Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Az önce başka ilgili konu altına yazdım cevap veren olmadı. Bende burdan cevap alırsam sevinirim. Arkadaşlar 2015 kron rc 4000 var temiz tiagra set karbon maşa ars 10 jant seti var üzerinde 2000 tl ye veriyor arkadaş alınır mı sizce cevap verirsen sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Faruk Yamak Bisiklet hoşuna gittiyse ve temiz kullanılmış ise alınabilir neden olmasın.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN ar 10 hocam yanlış yazmışım. Elimde zaten şuan kron rc 2000 var daha 2 aylık sayılır. Şeytanda gıdıklıyor ama siz üstatlara sormadan da acele etmek istemedim.

@Faruk Yamak
ar10 jantın ne olduğunu bulamadım malesef yorum yapamayacağım. Kendi üzerindeki jantı sanırım değiştirilmemiş. Yani senin için tek farkı üzerindeki set olur, Claris 2x8 vitesti yanlış hatırlamıyorsam, bu 2x10 vites. Yani ne kadar fark görürsün, fark görür müsün bilmiyorum, 2 vites fazladan olacak ki bu demek değildir ki daha hızlı gidersin. Ara vitesler fazla olur, bazı yerlerde ara vitese alıp daha rahat sürebilirsin o kadar. Eski set zaten üzerindeki de, sen yeni aldıysan mis gibi tertemiz setli aletin var. Bir iki sene kullan, satarsın daha iyisini alırsın, biraz daha farkı olan bir alet. Bunun farkını anlayacağını zannetmiyorum pek :)

@Faruk Yamak Fotoğraflardan temiz duruyor gibi rengi yanıltmıyorsa, eğer alma niyetiniz varsa ve gidip bakabiliyorsanız kesinlikle öyle yapın.

Edit: Diğer konuda daha yeni sıfır bisiklet aldığınızı söylemişsiniz onu şimdi okudum, bence onu kullanmaya devam edin gerekiyorsa zaman ile parça değişimi yaparsınız.

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
@Faruk Yamak
Şimdi alet temiz duruyor, kullanan kişi ya bu fotoları ilk aldığı zamanlarda çekmiş buraya atmış, ya da amatör. Dropbar dikkatimi çekti ilk olarak, çok yanlış pozisyonu, o pozisyonda rahat kullanamazdım ben açıkçası.
Jantları anlamadım, eğer ki fabrika çıkış jantı ise yeni bisikletini satıp almak mantıklı değil. Bence sen 700 800 lira biriktir kendi aletine iyi bi jant seti al, sonra yeni alete de takabileceğin kadar iyi olsun ama. Böylesi daha iyi olur senin için.
Rc2000 i yükseltme, eğer ki yükselteceksen dediğim gibi kaliteli bir jant seti al hep kullanabileceğin.

claris bi bisiklete 2000 gibi para vermek bence de sacma ben gecen sene aldım sedona 610 fazla kullanamadım satıyorum tur bisikletine gecıcem eger ilgilenırsen 600 km yapıldı daha

Hocam bana kalırsa 1 sene daha bekleyin paranız biriksin bunun yanında elinizdeki bisikletle antremanlar yapın daha hafif bisiklete geçince de uçacaksınız emin olun bence beklemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Faruk Yamak
@brstrmn
Sedona iyi hoş hocam marka olarak da bence Mossodan falan kaliteli benim bisikletim de Sesona hatta ama sadece vitesler claris frenler değil mesela kadrosunda kablolar dışardan geçiyor kaynak silme de yok ve daha pahalı bu durumda bilemedim.

bence de sedona emsallerıne gore pahalı ama saglam bisiklet.Yol bisikleti merakından aldım fakat km yapmak yerıne tur yapma zevkı daha uygun oldugunu anladım.Fuji tourıng gibi bir bisiklet için para bırıktırıyorum.Sedona 610u da satıyorum cok uygun fıyata.Bence claris setli sıfır alcagına 2ıncı el temız bır bısıklet alman daha mantıklı.Ben satıyorum eger ilgilenırsen.Diğer ikinci ellere de göz atmanı önerırım.

Az bir pazarlıkla 2200 liraya carraro cr-race 042 full sora setli yol bisikleti alabilirsin, ben kullanıyorum tavsiye ederim.

@Faruk Yamak
Dostum jant konusunda @Serkan Mıstınoğlu hocam daha iyi yardımcı olur, fiyatlarını ve kalitelerini daha iyi bilir. Yanlış yönlendirmek istemem :)

@sedat3133
@Faruk Yamak Arkadaşın yazdığı da çok doğru. Eski tiagra settense, yeni sora seti tercih etmek daha mantıklı. Güzel alet hayırlı olsun, renklerini çok beğeniyorum.

Şu an 2000 liraya jant alacak olsam, Merlincyclesten 300-400 dolar (kargo ve gümrükle birlikte 2000 lira sınırına ulaşacak merak etmeyin :acpsnr:) civarlarıda bir jant seti seçerdim. Kullanıcı puanlarına bakmanız yeterli. Fulcrumun, mavic'in,shimanonun oldukça iyi jant setleri var (düşük profil tabi)

+Campagnolonun tabiki

Yaw ben mi yanlış hatırlıyorum sanki daha 8-9 ay önce yada 1 sene babamla carraro 052 ye bakıyorduk 1900 tl mi 2000 mi neydi almamıştık şimdi nasıl claris setlisi bu fiyata kadar yukseliyor. Bence 2.el bir salcano xrs030 alın temizinden gidon bandı vs. değiştirirsiniz yada lastik vs. 0. alıyorsunuz zaten 1-2 ay sonra sizde eskitiyorsunuz hele yeni başlamışsanız.

En iyisi ben kron rc 2000 bisikletime bineyim. Daha sonra ufak upgrade ile birşeyler değiştireyim. Olmazsa satıp yada satmasam da olur güzel donanımlı bir bisiklet alayim.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

O benim de dikkatimi çekti. Yazacaktım, baktım siz yazmışsınız. :)

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
Geri