Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar ;
3 senedir specialized sirrus sport şehir bisikletimle gayet güzel zamanlar geçirdik ben onun o benim kahrımı çekti , ama artık deneyim kazandıkça ve kondisyon arttıkça yetmemeye başladı. ( bunda tabi arkadaşlarında yol bisikletine geçmesinin etkisi büyük ) Yine minimum 3-5 sene kullanacağım gerek ort. uzun tur perfomansı ve max hız olsun gerek sürüş rahatlığı olsun hangisi tercih etmem daha doğru olur aşağıdaki modelleri aktif kullanan arkadaşlar varsa yol gösterirlerse sevinirim.
Not: Bütçe max 5.000-5.500 TL gönül ister bu saydıklarımın bence karşılığı olan (henüz test edip binmedim ama kağıt üzerinde ) Specialized roubaix'i almak ama oda yenileri 9.000 eskileri 7.500 tl bandında ama gerekirse 2-3 ay daha bekleyip biraz daha bütçeyi ayarlayıp olmuşken bu olsun demek isterim ama beni çok zorlayacak (hanımdan yenecek fırçada ayrı tabi :) )

Specialized allez elite
(link)
XRS001 UCI Tıagra
(link)
Ultra 900 AF
(link)
TCR advanced 3 (bütçeyi aşıyor )
(link)
Scott speedster 10 (bütçeyi aşıyor )
(link)

Roubaix SL4 Elite 105 (çook aşıyor )
(link)

Bonus Allez Sprint comp ( değermi bilmiyorum )
(link)

Bonus 2 hiç aklımda yokken yazılanlar cezbetti
(link)

Çok model var farkındayım ama işte karar süreci sıkıntılı alternatif başka model var mı bilmiyorum varsa aklınızda önerebilirsiniz şimdiden teşekkürler.

Scudo
@experience Aralarında sadece salcano aero agresif sınıfında yer alan bir kadro,benim için fiyat performans önde olduğu için ben btwin ultra 900 serisini seçerdim tabi diğer arkadaşlar ne der bilmem.

@experience Sizin kafanız çok karışık 4000 den başlayıp 9000 e kadar bisikletleri sıralamışsınız. Fiyat pergelini daraltın. İstediğiniz aero mu endurance mı karar verin. Marka takıntınız olabilir markaları belirleyin sonra biz yardımcı oluruz zaten :)

@SweetDreamzZ

Selamlar aşağıda arkadaşımızın belirttiği Giant benim bisikletim. Benim de boyum 194. Gayet güzel bir bisiklettir öneririm.

@trainspotting35

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Alias yeni başlayan isen öncelikle vites ölçülerine dikkat et. Aynokol 50-34 ruble 11-32 yada en fazla 11-28 olsun. Yoksa yokuşlarda zorluk çeker bisikletten soğuyabilirsin. Vites ölçüleri ağırlıktan daha önemli. Kadro boyunada çok dikkat et.özellikle yol bisikletinde çok canınızı yakabilir

Merhaba, forumda yeniyim ve daha önce tecrübem yok denecek kadar az. Şu an 40 yaşındayım, 1 yıla yakın süredir sağlık için düzenli spor yapmaya başladım ve yarı maraton koşabiliyorum. Yine spor ve hobi amaçlı yarışlara da katılmak istediğim için yol/yarış bisikletleri ile ilgileniyorum. Boyum 1,80, kilom 90, iç bacak 83 çıkıyor, sanırım 56 kadro almalıyım, bisiklet türü ve kadro boyu seçimim doğru mu?

