Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Selçuk Karaca Salcano ng 650 nin lastiklerini değiştirmişsiniz çok güzel .Sadece benim görüşüm olarak şunu söyleyebilirim. Aldığınız bisiklette herhangi bir arazi durumu kalmamış gibi. Ayrıca sizin yapacağınız günlük işlemler için gayet uygun. Ev ile iş arasında fazla bir km yok ise bence yol bisikleti olayına girmeniz gereksiz. MTB olarak aldığınız bisikletlerin , daha doğrusu iniş bisikletlerinin 2 adet amortisörü yol için gerçekten yorucu. Ancak sahip olduğunuz bisiklette sadece ön maşada yay bulunmakta. Oda etkilese en fazla güç olarak %15 gibi bir kayba yol acacaktır. Zaten kendiniz söymişsiniz. Günlük yaşam , kask pedal , ayakkabı vb aletleri aksesuarları kullanmayacağım diye. Bu tür bisikletlerde bu tür aksesuarlar tamamlayıcı görevi görüyorlar.

Kısacası görüşümü sorarsanız sahip olduğunuz bisiklet harap ve bitap durumda değilse ufak bir bakım yaptırıp gerekli ufak değişiklikler ile kullanıma devam edebilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Karaca
Scudo
Arkadaşlar merhaba,

Uzun yıllardır, profosyonel olmayan bisikletlerle arada bir sürüş yapıyordum.
Artık okul hayatı bitti; iş hayatı başladı. Maddi gücüm biraz oluştu ve Spor & Hobi amaçlı bir yol bisikleti almak istiyorum. Aynı zamanda işe gidip gelmede de kullanma niyetindeyim.

Buraya bu konuyu açmadan önce birazcık araştırma yaptım; ancak son tercihimi sizlerle beraber yapmak istedim.

Kron RC 1000 (2017) - 1.650 - 1700 TL civarı
B'twin Triban 500 (2017) - 1.700 TL civarı
Carraro CR-Race 012 (2017) - 1.600 TL civarı

Bu fiyatlar civarında + temin edeceğim ekipmanlarla beraber toplam net bütçem 2.000 TL

Yukarıdaki 3 bisiklet de Aluminyum kadro ve Aluminyum maşa. Hatta B'twin maşası Karbon.
Vites kolları, aktarıcıları, frenleri vs genel olarak bileşenler Shimano modelleri.
Ağırlıkları da 11 kiloyu geçmeyen, eli yüzü düzgün başlangıç yol bisikleti denilebilir hepsine.

Sizler benden çok daha deneyimli, tecrübeli arkadaşlarsınız ve seçim aşamasında sizin ''hangisini? niçin?'' şeklinde yönlendirmelerinize ihtiyaç duyuyorum.
Eğer fiyat olarak bütçeme uygun, önereceğiniz farklı marka ve model olursa tabi ki onlara da kapım açık :)

Şimdiden yapacağınız yorumlar için çok teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Mtt
@Rauf K triban 500 diğerleri ile denk değil bariz üstün olan bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Rauf K
Triban 500 ve 520 arasında aşırı fark var mıdır?

Caad12 105 grup setli aldım 1 hafta ya kavuşuyorum sizin görüşleriniz nedir bu model hakkında.

bence çok para,tabi para senin bence decathlonda btwin 900 ultra var kaliteli 105 set aksiyum jant karbon maşa 6061 alimiyum ben kullandım akıyo bisiklet süper , yarın parasına nerdeyse,hayırlı olsun kalite biraz yukarıda olabilir kadroda ama ,markaya 1000,2000 fazladan para vermiş oluyosun bu amaerkan vs..markalarda,sen bilirsin tabi kardeş,ama çok güzel bisiklet ,güle güle kullan..7500 fiyatı var sen kaça alıyon bu arada bu bisikleti.Bende ultra 900 aynı özelliklerde 4000 tl,inşallah onu alıcam.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet ERENN
Arkadaşlar merhaba.
Alınabioecek en uygun ve performanslı yol bisikleti tavsiye edersiniz.Daha yeni başlayacağım ve günlük işe(staj) gidip gelicem yaklaşık olarak yapacağım günlük km git gel 30-35km düz bir yol fazla bütçe yok 2.el mac 1000tl şimdiden teşekkürler ve hergün 30km yol yapmak zor olurmu yeni olacak dahaa önce denemedim denemeye değer mi..?

