Scudo Sports

Yol bisikletinde 50 aynakol mu 53 aynakol mu?

Hangi aynakolu kullanıyorsunuz?

• 53-39

• 52-36

• 50-34

• 52-39-30

• 50-39-30

• Toplam katılım
    498
Selam,aynadaki iki dişli arasındaki farkın açılması nasıl hissediliyor?Çok yaygın kullanılan bir oran değil sanıyorum.
Eski standart oranlardaki aynakollarda geçiş anında (veya dörtte bir tur civarı) oluyordu, şimdi pedalın üçte bir tur dönmesi sonrasında geçiyor.
Geçiş süresi uzadı ama rahatsız edecek kadar değil. Ve sistem sorunsuz çalışıyor.

Scudo
Selam, sizden gelen yanıtlara göre 50-34 seçeneği daha öne çıkmaya başladı .Özetle. 11 hıza geçişle 11 ve 28 dişli kazancın ek olarak 36 yerine 34 e geçişle daha rahat ve geniş bir aralık kullanabileceğim sanıyorum.

50-34 / 11-34 kullanıyorum, şukeladır :harika: Diz problemi diye bir şey kalmadı çok şükür. Stok rublem 28'di Trans Türkiye yarışı için 34 takmıştım, dönünce de çıkarmadım aynen devam ediyorum. Şahsen şu an basabilsem bile 34-36 takmayı yeğlerim. Dizlerimin sağlığı her şeyden daha önemli varsın biraz geç çıkayım o rampaları.

Gençliğimde virajları seksenle alırdım... :koptum: 53x39 ve 12x25 kullanırdım tüm triatlon yarışlarımda. Kol uzunluğu da 175mm idi. 40 km yi 1saat01dakika çevirmişliğim var.+ 40 yaş masterlarda avrupa üçüncülüğü sene 98 de...şimdiye gelelim, yaş 61, 50x34 ve 12x36 en son 40 km denediğimde 1 saat 12 dakikayı zorla ve hafif arkadan rüzgarla yaptım. Öndeki 50 nin yerine bulsam 44 dişli takıcam. Yaş gitti usta yaş...

valla bende dizinde 4 5 senedir menisküs olan ama bisikletten bir türlü kop(a)mayan biriyim,sürmediğim zaman suçluluk hissediyorum sanki dahası sanki kilo alacağımı,dizimde sanki ağrılarımın nüksedeceğini, yada antrenmansızlıktan dolayı çok geri kalacağımı düşünüyorum, ben 53*39 aynadan 50*34 aynakola, 11*25 rubleden ise 28 rubleye geçtim dizlerim dua etti.. şimdi arka aktarıcı bacağı (ss) kısa olduğundan dolayı 30 yada 32 dişliye geçemiyordum, sağolsunlar onunda bugün belkide çokda geç olsa alternatifini öğrenmiş oldum(arka bacak değişmeden kadro kulağına takılan bir adaptör vasıtası 34 e kadar destekliyor(muş)) şimdi zincir değişimi yapıp 2.ci değişimde ruble (32)yada (34t) olarak değişmeyi düşünüyorum.. Uzun turlara günü birlik çıkıyorum ve yükseltilerde en azından canımı çıkartmayacaktır. Aynakol olayına gelince 10s uyumlu 170 mm 50*34 piyasada yok gibi şimdi ya tekrardan 170 mm krank uzunluğuna sahip 52*39 105 5700 e geçeceğim(bu tercihi pek benimsemiyorum) yada tiagra 50*34 172,5mm krank uzunluğuna sahip olanı alacağım son olarak elimdeki ile gidene kadar devam diyerek sırasıyla komple set değişimine gideceğim(çünkü kadrodan oldukça memnunum) birde 52*36 olayı var esas bunda yoğunlaşıyorum..Bu arada benimde Yaş 45..ve ben ısrarla yaşımdan dolayı +kendi şahsi düşüncem ile bu saatten sonra yarış amacı gütmediğim için, kom kovalamadığım için,kaza yapma lüksüm olmadığı için,şehirlerarası yollarda hatırı sayılır eğimleri üstelik kamplı değil günübirlik gitmeye odaklandığım için 50*34 kesinlikle candır diyorum, 53*39 ise farklı bir amaca hizmet eden bilinçli kullanılması gereken yani tamamen hız odaklı ve performans için + hedefi olanlara yani yarışa hazırlanan ve katılanlar için olmazsa olmaz bir oran diye düşünüyorum..

Dun bir teyze gordum. Bildigimiz, market bisikleti dedigimiz, cocuklara karne gunu alinan bisikletlerden biriyle. Aynakol en buyukte, arka disli ("ruble" demek istemiyorum) ya 4 ya da 5'de, ayakta, nasilda zorlana zorlana pedal ceviriyordu. Teyze en az 50 yasinda vardir :D.