Fiyat olarak gördüğüm kadarıyla yol bisikleti fiyatları 1000-1500 seviyesinden başlıyor ve ucu inanılmaz açık, çok uçuk rakamlara gidebiliyor. Bütçe olarak 2000, zorlarsam 2500 civarında alınabilecek/önerilen bazı modeller şunlar;
  • 1500 TL'ye Kron RC1000 (bu fiyata başka alternatif var mıdır?)
  • 2000 TL civarında bulabildiklerim; B'twin Triban 500, Sedona 610, Salcano XRS055 Claris, Bianchi SLR400 veya 500,Carraro 012 veya 022, Mosso Cavalier 700 Claris veya Sora, Kron RC2000
  • 2500 TL ve biraz üzerine çıkarsam; B'twin Triban 520, Sedona 640, Salcano XRS044 Sora, Bianchi SLR600, Carraro 0,42 veya 052

Bunlardan Mosso Cavalier 700 Sora 2000 civarı alınabilirse en iyi fiyat/performans bisiklet oluyor gibi, doğru mudur, ya da yeni başlayan biri için fazla masraf yapmadan mümkün olduğunca uzun süre idare edecek kalitede bir alternatif önerebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler ve iyi forumlar.

Cansunar Bisikletten benim adımı kullanan arkadaşlar benim fiyatta 2600 e çekildi (Ekipmansız) çok sağolun.Kim giderse fiyat 2600 (Ekipmansız) haberi olsun.

(link)
(link)
(link)
Bu bisikletlerden veya bu fiyat bandına yakın hangi yol bisikletini önerirsiniz? Erdoğanlar bisikletteki indirim kodu sayesinde en uygun fiyatlısı o ama fb gidona sahip olması bana tam yol bisikleti hissi yaşatıp yaşatamayacağı konusunda emin değilim. İtalyanlara karşı kalp bağım biraz var ama ağırlığı hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Bulunduğum ilde benim bütçeme uygun 2.el yol bisikleti bulunmaması nedeniyle o seçenekte çok fazla tercih edilesi olmuyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

@Fırat Ç.
Fb modeli de aklımda fakat boyuma uygun modeli kalmamış internette. 55-57 kadro arası sanırım bana uygun olan boy.

@experience Listedeki kadroların çoğu agresif(yarış için) modeller. İstediğiniz tip bisiklet, endurance kadro yapısında olmalı. Burada roubaix endruance bir model. Bende Cube Attain serisi bir bisiklet var ve 100km+ sürüşlerde eski şehir bisikletim kadar bile yormuyor. Gidonu indirirerek yaptığım denemelerde bel ağrım oluşuyor. Agresif bir kadro olsa yanarım heralde. İkinci bir hususta dişli oranları. Önde 50-34 arkada 11-28 %15 eğimlerde gidicem derseniz 32 veya 34 dişli öneririm.

• Beğen
Tepkiler: experience
@Emert20
Ben olsam dropbarsız almam. Arkadaşımda unica 50 var, kaç seferdir hiç memnuniyetsizliğini duymadım.

Hatta sizi bir tanıştırayım, denemene izin verir sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: K-Pax ve Emert20
@Mustafa Zeybek
Valla iyi olur birde gidip yerinde bakıcam bisiklete.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
beyler 52 kadro scott spedster 40 bana olur mu ? 2015 model 1800 TL istiyor fiyat performasn nasıl? 176 boy iç bacak 76 cm

(link)

(Yaklaşık 3-4 ay kullanıldı. Kullanmadığımdan satıyorum. 52 Kadro, maşası karbon gövdesi alüminyumdur. 18 vites Shimano Sora Trektro setlidir. Btwin Kilitli pedalı takılıdır, orjinal pedalı ayakkabısı kaskı da verilecek. Takas yoktur
İstanbul/Beykoz)

@BurakLEE Sen kimsin? :)(Boyun ne, bacak boyun ne vb.)

@BurakLEE Bence kadro size uygun gibi. İşi tam olarak bilen biriyle gidip alınabilir. O kadar uzun zamandır yatıyorsa lastik değişimi şart gibi.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
@BurakLEE Sora setli 2015 model bir bisiklet için fiyat fazla değil mi? 2.el fiyatlarını takip etmiyorum ama uçuk rakamlar gibime geliyor bu fiyatlar. 2015 Carraro CR052 Full Tiagra 4600 setli bisikletimi (9 ay garantisi daha vardı) yaklaşık 1 sene önce 2000 TL ye aldım. Şimdi ederi 1600-1800 TL civarıdır herhalde.

Geri