Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@brstrmn
Dostum bisikletin hayırlı olsun, nasıl? Yani fren sistemi olsun, rahatlığı olsun nasıl? Biraz açıklar mısın?

@selim82
Benim de gönlüm MC 700 Tourney'den yana zaten ama iyi de yorum gördüm kötü de. Kararsız kaldım beni 1, 1 buçuk yıl götürür mü? Sonrasında zaten illaki yenilerim bisikleti.

Scudo
arkadaşlar merhaba.

bisiklet bakan bir arkadaş var.
1700'e triban 500 almayı düşünüyor şu an. ama sanki 1700 liraya triban'dan iyi bisikletler bulunabilir gibi düşünüyorum.
bazı bisikletler çıkardım, 1700'ü geçenler var, geçmezse daha iyi olur.
siz ne dersiniz? arkadaş sonuçta decathlon bir problem yaşadığında muhatap olabileceği bir mağaza olduğundan triban'a hala sıcak bakıyor. jant ve vites sistemi iş görecek cinsten mi?
ek: triban'da karbon maşa varmış, sıcak bakmaya başladım ben de.

carraro race 022
(link)

salcano xrs 050
(link)

salcano xrs 040
(link)

kron rc 1000
(link)

triban 500
(link)

@hashus1099 ben 2 gün önce bianchil slr 400 aldım , liste fiyatı 1700 idi 1500'e indiler. ( carraro 022 ile aynı zaten aynı fabrikada üretiliyorlar.)
triban 500 ile arasında kaldım , zeytinburnu şubesinde tanıdık vardı o da 1500'e geliyordu lakin özellikle vites sistemi çok problemliymiş kullanan arkadaşlarım şiddetle alma dediler bunun yanında öyle sanıldığı gibi müşteri memnuniyetide yok daha bisiklet için yetkili birini bile bulamadık oradan teknik servis kısmına girip 1-2 soru sormak istedim hemen baştan savdılar , bianchi-carraro gibi markalarında hemen hemen her ilçede teknik servisi mevcut. 2 günde 60 km sürdüm çok memnun kaldım. Son karar sizin tabii.

@Mylittlebrother valla 2 gündür 60 km sürdüm hiç bir sıkıntı yok şimdilik.
vites sistemi gayet iyi fren biraz değişik geldi ama ilk defa yarış bisikleti kullandığımdan dolayı herhalde çünkü fren sistemleri biraz farklı oluyormuş.

@brstrmn

vites yüzünden şüphe duyuyordum ben zaten.
decathlon'dan beklenti teknik servis değil zaten, bakım beklentim yok benim. kullanıcının sebep olmadığı problemlerde müşteri memnuniyetini sağlıyorlar. yoksa teknik servis falan yok zaten.
bianchi slr 400'ü de çıkarmıştım, koymayı unutmuşum. 54 veya 56 kadro bulmamız lazım ondan da.

slr 400 kaça bulabiliriz piyasada?

@hashus1099 Yeni triban500 eskilerin triban300 modeliyle(900tl) aynı sadece ek olarak karbon maşa kullanılmış, teknik servis konusunda iyiler ancak bence o bisiklete 1700 tl verilmez. Diğer seçenekteki bisikletler pek hoşuma gitmesede xrs040 daha mantıklı bir seçim.

@Mylittlebrother giriş bisikleterinde hepsi.tourney zaten. Geriye kadro kalitesi kalıyor. Mosso bu konuda iyi.

kısa bir süre önce Cannondale Caad 8 Sora aldım 1800 tl ye. Tertemiz durumdaydı. İkinci el ilanları kovalayabilirsiniz. Tabii faturası vs. olması kaydıyla.

@selim82
Dostum sence biraz daha dişimi sıkıp MC 700 Claris almalı mıyım ve neden?

@hashus1099 1500'e alabilirsiniz. 2.el önermem ben de ilk başlarda 2.el almayı düşündüm ama bisiklet öyle bir profesyonellik durumu yoksa yıllarca kullanılacak bir şey neticede bundan önce ki bisikletimin üzerinden 12 yıl geçti, 2-3 senede bir değişitirme durumu model yükseltme durumu ihtimali düşük bundan dolayı sıfır almak çok daha mantıklı.
Ki benim niyetlendiğim konuşup anlaştığım 2 tane 2.el bisiklet oldu gittim gördüm daha faturası duruyor 1 senelik lakin her tarafı çakşamış durumda hemen o an vazgeçtim 2.elden.

