Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Geçmiş sezonun malı illa ki ucuz olacak diye bir şey yok. Ticari sebeplerden dolayı firmalar sezon sonu indirim yapıyor çoğunlukla, nakit döngüsü vs gibi ticari sebeplerden dolayı. Yeni model ile bir önceki sezon bisikletler arasında tamamen aynı kadro ve donanım kullanılabiliyor. Aynı bisiklet olduğu ve kur artışı vs de dikkate alınırsa fiyatın artmasını ben çok abes karşılamıyorum.

Scudo
Şu an Triban 500 kullanıyorum. 5000 tl bütçem var. 2. El düşünmüyorum. Ne önerirsiniz? Benim aklıma btwin ultra 900 af yatıyor. Ama herkeste olmayan bi bisikletim olaun istiyorum. Özel hissetmek istiyorum. Canyon Enduarance af 7.0 var galiba ama kadronun görünümünü çok beğenmedim. Kalitelidir ama bana güzel gözükmedi.

5000 TL sınırda bir bütçe, bütçeyi az artırıp eski yıllara ait karbon tiagra veya 105 donanımlı bisiklet denk getirilebilir.

Kadro boyunu söylerseniz gözümüze ilişen bisikletleri burada yazabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Onur Dere
Merhabalar. Allah izin verirse ben de yol bisikletine geçmek istiyorum. Uzun zamandır araştırıyorum ama halen karar veremedim sizlerin de fikrinizi almak istedim.Başlangıç için tourney ve claris arasında ne gibi farklar var bunu da sizlere sormak isterim.Geçen hafta mosso bayisiyle görüştüm 2018 mosso cavalier 700 claris için 2300₺, tourney için 1900₺ dedi.Bugün de kron rc 1000 in 1550₺ ye indiğini gördüm.Aslında mosso cavalier700 claris almaya karar vermiştim ama araların da 750₺ fark olduğunu görünce ikisinin de tasarımları gayet hoş geldi gözüme ama o paraya değer mi bilmiyorum aklımda başka modeller de var:
whistle kanza 1682(rengi pembe olmasa güzel bir bisiklet)
carraro cr-race 012,022
bianchi slr 400
giant scr2 (şu an satan bir yer bulamadım ama gayet hoş)
en çok mosso ve kron modelleri arasında kaldım başlangıç olarak sizce mosso cavalier 700 claris i 1500₺ ye
cavalier tourneyi 1900₺ yoksa kron rc 1000 1550₺ ye almalıyım tourney ve claris arasında büyük bir fark var mıdır? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

2500-3000 TL arası bütçem var hangi yol bisikletini önerirsiniz?
185 boyum var kadro 56 iyi midir sizce

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@hakan hoca Dostum bende diğer arkadaş gibi düşünüyorum. Şu an 0 dahi olsa 2017 model bisiklet 1 yıllık bisiklettir. 2016 model iki yıllık bisiklettir. Bu ne demek? Lastik ömrü 5 yılsa 2 yılı gitmiş demektir. Gresleri 2 yıldır yada 1 yıldır neyse artık donmuştur tekrar yağlanması gerekir. Bu sebeple 2017 model bisiklet 2017 de 5000 tl ise 2018 e girildiğinde 4000-4500 tl aralığında satılması mantıklıdır. 2017 DE 5000 2018 de 6000 ise 5500 e 2017 modeli satmaya uğraşıyorlar. Onların stok fazlası ürününün ceremesini biz çekmek zorunda değiliz. Gerekirse o üründen kar etmeyeceksin uygun fiyatlı vereceksin kur artışını katmaycaksın. Her zaman kar amacı güdülmez.

@lucky17 bence 57-58 kadro iyi olur her zaman bulamazsın. Ama ben 1,83 boya 56 kadro kullanıyorum cuk oturuyor. Diğer işi bilen tanıdıklarım da eğer iki ölçü arasında kalıyorsa atıyorum s ile m arasında kalıyorsa s tercih ediyorlar. Malum ki kadro ne kadar büyürse ağırlık o derece artıyor. En iyisi bacak iç boyunuzu ölçmektir.

