Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@nbacıshaquılle
evet ben de kullanıcı adından tanıyorum.
boğaz hattı da tek şerit, sıkça kullanıyoruz. sollayacak durumu yoksa bekliyor araçlar. beklemek zorundalar, çünkü şerit bizim de hakkımız.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo
Arkadaşlar mehaba yol bisikletine geçmeye karar verdim ve maks. 2 bin tl bütçem var bir kaç marka model arasında kaldım carraro race 022 sedona 610 mosso cavalier 700 claris ve bianchi slr 400 bunların arasında bana mosso en cazip geldi hem fiyat hem üstünde kullanılan kompanent yüzünden bana şuan en yakın o fakat onun servisi ümit bisiklet daha önce mosso kullanan arkadaşlar varsada yardımlarını bekliyorum iyi pedallar...

@Eren37 Ben de yazdığın tüm özellikleri taşıyorum :D Ben cavalier 700 claris - 610 ve rc2000 arasında kaldım. Aslında görünüm olarak ve kadro yapısı olarak en çok rc2000 hoşuma gidiyor ama cavalier de en başından beri istediğim model.
Bence sen rc2000'e de bir bak listene onu eklememişsin

@etkiliadam Hemen onuda ekliyorum ;) ama kronun mazisi kötü diye duydum bende sen gibi gönlüm mossoda onunda servisi nasıl bir bilgim yok sedonayıda çok istiyorum ama rengi ve sanırım maşası çelik ondan dolayı onu pek sevmedim ama sedona olunca insan onuda almak istiyor tabi :hhhhhh:

@Eren37 Sedona görsel olarak ve marka olarak güzel ama yanlış hatırlamıyorsam onda kablolar kadro içi değildi. rc 2000'in kadrosunun üst kısmındaki o incelme çok hoşuma gidiyor

@etkiliadam evet kablolar dışardan gidiyor ve kaynak silme yapılmamış tek renk seçeneği var sanırsam mossodan bi eksisi frenlerinin claris değil tektro olması. Kronun tasarımıda beni benden alıyor :hihi:

Arkadaşlar merhaba, hafta sonu tur yaparken, Sirkeci'de Kron Rc 1000 gördüm. Çok hoşuma gitti. Kadro-maşa tasarımı çok güzel, kabloların içten geçmesi, açıları, renkleri, gidonu vs. hepsi çok güzel. Adamlar çalışmış, başlangıç seviyesi olmasına rağmen kadro-maşa çok iyi.

Shimano tourney set var. Tourney ağırdır, vites geçişleri yavaştır ama sağlamdır. Sözgelimi, ben hiç aşınan tourney aynakol ya da ruble görmedim. Şimdi size sormak istedğim soru şu;

haftada 50-60 km kullanacağım, yüksek performans beklentim yok, sadece 3. bisikletim de yol bisikleti olsun; yol bisikleti kullanım tarzını yaşatsın istiyorum. Fiyatı da piyasaya göre uygun.

Ne dersiniz, bahsettiğim şartlar için alınır mı, iş görür mü?

@akifberkant rc1000 kabloları kadro içi miydi ya, galiba 2017 modeli öyle. Fiyat nedir ve maşa aliminyum mu çelik mi

@etkiliadam , kablolar içten geçiyor, maşa aluminyum. Fiyat nakit 1550-1600 tl dediler ama satan yere sormak lazım, belki fiyat farklıdır ya da daha da indirim olur.

Yukarıda bahsettiğim gibi; , hafta sonu tur yaparken, Sirkeci'de gördüm Kron Rc 1000'i. Gerçekten çok hoşuma gitti. Kadro-maşa tasarımı çok güzel, kabloların içten geçmesi, açıları, renkleri, gidonu vs. hepsi çok güzel. Adamlar çalışmış, başlangıç seviyesi olmasına rağmen kadro-maşa çok iyi.
Shimano tourney set var. Tourney ağırdır, vites geçişleri yavaştır ama sağlamdır. Sözgelimi, ben hiç aşınan tourney aynakol ya da ruble görmedim.
Şimdi size sormak istediğim soruyu da tekrarlayayım;

haftada 50-60 km kullanacağım, yüksek performans beklentim yok, sadece 3. bisikletim de yol bisikleti olsun; yol bisikleti kullanım tarzını yaşatsın istiyorum. Fiyatı da piyasaya göre uygun.

Ne dersiniz, bahsettiğim şartlar için alınır mı, iş görür mü?

@akifberkant erkant Kron rc1000 kadrosuna ve görselliğine söylenicek söz yok ama mossoyada bakmanızı öneririm dediğiniz şartlar içinde işinizi fazlasıyla görür ama bütçeyi birazdaha arttırıp 400 450 tl civarı clarislilerede bakabilirsiniz geçişleri tourneye göre daha kararlı olucaktır ;)

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
@akifberkant Gittigidiyorda 1900 liraya mosso cavalier 700 claris var, bildiğim kadarıyla gg komisyonu %8-10 civarında. Kargosu da 50tl üstü tutar en iyi anlaşmada bile. O yüzden gidip elden almayı teklif ettiğinde, peşin nakit vereceğinde 1700lere kadar ineceklerine inanıyorum. Eğer kadrosunu beğenirsen diğer tüm özellikleri rc2000'le birebir aynı.. Yani rc1000'den üstün yanı FULL CLARİS olması. Tabi ki senin full clarise ihtiyacın yok ama 100-200 lira farkla böyle birşey alabilme şansını da tepme derim. Böyle bir bisikleti 1-2 yıl kullanıp 1000tl ve üzerine satabilirsin rahatlıkla

• Beğen
@etkiliadam ve @Eren37 , tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bisiklette en önemli parça kadro, benim için sonra maşa, jant seti ve aynakol geliyor. Başlangıç bisikletlerinde aynakol ve jant için fazla bir beklentiye gerek yok ( mavic jant seti, 105 aynakol olacak hali yok) fakat değindiğiniz gibi bir tık üstü claris set te seçim için önemli.

Ben karar verirken önceliği kadro-maşa ve tasarımdan yöne kullanacağım, bence en önemli konu kadro tasarımı. Tekrar teşekkürler.

@akifberkant Kesinlikle katılıyorum bu yüzden üstündeki sete de önem verdiğim için rc2000 almayı düşünüyorum mosso yerine. Kadrosu çok güzel

• Beğen
@akifberkant Tourney sete vites değiştirme tuşlarının birini kullanmak için dropbarı üstten tutmak gerektiğini de hatırlatalım.

Merhaba herkese,

Ben 1,84 boyunda 76 kg ağırlığındayım. Her gün evden işe kullanmak üzere yaklaşık 20 km gidiş, 20 km dönüş yapmak üzere bir bisiklet almak istiyorum.(yollar<%3-4) Bütçemi 2000 tl ile sınırlandırarak temiz 2. el bir yol bisikleti almanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Model seçiminde tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyaç duyuyorum.

şimdiden teşekkürler

Merhaba bende Merida Reacto 400 almayı düşünüyorum.Nasıl bir bisiklet kullanan varsa değerlendirebilir mi ?

Geri