6300 anlaştım tanıdık olmasa 6000 liraya kavga dövüş alınır.

Öncelikler selamlar an itibarı ile triban 300 modeli yol bisikletimi satmış bulunmaktayım. 2000-2500 tl arası bir bütçeye sahibim. Birkaç model arasında kaldım;

BIANCHI SLR 600
(link)

SALCANO XRS040 SORA
(link)

CARRARO CR-RACE 042
(link)

MOSSO CAVALIER 700 CLARIS
(link)

SEDONA 610
(link)

KRON RC2000 - 28
(link)

Bianchinin donanımı muadillerinin baya ilerisinde gibi geldi bana o yüzden biraz bianchi tarafına doğru kayar gibiyim. Tavsiye verebilicek varsa bu modellerden yada bu fiyat aralığında başka modeller önerirse memnum olurum şimdiden teşekkürler.

Herhangi bi önerisi olan yokmu yakın zamanda alacağım için yanlış bi karar vermeye korkuyorum:krktm:

Öncelikle selamlar an itibarı ile triban 300 modeli yol bisikletimi satmış bulunmaktayım. 2000-2500 tl arası bütçeye sahibim ve bu fiyat aralığında beni uzun sür rahat ettirecek bir yol bisikleti arıyorum. Birkaç model arasında kaldım;

BIANCHI SLR 600
(link)

SALCANO XRS040 SORA
(link)

CARRARO CR-RACE 042
(link)

MOSSO CAVALIER 700 CLARIS
(link)

SEDONA 610
(link)

KRON RC2000 - 28
(link)

Bianchinin donanımı muadillerinin baya ilerisinde gibi geldi bana o yüzden biraz bianchi tarafına doğru kayar gibiyim. Tavsiye verebilicek varsa bu modellerden yada bu fiyat aralığında başka modeller önerirse memnum olurum şimdiden teşekkürler.

bence 2000 e 105 set ikinci el temiz bisiklet bulursun araştır..

Merhaba arkadaşlar mtb den yol bisikletine gecmeye karar verdim .Tabi sizin de tavsiyelerinizi almadan karar veremezdim.
Carraro 052..
Bianchi slr 600...
Salcano xrs 035...
Merida reacto 300...
Benim gönlüm haritadan yana fosforlu sarı. Siz nedersiniz yorumlarınızı bekliyorum.

4000 tlye kadar yol bisikleti almak istiyorum hız performan odaklı,tavsiyeleriniz nelerdir,2.el sizce alınırmı?

cevap yokmu

çıkabildiğim en yüksek miktar olarak 6500-7000tl seviyesi
yol bisikleti hakkında çok şey okudum, çok model inceledim. ancak bir türlü son seçimi yapamıyorum. yardımcı olur musunuz ?
ilk yol bisikletim olacak ama almışken mümkünse minimum 105 5800setli güzel jantlı bir piskelet arıyorum bulamıyorum :)
boyum 188, iç bacak yanlış ölçmediysem 86-87cm, 71cm kol uzunluğum var. tabi bunlar 2cm hata payı olabilir. kendi imkanlarımla kendi başıma ölçtüm. 2.el temiz daha üst modeller de olabilir. yardım lütfen :okyrm::okyrm::bsmagryr:

@GalipKelesoglu

4000tl'ye btwin ultra 900 var istediğin özelliklerde aradaki farka kask, lastik, forma, km saati için yatırımda yapabilirsin.

Geri