@AlperA
Scott daha agresif, daha performans olarak geciyor. Kablolarin iceriden gecirilmis olmasi gorsel olarak daha iyi (E5'te kablolar disarida)
Specialized E5 (sport) modeli tirmanis icin iddiali, oyle ki 32 ruble ile geliyor (Scott 30'du) jantlari da tel sayisi olarak scotta gore daha iyi gorunuyor, 20/24 (Scott 24/28 kilolu biriyseniz scott daha guven verici)
Her iki bisiklet de alu kadro karbon masa, sora 18 vites ile geliyor. Eger yokus konusunda iddiali olmak istiyorsaniz Specialized dusunulebilir. Aksi durumlarda Scott daha tercih edilebilir geldi bana. Her iki bisiklet de 50/34 aynakol kullaniyor, yani yaris icin her iki bisiklete de aynakol terfisi gerek. (Jant terfisi de iyi olur)
@samuelbeckett
Attain GTC forumda da zaten birkac kullanicisi olan ve memnun kalinan bir bisiklet, modern bir granfondo bisikleti. Guncel, yeni bir kadrosu var ve uzun yolda rahatlik, yokusta kolaylik vaad ediyor. Pisman olmayacaginiz bir bisiklet. Tabiki aero kazanimlari daha geri planda
@YunusXL
540'ın kadro işçiligini hic begenmedigimi ve bu yuzden o paraya degecek bir bisiklet oldugunu dusunmedigimi soyleyerek baslayayim;
İncelemelerinde "Bu paraya bu bisiklet cok iyi!" yazma sebeplerinin de 105 set ve aksium jantlardan kaynakli oldugunu dusunuyorum. Bunun disinda kadroda tur icin kullanilabilecek ekstra delikler oluşu degerlendirilebilir. Aynakol bilgisinden emin degilim ama, 50/34 oluşu bir dezavantaj (XRS 030 tam bir yaris canavari: 53/39)
Salcanonun geleneksel kadrosunu kullanan XRS 030'un goze carpan ilk artisi sizin de belirttiginiz gibi GP4000 lastikler. R500 jant seti Aksium ile kiyaslandiginda arada cok buyuk fark yok elbet ama Aksium'un daha iyi oldugunu biliyoruz.
11-26 ruble yine cok iddiali bir yaris rublesi, fakat en kucuk vites kombinasyonu olan 39/26 yokuslarda üzücü gorunuyor. Ruble keske biraz daha buyuk olsaymis. (540 rublesi 11-28'di)
Aradaki 1 kiloya yakin farkin ciddi bir kisminin Apex setten (2300 gr, Ultegra ile neredeyse ayni hafiflikte) geldigini dusunuyorum. Geri kalan agirlik farki da kadrodan kaynaklaniyor, 540 hantal bir kadro cunku.
Son düzlükte, Triban 540'ın 11 vites, XRS 030 Apex'in ise 10 vites olusunun ciddi bir fark olabilecegi önyargisina kapilir gibi olsak da, XRS 030'un, 540'ın aksine 'full setli' oldugunu ve tüm ekipmanlarinin Apex oldugunu goz onune aldigimizda (540'in aynakol, fren kaliperleri alt seviye) olasi bir kapismada XRS 030'un, Triban 540'a nal toplatacagini dusunuyorum!
Ve ekliyorum; 540'a o parayi asla vermem!