@lucky17
Benim ilk bisikletim cavalier tourney di.3 ayda bin küsür km devirince kendime 735 tca tiagra aldım ikinci el. Bana sorarsan sora set olanı al ve bidaha daha iyisini almak için ihtiyaç doğmasın. Kısacası alabileceğinin en iyisini al.

İlk yol bisikletim olacak.Bu bisiklet dikkatimi çekti.
(link)
3800 tl.
2016 model 105 set (ama full mu bilmiyorum) 50-34 ve 11-28 sanırım başlangıç için uygun oranlar.
2016 olması lastik eskimesi dışında ne dezavantaj yaratır ? Bu fiyata alınır mı ya da 4000 liraya kadar sıfır bu donanıma muadil bisiklet öneriniz var mı ?

@Eroseros Bu bisikleti sıfır olarak piyasada bulabileceğinizi pek sanmıyorum. ikinci el düşünürseniz tanıdığım bir arkadaşımda (link) ikinci eli mevcut.

• Beğen
Tepkiler: msandikci
Merhaba geçen sene Kron RC 1000 alarak yol bisikleti deneyimi yaşadım. Bu bisiklet ile yaklaşık 800 - 1000 km arası yol yaptım. Ancak giriş seviyesinin en alt komponentlerine sahip olduğu için ve artık biraz daha performanslı sürüş istediği sebebiyle 105 grup sete sahip bisiklet almak istiyorum.
Yaklaşık Bütçe olarak 4000-5000 Tl civarında ayırmayı planlıyorum. Marka ve model olarak siz ne önerir siniz? 2. El almak riski nedir tavsiyeleriniz için teşekkürler.
50 kmlik parkurlarda 30/32km saat hız yapabiliyordum kron Rc 1000 ile

@emir yakup bulut ortalama 30km kızları yakalayabiliyorum. Ancak yükselti farkı sadece 10 mt. civarında güzergahım.(link)
yeni alacağım bisiklet ile Garnfondo tarzı kısa mesafeli yarışmalara katılmak amacındayım.

@FKarakas

Bende de Mosso cavalier 700 Tourney var en kısa zamanda değiştircem bende. Bütçeler aynı bende araştırıyorum bakalım Meridaların 2016 modellerine baktım da onlarda şöyle:

(link)

(link)

şimdi 2016 oldukları için hangi bayilerde vardır onları bilemiyorum.

@ATTy

Ben o bisikletleri 2016 da bile bayilerde bulamadım 2 yıl geçmiş üzerinden çok ümitlenmeyin bence. 2. el piyasasının lideri merida rahatlıkla 2. el olanını bulabilirsiniz

5000 liralık bir bütcem var. tavsiyeleriniz ne olur?

Merhabalar ;
Araştırmalarım devam ediyor ve devam ettikçe de iyice kafa karışıyor hiç alakasız bir şekilde aklımda olmayan bir marka olan mosso'nun 790 pro modelini gördüm. Öncelikle abartısız düz siyah rengi kardo yapısı ile beni kendine aşık etti. Özellikleri de kağıt üzerinde güzel ağırlığı karbon kadro olmamasına rağmen 8.3 kg ama gel gör ki bu bisikleti sanırım dünya üzerinde 3 bilemedin 5 kişi filan kullanıyor ne bir inceleme yazısı veya videosu ne bir resim hiç bir bilgi bulamadım gören , inceleyen , kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim.
ÖZELLİKLER

KADRO 790PRO-7046 ALLOY
MAŞA T-800 CARBON
AYNAKOL SHIMANO 105 FC-5800
RUBLE SHIMANO 105 CS-5800
VİTES KOLU SHIMANO 105 ST-5800 11X2
ARKA ATTIRICI SHIMANO 105 RD-5800-SS
ÖN ATTIRICI SHIMANO 105 FD-5800-F
ZİNCİR SHIMANO CN-HG701-11
FREN SHIMANO 105 BR-5800
ORTA GÖBEK SHIMANO 105 SM-BBR60
JANT SHIMANO WH-RS11 SET
LASTİK MAXXIS DETONATOR 700X23C (KEVLAR)
AĞIRLIK 8,30kg

salcano xrs044 sora 2700 liste fiyatlı bisiklet için 2000 liralık bir fiyat aldım sizce bisiklet nasıl ve bu bisillet için bu fiyat nasıldır

Geri