Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
İsviçre'den herkese merhaba

Uzun bir zamandır yol bisikleti hakkında araştırmalar yaptım ve hâlâ yapıyorum.

Bisiklet memleketin de yaşıyorum ve ilk yol bisikletim olacak. Kullanma amacım ise şehir içi ve hafta sonları İsviçre'nin doğasına sürüş yapmak.

Almayı düşündüğüm model Trek ALR 5 Viper Red.

Bisiklette olmazsa olmaz dediğiniz neler var? Ayrıca ekipman olarak neler önerirsiniz ? Her türlü fikre açığım.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

@akifberkant Ne kadar aldınız hocam, 1900den ucuza aldıysanız yerini söyleyebilir misiniz?

Arkadaşlar tatilden döndüm iki model arasında kaldım bugün gidip alcam mosso cavalier 700 claris ile kron rc 2000 fiyatlar hemen hemen aynı kron birazdaha fazla yardımcı olursanız sevinirim .

@Eren37
hangisini sevdiysen onu al, tipine bak içine sineni al geç :) Aynı özellikler tipler farklı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Sanırım mosso olucam sitenin adminindende yardım aldım oda mossoyu önerdi 1.82 boy 86 cm bacak boyuna 56-58 alabilirsin dedi

@Eren37
Ic bacagini dogru olctuysen dogru olculer. Bence 56 al, daha iyi olur :)

@Eren37 Ben olsam 54 alırdım. Bacak boyum 83civarı ama seleyi 75-76da yani sizin ölçünüzde kullanıyorum, sele borusu çok yükselmiyor. Tabi daha konforlu kullanmak istiyorsanız 56 alınır.

@OnurÖzdağ Benim anatomide bi tuhaflık mı var 173 boy 82 bacak boyu. Ben mesela 54 alsam belim ağrır 52 alsam sele çok yükselir.

• Beğen
Tepkiler: Eren37
@Ahmet Bilge Kaan AKIN kasıklarımdan ölçtüm 86 cm çıktı istediğim renk 54 buldum satıcıda 54 olur ama gel dene felan dedi ama bilemedim şimdi 54 al diyen arkadaşlarda olmuş.

@Eren37
İç bacak boyunu hesaba katmazsanız, 54 bir beden küçük olarak olur. Tabi tercih sizin bazıları küçük olsun der. Benim boyum 184, iç bacak 84, 56 cm kadro boyum. Sizin iç bacak boyunuz uzun. Gidip bir deneyin olmadı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Tamam deniyeceğim bu arada yol bisikletine yeni geçtiğim için rahat edip etmediğimi seleyi ve gidonu ayarladıktan sonramı karar vereyim pek bilmiyorumda :kedicik::hhhhhh:

@Eren37 Gidip bisikleti denemeden karar veremezsin zaten. En kolay yolu; bildiğin gibi bisikleti bacaklarının arasına al, eğer gidonu kaldırdığında; kasıklarına vurmadan yerden 1-2 parmak kalkıyorsa iyidir. Bisikleti bacak arana aldığında kasıklarına deyip seni rahatsız ederse, zaten büyüktür. Büyük kadro alırsan çok sıkıntı yaşarsın.

Sana iki tavsiyem var;
ilk olarak ;mutlaka dediğim gibi dene, hatta denemek için 54 kadrodan başla. Eğer ön tekeri bir parmak olsun kasığına vurmadan yerden kaldırabilirsen 56cm de olur.

ikinci olarak bisikletini seçmeden önce düşündüğün, aklından geçen bisikletleri canlı olarak gör. Çoğu zaman fotoğraflarda göründüklerinden farklı gelebiliyor. Mesela iki bisiklet arasında kaldıysan ikisini de gör, dene ki sonra pişman olmayasın.

@Taner James

Tüh kadro boyu tutmuyor tutsa ben satıyordum :)

@M e t e şimdi bu gösterdiğiniz bisikletlerin fiyatına baktım da ne kadar fark etmiş. Bu dolar kuru ile başımız belada gerçekten.

@akifberkant
Hayırlı olsun,
Bisikletin ağırlığını ölçme şansınız var mı? Bende RC2000 alma hazırlığındayım ancak yakın fiyatlarda Bianchi SLR500 (sora setli) bulabiliyorum. Kadro tasarım olarak RC2000 (Alüminyum maşa), set olarak ise SLR500 (çelik maşa), hangisini tercih etmeliyim.

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
@bytalla , hangisini seçmeniz konusunda ben bir şey diyemem. Yalnız Slr 500 ün geçen seneki modeli galiba alu. maşaydı, sıfır olarak geçen seneki modeline de bakabilirsiniz. Fakat dediğim gibi hangisini seçeceğiniz konusunda fikir veremem.

Ağırlık olarak ölçmedim ama tahmini olarak 9,50-10 kg arasında bir ağırlığı vardır. Ben bisikletçinin önünden geçerken gördüm ve çok beğendim, deyim yerindeyse kadroya aşık oldum. Zaten uygun fiyatlı bir yol bisikleti düşünüyordum. Bu nasib oldu. İnşallah sizin de gönlünüze göre, beklentilerinizi karşılayacak bir bisikletiniz olur.

Capture.JPG

Merhaba,

Yukarıdaki bisikletlerin hepsi Claris sistemli 2017 modeller. (Mosso görseli Tourney)

Bianchi SLR 400 - 1600 TL
Carraro RC 022 - 1900 TL
Kron RC 2000 - 1900 TL
Mosso Cavalier - 1900 TL

yaklaşık piyasa fiyatları. Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Geri