Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@Cyclist999
Mosso cavailer700clarisi sordum 2018 %15 zam dedi ben dedim tamam 2017 alırız ya ne gerek var beklemeye

@oztmert Evet yorumlayacaktim.Yaklasik olarak 400km yaptım bisikletle. Daha önce belirttiğim gibi şehir bisikleti vardı. Yokuslarda çok zorlamadi. Arkadaşın belirttiği gibi aynakol oranı benim de gözümü korkutuyordu fakat korktuğum gibi olmadı.Bu bisiklette insan spor yaptığını hissediyor.
Şehir bisikletinde de aynı km'leri yapıyordum fakat gezinti havasındaydi yol bisikletine binince ister istemez havaya giriyorsun(en azından bende böyle oldu)Dün bütçeyi zorlayarak kilitli pedal ve ayakkabı aldım fakat daha denemedim bu gece denemeyi düşünüyorum. İlk yol bisikletim olduğu için diğer yol bisikletleriyle kiyaslayamiyorum. Sadece daha önce kullandığım Kron Tx 300 e göre yorumluyorum. Bisiklet gerçekten de hafif ilk bindiğimde çok garip geldi. Vites geçişleri oldukça seri frenler daha önce kullandığım HD frenlerden çok farklı değil veya ben farkı pek hissetmedim bana herhangi bir güvensizlik vermedi.En büyük sıkıntıyı lastikleri şişirmede yaşadım. Her petrolde sisiremiyorsun.İlk turumda basınç düşüktü ve ilk lastik patlagini yaşadım fakat ilginçtir lastik eve geldiğinde indi ben evde farkettim. On ve arka janta 3 kat elektrik bandı sardım ve her tura çıktığımda lastik basınçlarını kontrol ediyorum. Gidon bandi cok kaliteli değil firmanın gönderdiği mi yoksa satıcı elinde olanı mi taktı bilmiyorum.İlk fırsatta onu değiştirmeyi düşünüyorum.Kisacasi bisikleti beğendim en azından beni memnun etti diyebilirim.Resimleri de en kısa sürede atarım.Sizin sormak istediğiniz şeyler olursa da seve seve cevaplarım.

@Carpediem77 hocam gayet yeterli yorum yapmissin .. simdilik bir sorum yok , aklima gelirse sorarim. Cok saol ;)

@mertznc pek cevap gelmemis size

Giant Content SL 1 tam bir granfondo bisikleti. Uzun mesafeleri, enerjinizi koruyarak almaniz uzerine yogunlasmis bir kadrosu var. Konfor ve enerji koruma uzerine, rahat ve akici bir bisiklet.

Scott Speester 10 daha katı, daha esnemezlik uzerine odaklanmis, daha agresif ve hizli olmaya odaklanmis bir bisiklet. Granfondo yarisi elbet kosar, fakat daha kisa mesafede daha sprinter bir bisiklet. Scott firmasinin cok uzun yillardir, uzerinde pek de oynamalar yapmadan sattigi kadrosudur.

Her iki bisiklet de 50/34 ve 11/32 shimano 5800 ile geliyor.

Bu iki bisikletin vaadleri farkli oldugu icin kiyaslanmalari her ne kadar mantikli olmasa da, Giant Contend, Scott Speedster 10'a gore daha cok tercih edilen, daha yaygin olan, test sonuclarindan daha yuksek puanlar alan bir model.

Şu başliga da goz atin;
Cube Peloton SL mi, Scott Speedster S10 mu?

2018 model bisikletleri beklemek ne kadar doğru bir karar ? Artan vergi oranları, yeni yıl zamları, döviz kurundan gelecek olan zam gibi parametlere sahipken bana pek mantıklı gelmedi ama sizin de fikrinizi almak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
@ertascagatay ikinci el triban 500 bakabilirsiniz ben gayet memnunum.

Sora setli Kron Dynamic 1200 liraya Jantlar r500. Bianchi SLR 500 2012 model sora set 1120 lira. Sizce hangisi?

her zaman 2. el mantıklıdır. aklınıza yatmazsa bisikletin temiz kullanılmayışı sıfır daha iyidir cube bisiklet tavsiyemdir

@Serkan Mıstınoğlu
Merhaba ben de mosso cavailer700claris almayı düşünüyorum o fiyat aralığında mossomu yoksa başka bir model mi önerirsiniz teşekkürler

@Carpediem77
Bilsiklet neydi acaba bu arada yol nisikletine tavsiye istiyorum şu anda mosso cavailer 700 claris e yakınım bi öneri akayım dedim

Carraro 022 düşünüyorum kronu kadrosundan ve carrarodan biraz daha pahalı olmasından dolayı gözden çıkardım mosso satan da bulamadım yaşadığım şehirde sizin önerileriniz neler ve carraro 022 nasıldır?

Arkadaşlar mosso cavalier claris ile ilk defa başlıcam yol bisikletine.Bunun setini para birikene kadar kullansam sizce olurmu set yükseltmek istiyorum sonradan uygun olurmu.

Merhaba sevgili forumdaşlar, ben de yol bisikletine merak saldım Eurosport TR ekibi sağolsun :). Başlangıç için 1500 TL'ye kadar çıkabilirim. Şimdilik herhangi bir özelleştirme yapmayı düşünmüyorum alırsam, saf haliyle bu fiyata kadar önerebileceğiniz en F/P ürün hangisidir? N11'den almayı düşünüyorum 11/11'de kupon ve indirimlerle güzel bir kombo yapabilirsem, ama şart değil.

@Kaptancan bu rakamları biraz daha zorlayarak minimum sora setli sisteme sahip bir bisiklet almanı öneririm(giriş seviyesi için)claris setlide bulunabilir...tercih sizin...yanlız en önemlisi kadro boyu olsun tercihleriniz arasında...

• Beğen
Tepkiler: Kaptancan
@Kaptancan bende bakıyorum 1 haftadır @bilalfidanboy dediği gibi bu rakamlara düzgün bisiklet yok ikinci el alsak bir türlü almasak bir türlü Şuan en hesaplı sıfır bulabildiğim 1650 TL'ye sora setli Salcano XRS 040 yorumları fena değil ama jantlardan şikayetçi herkes

• Beğen
Tepkiler: Kaptancan
@JokerJems
Hocam youtube üzerinde bir videoda görmüştüm, triban 3'ten KRON RC 2000E geçen bir arkadaş triban serisinin aslında tam olarak yol bisikleti olmadığını söylüyordu.
Ben KRON RC 1000 diyorum :)

@Carpediem77
Tmm teşekkürler bu araa mosso cavailer700 clari i önerirmisin almayı düşünüyorum da

1.500 TL civarı bütçesi olan arkadaşlara önerim; sıfır yerine ikinci el temiz en az Sora setli bir bisiklet alabilirlerse daha iyi iş yapmış olurlar.
Ayrıca Carraro kullanan arkadaşlar memnun. Bianchi'ler de F/P olarak başlangıç için alınabilir. Keza Salcano da... Zaten bu paraya üst marka bisiklet bulmanız mucize olur. İlla ki sıfır alacaksanız zaten fazla seçenek yok...

1900E sıfır alınacagına 2.el almak mantıklı örnegın ben 1200tlye sedona 610 satıyorm bunu veya bu miktarlarda baska bir bisiklet alıp üstüne spd pedal ayakkabı combosu yapmak daha mantıklı gibi.Tabi 2. el alıcaksanız canlı görmekte fayda var + kadro boyunuzu da öğrenmeniz lazım

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Geri