Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@ASAP Rocky
Hali hazırda mtb kullanıyorum ve pedal ayakkabı kask forma tayt km sayacı vs vs herşeyim var. Btwin kadro olarak mesela mosso-specialized-trek-sedona gibi markalara göre nasıldır? Yol bisikleti almak işkence gibi

Scudo
son dönemdeki kurları göz önünde bulundurursak, 4000 TL bütçe ile şu an full 105 setli Ultra 900 rakipsiz gibi. standart sunulan mavic jantları da artısı. ilerde sadece jant değişikliği ile çok fazla tatminkar olur. ben gecen ay aldım. aklında acaba mı sorusu olanlar var ise bence mağazada görüp incelesinler. zaten sonra alıp kasaya gidiyorsunuz. diğer daha iyi markalara kaymaya başladığınızda bu setlerde bisikletler en az 6 binden başlıyor. kısaca almak isteyen var ise tavsiye ederim. keyifli alet.

Merhaba değerli forum üyeleri ,
10 yildir kulladiğim dağ bisikletimi sattim, max 1200 liraya kadar bütçem ile 2.el yol bisikleti almak istiyorum , şimdilik aklimda bianchi slr500 var , oncelikle bu bisikleti almalimiyim tavsiye edermisiniz , yada başka bisiklet öneriniz var mi ?, yardimci olursaniz çok sevinirim.
Teşekkürler..

Sevgili forumdaşlar ikinci el 2015 model tiagrali Mosso TCA mi yoksa 2016 veya 2017 model Btwin Triban 520 mi sizce?

Tiagra set bence güzel ama alıcağın ikinci eli iyi seç kadroyu iyi incele , yamulma vs yoksa alınır ama güvenemyom bende ikinci ele, karar senin

@mosso ersin Hocam ürün bu. Temiz görünüyor ama bu zamana kadar satilmamis olması beni düşündürüyor (link)

Normaldir kardeşim aşırı şekilde çok bisiklet satan var,satılmaması normal,fakat bisikletten anlayan birini bulda git gerekirse sana yakın mahalle arası olmayan bir bisikletçiye azcık para ver göster,paran boşa yanmasın,bende 2.elden korkuyom,forumda bir arkadaşa bir şerefsiz bir bisiklet satıyo,arkadaşta pek bakmadan alıyo ,birazda anlamıyo,şimdi mahkemelik olmuş adi insanla..

Arkadaşlar elimde sıfır kutusunda faturalı garantili Bianchi SLR500 2017 yol yarış bisikleti var. Kendimin tur ve şehir bisikletleri olduğu için Slr500'ü sıfır kutulu halde 2000 Tl'ye satıyorum. İlgilenen olursa yazsın.

Dosyalar

• IMG_3796.JPG
    IMG_3796.JPG
    143,1 KB · Okunma: 87
  • Beğen
Tepkiler: bayrakmustafa
Arkadaslar selamlar,

Artık bisiklet alma arifesine geldim. Endurolara ve mtb lere falan baktım, cok uctum, kendimi daglara salarım oralarda atlarım diye dusundum ama fazla hayal kurdum. Neyse son olarak iş ev arası cok guzel yollarımız var Antalya'da ayrıca uzun yol (Antalya-Kemer-Cam yuva gb) yapmayı severim arada bir yapmak istiyorum. Bu yuzden yol bisikleti almaya karar verdim, birkac arkadas yol bisikleti alma cyclocross al dediler, ama arada kaldım cok. (önceden bisiklet tecrubem var, genelde agresif ve hızlı aletleri severim - son makinam kawasaki ninja xr10R dı - evlendikten sonra hanım sattırdı artık scootere binmek bile yasak :mad: Bisiklete en basta cok paralar vermek te istemediğimden birkac secenek cıkarttım kendimce.

1. 2.el CUBE PELETON sora vites takımlı baslangıc bisikleti (2000TL istiyorlar)
2. 2.el Merida reacto 400 (buda 3500 civarları ) (link)
3. Btwin triban 520
4. Merida speeder 200 (link)
5. Mosso Monza cycle cross

Yukarıdaki bisikletlerin fiyatları asagı yukarı aynı. Ancak hangisinde nasıl karar versem bilemedim. Bilgi ve tecrubeli arkadaslar yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Su an kafam karısık

@mosso ersin
MErhaba.
Ben de sizin gibi epey araştırmıştım. Yol bisikletinin gidon yapısı ve estetik duruşu daha çok hoşuma gidiyordu;fakat jant ve lastik sistemleri biraz daha narin olduğu için farklı bir arayışa girip;cyclecross bisiklet almıştım.
Mosso Monza aldım yaklaşık 2000 liraya(2017 model). Çoğu kişi ilk kez cx bisiklet görüyor. Oldukça da beğendiler. Kullanılan jant sistemi mtb kadar sağlam,kullanılan lastikler de yol bisikletinin biraz daha geniş ve tırtıklısı. Full sora set kullanıyor. Aynakol yapısı da 2016 modele göre büyütülmüş. Yani hız konusunda da sizi tatmin edecektir. Bisiklet akıyor. Sadece vites geçişlerini henüz öğrenemedim;biraz ses çıkıyor geçişlerde. Sora sistemin bir kusuru yok. Yavaş yavaş öğreneceğim artık. Zaten Tr'de cx bisiklet için fazla seçenek yok. Sora sistem de Claris,Tourney,Altus gibi sistemlerden daha üstün. Giriş seviyesinin üstü,orta seviyesinin altı diyebilirim. Ben 1,78 boyundayım ve İç bacak boyum da 79 cm civarı. En küçük boyu olan 52 cm'yi sipariş ettim. Tam oldu. 54 sipariş verseydim büyük gelecekti.

Yanlış alıntıladım @Selahattin Kotay bey'e cevap vermiştim,kusura bakmayın :)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@7800xt hocam selamlar tesekkur ederim bildiklerini ve yasadıklarını paylastıgın için. Acıkcası boyum 180 ve bana 54 boy kadro onerdiler. Aslında fikir guzel bisiklet yapısı guzel ancak cok yaygın olmadıgından biraz da on yargım var cyclocross lara karsı. Aslında narinlik vs cok onemli degil cunku asfalt yapacagım , ha kırırılsa da jant yada yamulursa artık yenisini alıcaz sorun olmaz. Zira yol bisikletine dün bindim ve bir hibrit denedim, acıkcası yolda akıyor ve cok hoslandım motorum kadar olmasada o havayı verir gb oldu :islik: siz bir yol bisikletine binip sonra kendi bisikletinizi karsılastırdınız mı?

@Selahattin Kotay

Yok hocam maalesef denemedim. Gruptaki arkadaşların çoğu şehir içi kullanmasına rağmen mtb kullanıyor. Onlar benim bisikleti denediler,çok daha akıcı olduğunu ifade ettiler. Bir yerde okumuştum: Cx bisiklet, MTB'lere göre %10-15 daha akıcı. Safkan yol bisikletleri de cx bisikletlere göre %10-15 daha akıcıymış.

@mehmet.ali

mehmetalibey şu bisikletinize binmek bir nasip olmadı.

@7800xt Bisikletinizde aynakol ve ruble oranları nedir. Mossonu n sitesinde yazmıyor.

@mehmetsunu Yaklaşık 1 aydır banada nasip olmuyor :)

Geri