Dipce: Ozur dilerim, alakasiz bir ileti oldu. Bos bulundum :(.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Abilerim 52 36 AYNAKOL 12_28 DEN 11 25 RUBLE YAPTIM DÜZ YOLDA 30 KM HIZ PEDAL BOŞA DÖNÜYOR EYİMLİ YOLDA 38 KM HIZ YİNE PEDAL BOŞA DÖMÜYOR VE HEP SON DİŞLİDE KULLANIYORUM merida reacto 300 1 HAFTA OLDU ALALI İKİNCİ EL ALDIM 52 aynakolla 50-60 km hız yapman lazım diyorlar kondisyonumda var 50-60 km hıza ulaşman için 2-3 vitez daha lazım yani pisikletimde sorun nerede olabilir bilen varsa lütfen yardımcı olsun

Abilerim 52 36 AYNAKOL 12_28 DEN 11 25 RUBLE YAPTIM DÜZ YOLDA 30 KM HIZ PEDAL BOŞA DÖNÜYOR EYİMLİ YOLDA 38 KM HIZ YİNE PEDAL BOŞA DÖMÜYOR VE HEP SON DİŞLİDE KULLANIYORUM merida reacto 300 1 HAFTA OLDU ALALI İKİNCİ EL ALDIM 52 aynakolla 50-60 km hız yapman lazım diyorlar kondisyonumda var 50-60 km hıza ulaşman için 2-3 vitez daha lazım yani pisikletimde sorun nerede olabilir bilen varsa lütfen yardımcı olsun
Düz yolda aynakol büyükte arka en küçük dişiide iken saatte 30km hıza çıkıyorsun ve aynakol boşa dönüyor. Doğrumu anladım?

• Hahaha
aynen öyle DİK YOLLARI BİLE bile 1-2 VİTEZ DEĞİŞTİREREK ÇIKIYORUK BU NEDEN KAYNAKLANIYOR MERİD 200 verim 300 aldım hayel kırıklığına uğradım bisikletim gitmiyor

@ersangur39 başka bir konuda daha sanki bu sorundan bahsetmiştin,hatta trollediğin bile düşünülmüştü(ki)durum öyle değilse ve fren pabuçlarında olsa farkederdin diyerek o seçeneğide elersek yüksek ihtimal jant göbeğinde(rulman yada bilyelerinde)problem olma ihtimali akla geliyor.. Bu süre içinde(yanılmıyorsam 1 hafta kadardır devam ediyor) aldığın yere yada işin ehli bir bisikletçiye götürmedinmi

Edit:Aynakol o oranlarda ve o hızda boşa dönüyor dediğini unutmuş ve şimdide gözümden kaçmış, yani jant göbekleri ile de alakalı değil gibi seninki tamamen başka bir şey

• Hahaha
Tepkiler: asibol
36-52 aynakol, 11-28 rublem var. aynakol 52, ruble 11 de iken yüzde 10 eğimde yokuş aşağı 60km/s hızı geçiyorum yine de boşa dönmüyor.

Euzubillahimineşşeytânirracîmbismillahirrahmanirrahim
Adam, ben demiş 300 arşın uzun atlama yapardım... :D Atla bakalım demişler, ama demiş ben halep'te atlardım, burada atlayamam...:koptum:Ya kardeşim demişler Halep oradaysa arşın da burada...Yani ben Halep'te virajları 80 le alırdım...:koptum::koptum::koptum:

Aynakol değilde ruble boşa dönüyor dense anlarım ama aynakol 52 ruble 11 de ve aynakol 30 tan sonra boşa dönüyordan sonra yine benim devreler yandı, geçen arkadaşın trollediğini düşünüp yorum yapmamıştım şimdi dayanamadım yaptım...neyse hayır olsun inşallah

@bilalfidanboy çook teşekkür ederim evet herkez aynı şeyi söylüyor 60 km 70 km hız benim iniş alanım eyim %25 her gün aynı yolu kullanıyorum 38-40 km hızı geçemedim ve bedalı bıraktım bedal iş yapmıyor boşa dönüyor enterasan olanda bu

52/11*212*130 rpm*60 = 78 km yapar. Külliyen yalan..önce 30 km yi geçince boşa dönüyordu, şimdi 38-40 km oldu. Biraz daha zorlasak taşlar yerine oturacak... :koptum:

btwin hız ölçerim var 2 ader onları denedin ilk bisikletimle 22 bin km yaptım ben hızımı bilirin bunu 1 hafta oldu alalı ikinci el kırklarelinde bu işten anlayan yok diye yardım istedim

@ersangur39 Kritik soru... Hızınızı neyle ölçüyorsunuz ? En son yandan geçen araçların hız ibrelerine bakıp hız ölçen vardı o sebeple soruyorum :ssrtcbya:
Aynı şekilde bende 60 km ve üzeri hızda gittiğimin farkına öyle varıyorum. (Daha soğrusu bakmıyorum. Adamın bakışları zaten anlatıyor.) Araç sürücüsü yanına gelip seninle aynı hızda sürüyor. Daha sonrasında bir sana, bir ibreye bakıyor. Şimdi atıyorsun, sıkıyorsun diyen olur diye aşağı strava kaydı ve ekran görüntüsü bırakıyorum.
@Süper Dede viraj değil ama benden bu kadar. ?
(link)
besevler.png

• Beğen
Geri