valla bende dizinde 4 5 senedir menisküs olan ama bisikletten bir türlü kop(a)mayan biriyim,sürmediğim zaman suçluluk hissediyorum sanki dahası sanki kilo alacağımı,dizimde sanki ağrılarımın nüksedeceğini, yada antrenmansızlıktan dolayı çok geri kalacağımı düşünüyorum, ben 53*39 aynadan 50*34 aynakola, 11*25 rubleden ise 28 rubleye geçtim dizlerim dua etti.. şimdi arka aktarıcı bacağı (ss) kısa olduğundan dolayı 30 yada 32 dişliye geçemiyordum, sağolsunlar onunda bugün belkide çokda geç olsa alternatifini öğrenmiş oldum(arka bacak değişmeden kadro kulağına takılan bir adaptör vasıtası 34 e kadar destekliyor(muş)) şimdi zincir değişimi yapıp 2.ci değişimde ruble (32)yada (34t) olarak değişmeyi düşünüyorum.. Uzun turlara günü birlik çıkıyorum ve yükseltilerde en azından canımı çıkartmayacaktır. Aynakol olayına gelince 10s uyumlu 170 mm 50*34 piyasada yok gibi şimdi ya tekrardan 170 mm krank uzunluğuna sahip 52*39 105 5700 e geçeceğim(bu tercihi pek benimsemiyorum) yada tiagra 50*34 172,5mm krank uzunluğuna sahip olanı alacağım son olarak elimdeki ile gidene kadar devam diyerek sırasıyla komple set değişimine gideceğim(çünkü kadrodan oldukça memnunum) birde 52*36 olayı var esas bunda yoğunlaşıyorum..Bu arada benimde Yaş 45..ve ben ısrarla yaşımdan dolayı +kendi şahsi düşüncem ile bu saatten sonra yarış amacı gütmediğim için, kom kovalamadığım için,kaza yapma lüksüm olmadığı için,şehirlerarası yollarda hatırı sayılır eğimleri üstelik kamplı değil günübirlik gitmeye odaklandığım için 50*34 kesinlikle candır diyorum, 53*39 ise farklı bir amaca hizmet eden bilinçli kullanılması gereken yani tamamen hız odaklı ve performans için + hedefi olanlara yani yarışa hazırlanan ve katılanlar için olmazsa olmaz bir oran diye düşünüyorum..