Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba
Ben Denizliden bir öğrenciyim.Arkadaşımla yol bisikleti almaya karar verdik.Mosso Cavalier 700 Claris ve Carraro Race 022 arasında kaldık.Benim araştırmama gör pek bir farklılık yok.İkisininde fiyatları yakın.Sizin düşünceleriniz nedir?Sizce ne almalıyız?

Scudo
selamlar.bütçeme göre bana maximum 1400 tl ye yol bisikleti önerebilirmisiniz saygılar

Bir yardım edin dostlar..
Kendime flat gidon bir yol bisikleti bakıyorum. Boyum 173, bacak boyum 75 . Triban 520 bakmak için decathlon'a gittim. M kadro denedim baktım. Çalışan kişi "s" kadro daha iyi olur dedi. Bu arada bu bisikletlerin M kadronun ve S kadronun tam olarak kadro boyları nedir bilmiyorum. Ama sanırım S kadro için 50 cm demişti. Farklı bir gün tekrar gittim ,başka bir çalışan vardı. Bana M kadronun daha uygun olduğunu söyledi. Açıkçası seleyi çok kaldırıp bisiklette iki büklüm gitmek istemiyorum. Decathlo'nun beden seçim kılavuzuna göre ise boyuma göre 54 cm falan seçmem lazım. Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bilmek isterim.
Şu İKi bisiklet için beden seçimi ne olmalı.
Saygılar..
(link)
(link)

Merhaba
Carraro sportive 227 ile salcano city sport 10 arasında kararsızım
Carraro 1800 pazarlıkla 1750 oluyor
Salcano 1650 pazarlıkla 1600 arada 150 tl fark var
Servis önemli çünkü hidrolik fren bakımı var
Salcanonun 150 tl lik farkı aksesuar almaya kullanabilirim ama carraro iyiyse önemli değil. Düşüncelerinizi bekliyorum

Boyum 170 cm kadro seçimi 41 cm gösteriyor bilimsel grafikler benim almak istediğim model 54 cm problem yaşar mıyım

Salcano xrs 800 almayi düşünüyorum öğrenciyim âçıkcasi butcem kısıtlı bana yardim ci olurmusunuz ikinci el alacagim

@Şafak Başlar (link) burası size belki bir fikir verebilir. sayfanın sağ tarafında cm'yi seçin.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
@Şafak Başlar

32933040-004E-43DF-B286-4AF5A91CAF52-1282-000002273E4F4FBD.jpeg

S,M,L olayı değişkenlik gösteriyor. 52 size uygun gibi duruyor ama deneme şansınız varsa bisikletleri görseldeki gibi deneyin. Bacak aranız ile kadro arasında 3-4 parmaklık boşluk bırakan kadro doğru kadro olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
@Şafak Başlar 1 75 boy, 77-80 cm bacak boyu ile M kadro, 54 beden kullanıyorum. Kol uzunluğuna göre gidon boyu kısaltılabilir.

S size tam olur, M de kullanabilirsiniz gibi duruyor. Binip, 3 farklı tutuş sırasında bel,sırt, kol kaslarındaki rahatlığı test edin derim.

@bayırniyazi

Burada F/P Cannondale. Yurtdışından bisikleti birisi alır da yanında TR'ye getirirse vergi ödemezsiniz. Doğrudan sipariş eder kargo yoluyla gelirse vergi ödersiniz.

@PetoSagan

Claris setli Salcano derim. Ki Fuji'nin ('Single Speed' bisikletleri araştırınız.) diğer bisikletlerle hiç alakası yok.

@Eren Özdemir

Arlarında büyük bir fark yok. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alabilirsiniz.

@PetoSagan
O fuji fixie bisiklet dostum. Vitessiz yani.
Digerlerine gelecek olursak mossonun clarislisine de bakabilirsin.
Genel olarak hepsinin ozellikleri ayni tipini sevdigini al :D

@Weon
Mosso bakabilirsin o fiyatlara 105 setlisinden

Merhaba arkadaşlar yeniyim öğrenciyim bisiklet tercihi için yardıma ihtiyacım var.
Şehir içi fakat yolları güzel olmayan (%80 parke taşı) bir yerde kullanmak için bisiklet satın almak istiyorum. Uzun yol bile olsa amacım dolaşmak ve keyif almak olacak (kısaca konfor). Birkaç yazı ve yorum okudum. Vardığım sonuç 29'' 21 vites v fren ön amortisörlü bir bisiklete ihtiyacım olduğu bende bu bisikletleri bulabildim.

Bianchi aspid 29md-39md
Salcano ng750md
Kron cx100 29''

Bütçem max 1000tl dir. seçtiğim özellikler istediğim rahatlık ve zevk için uygun mu jantı küçültmeli vitesi arttırmalı mıyım bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim bu bütçedeki yeni önerilere de açığım. Kronu ne kadar diğer bisikletlere göre beğensem de servisi çok uzak olduğu için son tercihim olacağını düşünüyorum.

Merhaba Ben 10-15 Km yapacağım Yollar pek düzgün değil antrenmanlara giderken kullanacağım.Fiyat Sınırı 750 Tl.Şimdiden Teşekkürler.

@Şafak Başlar
Herkese selam. Böyle bir konuda foruma danışmıştım. Sağ olsun yardımcı olan arkadaşlar fikirlerini söylemişlerdi. Dün triban 520 yi denemek için mağazaya gittiğimde , triban 540 modeli olduğunu gördüm. Rengi falan hoşuma gitti "S" ve " M" kadro boylarını denedim " S" kadro boyunda rahat edemediğimi farkettim. Sonuç olarak trıban 540 modeli " M" kadro boyunu satın aldım. Ağır bir katlanır bisikletten geçtiğim için olsa gerek, vites oranları çok rahat geldi. Korktuğum gibi bayırlar zorlamadı.

Dosyalar

• IMG_5056.JPG
    IMG_5056.JPG
    183,4 KB · Okunma: 88
@Şafak Başlar Hayırlı olsun. Fitness ve günlük hayatta kullanılabilecek bir bisiklet almışsınız.

3 bin zorlasam 3.400 lük bütçem var. Mosso 735 tca , carraro 052 ya da merida speedster düşünüyorum. Bunlar dışında tavsiyelerinize açığım yardımcı olun lütfen acil bir karar vermem lazım.

@Carcass06

735 al o fiyata 105 li alınabilecek başka alet var mı bilemedim.

@Carcass06 3 Seçenek arasından Mosso TCA ikinci el piyasasında da elden çıkarmak için rahat bir model olduğunu düşünüyorum. Başka seçenekler elbette vardır. KTM'ye de bakılabilir.

Geri