha iyi olan 25 mm ve 28 mm lik lastikleri tercih edebilirsiniz.Ben 28 mmlik lastiklerin ülkemizin bezemeden bozma yolları için daha konforlu ve ideal olduğunu düşünüyorum.
Eğer yol bisikleti disiplinine uzun yıllar devam edecekseniz; çok iyi bir ayaklı pompa ve yüksek basınç basabilen taşınabilir el pompası almanız faydanıza olacaktır.Asla pompalara verdiğiniz paraya acımayın.Uzun seneler kullanmanız için iyisini seçin,kesinlikle zarar etmezsiniz.

Ben uzun turlara(200 km üstü birkaç günlük) çıkmıyorum derseniz Sedona pompa eve gelesiye kadar işinizi görür evde ayaklı pompa ile eksik basıncı tamamlarsınız..Benim durace komponentli bisiklete sahipi bir abim, sedona pompa kullanıyordu:(link)

Hangisini tercih ederseniz edin evinizdeki ayaklı pompa çok iyi olmalı.Ben şu pompadan kullanıyorum:(link)
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Bu linkteki pompa hakkında ne düşünüyorsunuz
(link)

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Bu linkteki pompa hakkında ne düşünüyorsunuz
(link)
Bu tarz hava kompresörleri hakkında pek bilgim yok.
Göstergeli ayaklı bir pompa almanızı tavsiye ederim.Galiba ben biraz klasikçiyim.

Jant bandına önem verin yoksa temin edin. 28*
Düzenli hava vurun.. Presta sibob değiştirici temin edin. Petrollerde vurun.. Dış lastigi detaylı kontrol edin.. Camlardan ve dikenlerden geçmemeye özen gösterin. Gündüz sürüyorsanız zaten camlar belli olur ama gece bir şey diyemem.

Evde bundan kullanıyorum, sıfır efor, sıfır ağrı. Ba düğmeye aniden şişirsin hemide 160psi max :)

(link)

Yanıma Crank&Brothers Gem pompa alıyorum gayet hızlı ve sağlam..
(link)

Blackdecker asi200 kompresor kullanıyorum 2 yıldır. 2-3gunde bir düzenli olarak hava basıyorum. Max 160psiye kadar basıyor :) Linkteki pompa en dandiği ve 300psi basamaz, 1 sıfır atın 30psi diyelim :) 100psiye kadar basabilir fakar motoru yanar.. Alıcaksanız paraya kıyıp bilindik markalardan alın.

(link)

@iodokumaci Bu pompayı evde kullanmak istiyorsanız 12 volt adaptör almanız lazım. Aracın yanında lastiği şişiririm diyorsanız gerek yok adaptöre.

Evde bundan kullanıyorum, sıfır efor, sıfır ağrı. Ba düğmeye aniden şişirsin hemide 160psi max :)

(link)

Yanıma Crank&Brothers Gem pompa alıyorum gayet hızlı ve sağlam..

Blackdecker asi200 kompresor kullanıyorum 2 yıldır. 2-3gunde bir düzenli olarak hava basıyorum. Max 160psiye kadar basıyor :) Linkteki pompa en dandiği ve 300psi basamaz, 1 sıfır atın 30psi diyelim :) 100psiye kadar basabilir fakar motoru yanar.. Alıcaksanız paraya kıyıp bilindik markalardan alın.

(link)
Ürünü beğendim fakat 120 psi max diyor açıklamasında

Bisan grand tour eco 80 basıyorum jantı ve dış lastigide kontrol ettik taktık ama yinede patladı ve bana hala kilodan dolayı olduğunu söylüyorlar
Grand tour ecolarda lastik patlama sebebi jant şeridi iyi olmasığı için tellerin ucu patlatıyor lastiği

Bugün bir yapı markette 34 tl fiyatlı göstergeli bir ayak pompası gördüm. Ama emin olamadım açıkçası alsam mı diye. Yol bisikletinin yüksek psi değerlerine ulaşamayacak diye korkumdan pompa alamaz oldum resmen

Geri