@selim82
Dostum sence biraz daha dişimi sıkıp MC 700 Claris almalı mıyım ve neden? Hatta senin aklında var mı bunların yerine bu alternatiflere de bakabilirsin dediğin?

Merhaba arkadaşlar. Ben şu anda Sedona 731 kullanıyorum. Yol bisikletine geçmek istiyorum ama şöyle bir sorun var. İstanbulda yaşıyorum ve 5km lik yola gitsem bile tek şerit yollar her yerde insanlar arabalar gırlı her yer yamuk yumuk bozuk kaldırımlar üstüne bide buralara parketmiş arabalar yüzünden bi kaldırıma atlıyorum bi ordan yola ordan toprağa çimene kaldırımlarda iniş rampası olmayan yerlerden inmek zorunda kalıyorum. Sizce yol bisikleti bunlara izin verir mi ? Ve ya yoldaki yavaşlığına rağmen mtb ye devam mı

İzin vermez geçme bence, o zevki bulamazssın,Ben canlı örneğiyim

Merhaba arkadaşlar yol bisikletine geçmeye karar verdim bütçem 2 bin tl civarı ve karşıma mosso cavalier 700 claris bianchi slr 400 carraro race 022 ve sedona 610 ben aralarında en çok mosso sedona ve carraro arasında kaldım mossoyu çok istiyorum çünkü full claris bi seti var ama servisi ümit bisiklet ve yaşadığım yerde en yakın servis 15 km sizce hangisini almalıyım kullanıcı yorumlarına daha önce mosso kullananlara servisle ilgili sorun yaşayan arkadaşların yorumlarına açığım şimdiden teşekkür ederim iyi pedallar.

Arkadaşlar merhaba, claris setli bir rc2000 ya da cavalier alma düşüncesindeydim (sıfır) Fiyatlar 1800tl civarında. Bugün ise aşağıda özelliklerini belirteceğim ikinci el bir bisiklet gördüm ve kadro boyu bana uygun, aynı şehirdeyiz. Sizce mantıklı mı?

Fren vites kolları, arka aktarıcı ve ruble tiagra
r500 Jant seti
Yanında platfrom pedal km saati ve kafes gibi bir iki ufak hediyesi var
Fiyat 1250tl ama en azından bi 100 lira düşürürüm alacak olursam

Sizce gidip baktığımda, sakatı yoksa almam daha mı mantıklı olur?
Not: Estetik olarak tek isteğimi karşılamadığı yanı, kabloların kadro dışı olması

T7VQf.jpg

@nbacıshaquılle
bisiklet kullanıyorsan kaldırıma çıkman çok büyük hata zaten. çok zorunda kalmadıysan yapılmaması gereken bir şey.
hoplayıp zıplıyor, tek bir çizgide gitmiyorsan yol bisikleti kullanma.

@hashus1099 Hocam Donanımhaberden de tanıyorum sizi :)
Şimdi dediğim gibi yol tek şerit ve çevrili etrafı yanı girsem yanımdan arabalar geçemez e yol da boşalmıyor hiç mecburen kaldırıma çıkıyorum. Hatta tek şeritli yola gireyim dedim geçen arkamdan otobüs zor durdu.

ustadlarim abilerim, 105 sete ultegra sete ihtiyaciniz yok. biz amatoruz. o setler profesyoneller icin. min +200km ve uzeri uzman surusler icin. bize claris maksimum sora yeterli olur. paranizi israf etmeyin. Ooo 105 set bunu alayim cok havali, sonra ya 39-52 aynakol bana agir geldi, dizlerim cok kotu, tirmananamiyorum, aci cekiyorum:) bir amator ruh icin profesyonel bir bisiklete ihtiyac yok. bizim amacimiz keyf almak laktik asit esigini yukseltmek degil.
kaliteli bir kadro, boyunuza fit bir olcu, gerektigi kadar komponent..

@etkiliadam Temizse, bir sorun yoksa çok makul bir bisiklet o fiyata.Bunun 3 katına üstünde Claris olan bisiklet almış biri olarak söylüyorum :D

@I am the Uptown R. Valla bakmaya gittiğimde gözle görüldüğü kadar kadro hasarı olup olmadığına ve komponentlerinin fiziksel durumuna göz atıcam. Ama ileri derece bir bilgim olmadığı için kötü mal da almış olabilirim :D Ama olsun acemiyiz, tecrübesizlikten kazıklanacaksan kazıklanalım. Zamanla öğreniriz, tek tereddütüm 52 kadro bana uygun olacak mı? Boyum 1.72, iç bacak boyumu ölçeceğim. Bana 50 kadro olur gibime geliyor ama hadi bakalım

Geri