Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar,
Yol bisikleti almak istiyorum ancak iki model arasında kaldım
1) Lapierre Audacio 300
images (2).jpg
2) Mosso 735 TCA Tiagra
735TCA TIAGRA-900x700.jpg
Özellikleri ise şöyle :
Lapierre :
KadroAudacio Aluminyum 6061
ÇatalLapierre Karbon
Çatal YatağıFSA ZS 4D 1″ 1/8
Orta YatakShimano
AynakolShimano Tiagra 4700 50X34
Gidon BoğazıLapierre
Sele BorusuLapierre Sp-3D1
GidonLapierre Hb-Cr12
Ön VitesShimano Tiagra 4700
Arka VitesShimano Tiagra 4700
FrenShimano Tiagra 4700
Vites KollarıShimano Tiagra 4700 2X10 Vites
SeleSelle Italia X1
Teker SetiShimano Rs010
Arka DişliShimano Tiagra 4700 10 Vites 11-32T
LastiklerMichelin Dynamic Sport 700X25C
Mosso :
ÖZELLİKLER

KADRO 735TCA - 7005 TRIPLE BUTTED
MAŞA 735TCA - NANO CARBON
AYNAKOL SHIMANO TIAGRA FC-4700
RUBLE SHIMANO TIAGRA CS-HG500-10
VİTES KOLU SHIMANO TIAGRA ST-4700 10X2
ARKA ATTIRICI SHIMANO TIAGRA RD-4700-SS
ÖN ATTIRICI SHIMANO TIAGRA FD-4700
ZİNCİR SHIMANO CN-6701
FREN SHIMANO TIAGRA BL-4700
ORTA GÖBEK SHIMANO TIAGRA BB-RS500
PEDAL WELGO R11
JANT SHIMANO WH-RS11 SET
LASTİK MAXXIS DETONATOR 700X23 (KEVLAR)
AĞIRLIK 9,0 kg

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Scudo
@fahrikagan16 Arada fiyat farkı olmasına rağmen ben Lapierre derim. Duygusallık da var tabi işin içinde Aşığım Lapierre'lere

@Ahmet Bilge Kaan AKIN bugün gürsel akay bisiklete gittim 52 kadro kullandım ufak oldugunu söylediler 56 sadece üstüne bindim kollarımı hafif kırdım sorun yok dediler ben pek fazla anlamıyorum yol bisikletinden gürsel abi tam oldu felan dedi 1.82 boy 85 - 86 cm bacak boyu internette yaptığım zaman 56.5 57 çıkıyo ne yapsam bilemedim

@Ahmet Bilge Kaan AKIN tamam abi pek anlamadığım için nasıl rahat edildiğini 58 e bile kafayı sarmıştım şimdi netleşti çok sağol

@Eren37
58 çok büyük kadro ya 190 ve daha fazlası için iyi olur. Baya büyük kadro :) Alınca resim atarsın, görüşürüz.

@Eren37
İçiniz rahat olsun. Gürsel abi bisiklet size olmadıysa, siz istesenizde satmaz :) Satmak için oldu demez, işinin ehlidir.

• Beğen
Tepkiler: Eren37
Arkadaşlar merhaba aklımda bazı seçenekler var.
2015 Mosso Tca730 Tiagra 1750tl 2 senelik.
2016 Sedona 610 Claris 1500tl 6 aylık.
2017 Mosso Cavalier Claris 1900tl Sıfır.
2017 Kron rc2000 Claris 1900tl Sıfır.

Sıfır almak hoş olsa da daha ucuza tiagralı bisiklet alma fikri de fena gelmiyor. Onu. Dışında bir de sıfır gibi olan ama 400tl daha ucuz Sedona var. Sizce hangisini tercih etmeliyim.

