Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Dethagorf bence ilerde satabileceğimiz eşyalarımızın faturasını atmamalıyız. yani aldığımız bir lcd tv nin bile.yıllarca para biriktirip aldığmızı pahalı bisikletler çalınınca üzülüyoruz. çalanlar birilerine satıyor sonuçta. antalya bit pazarında 300 liraya trek lerin satıldığını görenler var. Meridalar, mossolar 150 liraya gidiyor. bu yüzden ikinci el yol bisikleti bakarken ilk sorum faturası var mı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Scudo
Claris setli kron bile 2238 liraya satılıyor arkadaşlar.2000 tl altına nasıl bir yol bisikleti almayı düşünüyorsunuz.İkinci el bile zor bulursunuz çünkü fiyatlar çok arttı ikinci el piyasası yüksek.

2017 model sedona 610 2070tl.. 2000e veya daha altına rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum, ama nasıldır bilemiyorum. Benim de gözüm bu aralar onda. Bilen birileri sedona 610 hakkında yorum yaparsa çok makbule geçer. (Giriş seviyesi bakıyorum.)

(link)

Haftasonu Mosso'nun full claris setli sıfır bisikletini gördüm, renkler de hiç fena değildi.
1930 TL dendi

@Ertan M. ama bulunabilir hala. sonuçta bisikletini satmak isteyen çok kişi var. model yükseltmek amaçlı. ben bir ayda yaklaşık 10 tane iyi marka bisiklete baktım, en pahalısı 1900 liraydı. cannondale caad8 e sahibi 1900 tl dedi en son ben almadım. biraz yıpranmış diye.ama doların yükselmesi her şeyi olumsuz etkiliyor doğrusu haklısınız. bir nevi ekonomik kriz bu.

Lapierre audacio 200 yada 300 modeller nasıl bisiklettir peki? bilenler yorum yapabilir mi? ikinci el de 1300 liraya kadar bulabiliyorum bu bisikletlerden.

@Dethagorf haklısın dostum bir açıdan kumar gibi. Bekleyip göreceğiz. Fiyatlar böyleyken bisiklet almam. Ileride döviz tırmanışa geçerse almamaya devam ederim ;)

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Bende uzun araştırmalarım sonucunda ve bütçemin elverdiği ölçüde sora vites grubu SCOTT Speedster S50 aldım. 2.el acemi için bence ilk seçenek olmalı.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Valla bende yeni başladım yol bisikletine bunun için ilk olarak gecen ay Antalyanın mosso şubesinden cavalier 700 tourney aldım 1400 tl ye acemiliği attıkdan sonra yükseltirim diye böyle bir başlangıç yapmak istedim.

Salcano ve Sedona 610 karbon değil alü maşa diye biliyorum.

Dolayısıyla ikinci el, Carraro 052, geotech, corratech, triban 520 vs gibi en az 9'lu soralı ve karbon maşalı bisiklet tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar bende bi kaç aydır şu mu bu mu diye karışıklık içerisindeyim ama karar kıldığım bi konu sıfır alıp daha alt sınıf bi grupset veya jant takımı kullanmaktansa ikinci el temiz bi bisiklet bulup bi kaç sınıf üstünü alabilmek daha mantıklı geliyor...

• Beğen
Tepkiler: tifosi
arkadaşlar merhaba ilandaki bisiklet almayı düşünüyorum fakat kadro boyu biraz kafamı kurcalıyor.benim boyum 1,70 bacak boyum ise 77 ...biraz araştrdım bu ölçü değerleri bana 51-52 kadroyu işaret ediyor bu bisikleti alırsam beni zorlarmı? ayrıca cube nin kadro ölçülerinde farklılık olduğu konuşuluyordu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bi el atarlarsa memnun olurum:) sadece denemek için gidebileceğim uzaklıkta da değil pek yoksa gidip deniyecem artık yollarda geçen bisikletlilere bakıyorum cube kullanan birisi denk gelirse abi bi tur verir misin? diyeceğim..:)

(link)

@maraz Cube lerde kadro boyu 53-55 şeklinde gidiyor ama ilanda 54 kadro yazıyor. 53 için alt sınır 1.70 olduğu söyleniyor ben de söyleyenlerin yalancısıyım. 1.68 boyumlar Fuji 52 kadro kullanıyorum.

2000 tl altindaki bisiklet, yol bisikleti taklidi yapan, ayni gorunume sahip, ancak yol bisikletiyle alakasi olmayan bir bisiklettir. Carraro race 022 kullandim, ordan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: caesar
1980 tlye triban 520 olabikir ful sora set kadro garantisi %80 karbon maşa artıları gerçekten o fiyata bulmak zor jantları 32 tel ama aero ileride değiştirilebilir belki lastikler gayet yeterli

@Kuzey Ege İlk başlayan birine bu söz yanlış herkes sizler gibi çok düzenli sürmüyor belki önemli olan hedef yol bisikletine öyle bir model ile başlayan biri ileride daha iyilerini alınca tabii iki bu düşünceye kapılır ama ilkler farklıdır ilk aldığında senin için en iyisi odur

• Beğen
Tepkiler: PetoSagan
Bir model üzerinden örnek vermek istiyorum.

Ben bu gün gidip Mosso Cavalier Tourney veya Claris alsam zamanla donanim yükselemez miyim?

2300-2500 civarına tiagra setli bir yol bisikleti toplayabilirsiniz. merlin'de tiagra set, jantlarla beraber 1500 tl civarına geliyor. 350 tl'ye delta'da geotech yol kadrosu. veya ikinci el daha uygun bulabilirsiniz. 175 tl aliexpress karbon maşa. wiggle veya merlinden ritchey logic curve gidon ve bant 130 tl. lugano lastikler ve şambrel 130 tl. sele ve boruyu 150'ye halledebilirsiniz. gidon, sele ve boruyu daha uyguna halletme ihtimaliniz de var. bir de furş takımı 60-70 de o tutar. 9 kg civarı bir bisiklet olur.

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@Dethagorf (link) kendi bisikletim fiyat düşük o zaman :)
gelen mesajlar sinirlendiriyor beni 1500 tl vereyim 1600 liram var olursa hemen alayım vs. gibi mesajlar ne kadar fiyat makul olursa gelen mesajlarda sinir bozucu oluyor

2.el salcano 030 sıfır sora setli clarisli bisikletlerden çok daha iyidir.yeni başlayanlar için 052 daha uygun ancak daha ağır.

Geri