Scudo Sports

Yol Bisikleti

1500 tl bütce ile yol bisikleti segmentine gecmek yetersiz olacaktır.Bence para biriktirin sonrasında yola geçin.Neden derseniz standart yol ayakkabısı bile 200-300 tl arasında satılmakta.Yol bisikletine geçecekseniz mümkün olduğunca fiyat performans olarak size katma değeri olacak ekipmanları seçin yoksa satıp tekrar almak zorunda kalacaksınız.Bu değerlendirmeleri yaparken önce kadro sonra jant setı sonrasındada çekiş sistemi gelir.Acele etmeden para biriktirerek mutlu sona ulaşın.Yol bisikleti kullanımı çok zevklidir hiç bir şeye benzemez ama bu keyfi almak istiyorsanız daha yüksek bütçelere çıkmanız gerekir.Aksi takdirde binmek için binersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Çim
Scudo
@M.atay

Bu tarz ek donanımları zamanla temin etmeyi planlıyordum ben ama hepsini birden alıp öyle mi başlamak lazım? Benim planım bisikleti alıp kask,eldiven,aydınlatma üçlüsünü almak. Daha sonra zamanla elbise, ayakkabı, nabız km ölçer vs. almaktı.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Öncelikle şimdiden hoşgeldin :) Bir aydan fazla bir süre önce gecem gündüzüm internetin başında model araştırması yaparak geçti. Sonunda Kron Dynamic aldım. Bütçem seninki kadardı, çok az daha zorlamıştım hatta. Önerilen Mosso modeliyle arasında Jant farkı var. Her ne kadar düz yollarda kullanıyor olsak da malesef ülkemiz yolları çokça engebe içeriyor ve bazen kaçamıyoruz bunlardan. Yol bisikletinde jant önemli. Zaten grupsetler ikisinde de Shimano Sora. Tabiki tiagra daha iyi olurdu ama fiyat artıyor, başlangıç için hiç de kötü değil, gayet memnunum. Marka olarak bakacak olursak, Şimdiye kadar Kron'dan memnun olmayan görmedim. Kime sorsan Kron iyi markadır der. Ama bu iki model arasında çok da fark yok, seçim senin. Senin yol arkadaşın olacak, bu yüzden içine hangisi sinerse onu al derim ;)

@Gökhan Çim

@Gökhan Çim

İzmit'ten olduğunu yeni gördüm, istersen bi yerde buluşabiliriz bisikletimi deneyebilirsin ;)

• Beğen
Eğer hedefin uzun ve tempolu sürüşler yapmaksa kask, eldiven, aydınlatmanın yanında yedek lastik, yama seti, pompa, levye ve forma şart. Başlangıçta spd yerine kalpiye de kullanabilirsin. Hatta km saati yerine Strava uygulamasını öneririm. Ben km saatimi satıp Strava kullanmaya başladım. Bi de kışın sürmek biraz daha masraflı bana göre. Termaliydi rüzgarlığıydı derken epey para kaçıcak. Şimdilik bisikleti alıp ekipmanları da kışın yavaş yavaş toplarsın.

• Beğen
@Caner Kaya

İşte bunlar önemli ben hangi donanıma öncelik vermeliyim hiç bilmiyorum. Başlığı açmadan önce vitesi ön planda tutuyordum mesela. Başlığı açtıktan sonra anladım ki vites o kadar da hayati değilmiş. Biraz araştırma yapacağım jant lastik üzerine o halde.

Jantlar + aynakol çok önemli. Bunlar dandikse, Campagnolo Super Record dahi alsan, hiçbir anlamı olmaz. Hep söylerim.

@Gökhan Çim

km saatlerinin kablolu modelleri 15-20 liradan başlıyor.
Normal kıyafet ile bisiklet kıyafeti arasında ciddi anlamda fark var. Özellikle de uzun yol yapıyorsanız.
Normal kıyafetler teri tuttuğu için sağlıksız olabilir. Bisiklet kıyafetlerinin en büyük özelliği nefes alabilmeleridir. Böylece teri dışarı atar.
Pedli taytlar da yine uzun mesafede selenin yarattığı rahatsızlığı engellemektedir.
@Gökhan Çim

Bu durum biraz da kişinin bütçesiyle alakalıdır.
Giriş seviyesi MTB kullanıyorum (Kron XC 500) ve bisikletimden memnunum. Fakat özelikle de asfaltta hantal kalmaktadır. Lastiklerimi inceltmeyi de istemiyorum. Zira ıslak zeminde ve dağ yollarında kalın lastik gerekiyor.

Bu sebepten dolayı ikinci bisikletimi (cyclocross) alacağım ve elimdeki bisikleti satmamak için çabalayacağım. Zira her ikisinin de avantajlı olduğu alanlar farklıdır.
Bunu yanında eşim için katlanır bisiklet alacağım. Evin içinde toplamda 3 bisiklet olacak.
Muhafaza konusunda da duvar askısıyla çözüm buldum.

• Beğen
@ahmetcan44
Kesinlikle, herkesin aklına ilk olarak vites grubu gelir ama aktarma organları hayatı önem taşır. Zaten arada bu kadar az fiyat farkı olan modellerde donanım olarak çok bir fark olamaz, anca ufak farkla daha iyisini almana yardımcı olabiliriz :)

• Beğen
Ya modelleri incelerken çok güzel tasarımlı bisikletler görüyorum. Bu gidişle biraz daha sabredip bütçeyi 2000'e çekeceğim galiba. Bakalım aralık sonundaki para durumum ne olacak.