Bisiklet severler hepinize iyi akşamlar. Ben yol bisikleti almayı düşünüyorum fakat benim bu bisiklette lastiği ince ve dişsiz olduğu için düşeceğim diye korkuyorum. Her zaman gittiğim bisikletçide 700 x 38 Cyclocross lastiği bulunuyor. Ben bunu alacağım yol bisikletine takmak istiyorum. Biliyorum bu kadrolar yola göre tasarlanmış fakat ben ara sıra araziye de gireceğim ve bunu taktığım zaman içim rahat edecek. Takacağım zaman neleri değiştireceğim?

@nbacıshaquılle
Tca730 güzel ancak 2 senelik diyorsun. Ne kadar bakın yaptı, rublesi, zinciri ne durumda, ne kadar yol yaptı, göbekler ne alemde.
Bunları öğrenmen lazım. Yoksa bisikleti alır almaz sana 300 400 lira masraf çıkartabilir.
Güzel alet tca730, 2015 modelinde tiagranın eski seti var, metalik renkte olan.
Bence bunları göz önünde bulundurup bisikleti iyice incele. Sorun olan kısımlarından düşür parayı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Gidince incelenir aslında sma doğru diyorsunuz fotoğraflarından Aynakol dişlilerinin çok aşındığı belli. Forumda hep o paralara sıfır değil ikinci el alın diyorlar ama ikinci el temiz tiagralı alt seviye markalar 2000-2100 civarı.
Galiba kaldık yine clarise. Peki Clariste jant sorunu yaşar mıyım 8'li rubleden dolayı.

@nbacıshaquılle
Kullanmadığım için bilemeyeceğim malesef. Gidip görün o dediğiniz bisikleti bence. Adam sürekli süren birisi değilse 2000 km anca yapmıştır 2 senede.

Merhabalar herkese. Yaklaşık 4 yıl önce Salcano ng750 modelini aldım. Fakat şuan pişmanım yol bisikleti almadığıma. Dahası sele ayarını daha bugün yaptırdım. Eziyet çekiyormuşum resmen. Şuanki bisikletimle maksimum 70 km falan yapmışımdır. Satsam ne kadar eder tahminen? Sele kısmı güneşten soldu hafif. Bir de selede düştüğüm için ufak bir yırtık var başka bir sorun yok.
Diyorum ki satıp mesela (link) bunun gibi birşey alsam fark eder mi rahatlık konusunda yani verdiğim paraya değer mi? Yoksa bir süre daha şuankiyle idare mi etmeliyim?
Teşekkürler.

@nbacıshaquılle
Hocam nerde söyler misiniz ??
Birkaç haftadır bakıyorum bulamadım sizin dediğiniz özelliklerde

Salcano XRS 040
2016 model
4000 km de
Sora set
Spd pedal ve ayakkabı
Suluk kafesi suluk
Arka ve ön teker 1000 km idare eder şeklinde yani kısaca bitmeye yakın diyebiliriz
1300 ₺ sizce uygun mudur ?
İşe gelip giderken kullanmayı düşünüyorum ve izin günlerimde ise İzmit merkezden
Kefken
Kerpe
Darıca
Değirmende
Karamürsel
Yalova
Sapanca
Maşukiye
Sakarya
Belki de Büyükada falan
Gibi yerlere giderim diye düşünüyorum
Sizce yol bisikleti almak ne kadar mantıklı ve yukarda özelliklerini saydığım bisiklet için o fiyat verilir mi ??

@Cerkesoqli
Bence fiyat iyi hocam ayrıca malum sa ile başlayan sitede tca 730 tiagra var mesela
Xrs30 tiagra var 1900 civarı. Carraro cr052
Var.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Ben ayda 2000 yapıyorum claris setli meridayla :D 2014 de aldım ona bakarsanız 5 yılda 100 km bile yapmayanlar var 100 bin km yapanlarda var

@Eren37
Hayırlı olsun güle güle kullan :harika: Daha rahat sürüş için bu videodan gidon ve vites kolu ayarlarınıda yaptınmı tamamdır.

Geri