Arkadaslar giant marka bir tur bisikleti almak istiyorum ancak V fren mi disk fren mi almaliyim sizce? Daha once V fren kullandim hic sikayetim olmamıştı, disk fren hakkinda hicbirsey bilmiyorum
@Boran Selçuk hocam öncelikle verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim, önemli bir şeye değindiniz. Peki bunun 4700 veya 4600 olup olmadığını nasıl anlarız? Bisikletin modelinden mi yoksa bisikletin görünüşündeki bir detaydan mi anladınız?
@Enes Olgun 4600 kısa bacaktır. Ayrıca ayna kol metalik dir. 4700 de bacak boyu (yani makarayı tutan "cage plate"(Turkcesini bilmiyorum bunun) kısa bacağa göre bariz şekilde daha uzundur. 4600 aslında kötü bir sistem değildir ancak eskidir. Eğer performans ve kondisyonunuza güveniyor iseniz 4600 daha da geliştirmek için çok idealdır. Ancak eğer şüpheleriniz varsa 4600 dan başlamayın çünkü yükseltmek istediğinizde en fazla 12-30 kadar çıkar ki eğer üzerindeki dişli 25 lik ise bu da yaklaşık %17 lik artışa neden olur. Oysaki 4700 de durum farklıdır. öncelikle ayna kol 4600 gibi 53-39 veya 52-36 değil, 50-34 dür. Dahası arka dişliler bir kaç varyasyonla 36 ya kadar yükselebilir. Bu ise neredeyse 4600 a göre %50 den fazla performans avantajına neden olur. Dediğim gibi 4600 eskidir, ancak kötü değildir, performans ve kondisyon gerektirir(özellikle yokuşlarda). Ancak 4700 ile çok daha kolay tırmanırsınız, düz duvara bile çıkılır. Bu arada unuttum 4600 de 4700 ye göre bir avantaj var. Yol Bisikleti sürenler bazen hangi viteste olduklarını unutabilir. Altını veya üstüne yoklayarak nerede olduğunu anlamaya çalışır. Oysaki 4600 de vites kollarında her 2 vitesin yani hem ön ve hem arkanın pozisyonunu gösteren bir ibre vardır. Bu 4700 de yoktur. Görsel olarak güzeldir. Ayrıca faydalı da olabilir. Zaten bu nedenle 4600 ün sadece vites ve fren kolları 4700 e göre daha pahalıdır.
@HelloYasmin Tur bisikleti için hidrolik fren alman daha mantıklı olur. Nedeni ise yükün fazla olup toplam ağırlık ile v fren yokuş inişlerinde sana sıkıntı çıkarır.
Arkadaşlar mtbden memnunum ama yol bisikletlerine özenmiyor değilim. Aslında hayalimde bir adet lapierre sensium serilerinden var ama şuanlık hayal. Carraro yollar nasıldır? Mesela yukarıdaki bisiklet. Özellikle disk fren seçtim.
@Pabioo o bisiklet baslangic için idealdir . Jant değişikliği ile çok memnun kalırsınız. Janla uğraşmak istemezseniz bir tık iyisi mosso tca 735 2017 modelleridir . Yada benimde tercihim olan giant Cotend sl2
@Muratb1 o markalara baktığımda set olarak epey alt modeller oluyor. O da düşündürüyor. Bayramdan sonraya bıraktım artık. 2 aydır rüyalarımda bile bisiklet araştırıyorum. Eziyet oldu şu araştırma kısmı
Birde model olarak verebilir misiniz?
Öncelikle herkese selam yol bisikleti almak istiyorum aslında çoğu bisiklete baktın ama çok kararsız kaldım bütçemen fazla 1700-1800 tl ilgilenenler için şimdiden teşekkür ederim
@GalipKelesoglu Bu fiyat aralığında detaylı bir bilgim yok ama şuanda baktığım Giant defy advanced pro 2 ultegra set 1800 pound 8000tl civarı denk geliyor nakit alımda indirim yapıyorlar diye duymuştum ama bu olmazsa propel advanced 2 var 105 set , Deltabisiklet'te Cannondale caad 12 7.400tl yazıyor. Bir de Trek Emonda Alr 5 buldum bence bu fiyata alınabilecek bisikletler 2.el düşünür müsünüz bilmediğim için önermedim.
@Muratb1 2 aydır şu konuda neler çekiyorum ah bi bilseniz artık kafamda aşırı karıştı birsürü marka, her birinde en az 2-3er model. Farklı farklı jantlar vs. Beynim yandı yahu tavsiyeler için tşk
Arkadaşlar merhaba. Ben siteye yeni katıldım. Uzun süreli bisiklet kullanmışlığım yok. Yeni bir bisiklet almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu yol bisikleti almamın daha uygun olacağı kanaatine vardım (umarım pişman olmam ).
Aşağıdaki hangi bisikleti tavsiye edersiniz? Veya aşağıdakilerin dışında sizin tavsiye ettiğiniz bir bisiklet var mı?