Bisiklette ideal donanım nedir merak ediyorum. Mesela ben bilgisayarı alırken 3 yıl önce ATI HD5650 ekran kartı o fiyat aralığındaki bilgisayarlarda çok iyiydi. Bir üst modellere geçince fiyatlar 2000'in üstüne fırlıyordu(ben 1600'e almıştım.). Hala canavar gibi çalışıyor :) Mesela bir arkadaş sora ile tiagra arasında ağırlık dışında çok fark yok demişti. Bu yüzden gidip tiagra sete para baymanın lüzumu yok benim açımdan. Jant ve lastikler şu anda birinci önceliğim. Çünkü değiştirmesi en zor onlar :D Seleyi beğenmezsem alırım başka bir tane değiştiririm diye düşünüyorum.

İkinci elleri ihmal etme. 1500 liraya alacağın sıfır bisikletten kat kat üstün bir bisiklet alabilirsin ikinci elde aynı bütçeyle. Ben şimdiye kadar sıfır almadım, almayı da düşünmüyorum çünkü cidden uçtu fiyatlar son zamanlarda.

@ahmetcan44

Çok hakim olmadığım için donanımlara vs. 2. el almayı düşünmüyorum açıkçası. Ancak sizlerden şu bisiklete bak diye öneri gelirse inceleyebilirim. Yoksa kendim bakıp alsam içime sinmez hiç bir şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Junkiea
@Gökhan Çim

Bende 611 çok araştırdım. Forumda 1100 Tl'ye kadar var. Ancak sonunda sah..com'dan valles 940'ta karar kılıp Eskişehirli Oğuz arkadaşımdan aldım. Genel olarak kullanıcılar 611'den memnun. Satan mutlaka yükseltmek için satıyor. Tiagra setin zaten fiyatı belli. Fiyatı uygunsa sana almanı tavsiye ederim. Yoksa ver 500 daha karbon var bir sürü 2000 TL ye onlardan al derim.
Tabii ki araştırırken ölçüyü ilk plana almanda fayda var. Boyuna uygun alman en akılcı olandır.

• Beğen
@afidanci66

Kadro boyu 52 bana uyar diye düşünüyorum. Boyum 1.66 falan. satıcı arkadaş da gayet iyiniyetli birisi anladığım kadarıyla. ama yeni başlayacağım için bilmiyorum fazla mı gelir bu bisiklet bana.

@Gökhan Çim

Tabii ki hayır. Paran varsa helikopter al :) boyuna 52 uyar diye düşünüyorum. Benim boy 1,78 ve 58 kullanıyorum. Forumda bu konu işlendi. Hesabını yaparsın. Önce eline bir metre al...

• Beğen
Olmadı ama bisikletforum halkı :).Arkadaş yeni başlayacak.Aynı benim gibi yol bisikleti hastası.Belki onun için heves olabilir.Ama ben eminim yukarıdaki abimin dediği gibi eroin gibidir bisiklet.Beni daha almadan sardı.Bende önlem olarak her hafta sonu decathlona gidip bisiklet deniyorum :D.Öncelikle triban 5'in karbon arka bacak ve maşası var.Fiyatı ise 1000 tl.Şuan stoklarda yok.Zaten girince ilk alanlardan biri ben olacağım :).Sora sistem bulunmakta bisiklette.Bence kadro tasarımı hiç fena da değil.Yani seçeneklerinize triban 5'i de ekleyin.

• Beğen
@Ali Ceylan

Zaten arkadaşım MTB'ye yönlendirmeye çalışıyor beni bisiklet alacağım dediğimden beri. Ki haklı noktaları da var başlangıcı mtb ile yapmak daha mantıklı 29'' tekerlek olanlardan alıp yol tekeri almak iki türlü de kullanmak falan gibi. Ama ben yol bisikletlerini görünce kendimden geçiyorum. Yok yani kesin yol bisikleti alacağım. ama bu kadar tutkulu olmamın da dezavantajı bir model aldıktan sonra gözüm başka modelde kalırsa şevkim kırılabilir belki :D yeni modelleri bekliyim mi beklemiyim mi arasında gidip geliyorum şu ara. 2. el 1-2 ilan var forumda onlar arasında da hangisi bana daha uygun olur. ona da tam manasıyla karar veremiyorum. İnş bu ay sonuna kadar kararsızlığım sona erecek. :D

@Gökhan Çim

Aynı benim gibisiniz sizde ha :).Kimse çeviremez artık beni bu yol bisikletinden :D.Şevkiniz kırılmaz.Neden derseniz bütçeniz az bir kere.İstesen de alamazsın :D.Bence bekleyin.Triban 5'i bekleyenler çok.F/P ürünü diyebiliriz.Ben olsam 2. el almam.Başkasının eskittiği mal mantığı var bir kere.Sadece ben de değil.Ailemde :).Benim kararsızlığım sona erdi :D.Btwin triban 5'in stoklara girmesini bekliyorum.Girdiği gibi almassam namertim(10 gün falan oynayabilir :D).

• Beğen
Bence 2. el bakmayın sıfır alın kafanız rahat olsun. Hafta sonu dolaşın biraz bisikletçileri büyük indirimler var en durgun aylardayız. :)

Geri