Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bende istiyordum şimdi neredeyse vaz geçeceğim

Selamlar; arkadaşlar şehir içi ve işe gidip gelmek için bisiklet almak maksadı ile araştırmalara başlayınca kendimi bu sitede buldum, bisiklet seçimi ve donanımları konusunda nerdeyse hiç bir bilgimin olmadığını anladım, bir miktar edindiğim bilgi ile yol bisikleti ve şehir bisikleti arasında kaldım ve bir kaç marka ile modeli sizlere danışmak istiyorum.
Giant scr 2
Merida sucultura 100
Yada şehir klasmanında;
Giant escape 1
Merida speder 200
Merida crossway urban 100
Bütçem 2000tl üstüne çıkmak istemiyorum çünkü başlangıç olacak benim için, neden bu iki markaya takıldım bilmiyorum, yol mu, şehir mi ve bunların içinden tavsiyeleriniz nelerdir yoksa başka alternatifler düşünmeli miyim, rüyalarıma giriyor artık :) saygılarımı sunuyorum...

Scudo
@Yasin_alan başlangıç bisikleti olayından pek anlamam ben ama alacağın bisikleti başlangıç olarak düşünme zaten alıştıktan sonra senin parçan gibi oluyor. Ben mtb ile deli gibi gezer dururdum. Günlük işlerim dışında haftada ekstra olarak perşembe günleri tek başına 100 km ve pazar günleri 60 ile 100 km menzilli şehir içi grup turlarına çıkardık. Kron xc 1000 yaklaşık 15 16 kg civarı ağırlığı vardı. İnternetteki alışveriş sitelerinden yada varsa bisikletci ustandan çok güzel ve uygun fiyat aralığında bisiklet alabilirsin. Ben mesela kendi bisikletimi hayatım boyunca bir deda sattım. Oda gruptaki bir kardeşimize 1000 lira ve istediği kadar taksit seçeneği ile çünkü 3 yıl ara vermek zorunda kaldım. Eğer satmak zorunda olmasam hala kron xc 1000e binerdim. Yol bisikletine hevesim olmasaydı yine mtb ile devam eder keyfime bakardım. Kendine uygun bir bisiklet bulup uz7n yıllar binmeni öneririm. Alana kadar alternatif çok ama hangisini alırsan al, aldıktan sonra iş biter başka bir bisikleti gözün asla görmez. Gerisi tur planı yapmak. Ne demek istediğimi anlatabildimmi bilmiyorum. Anlatamazsam söyle sileyim.

• Beğen
Tepkiler: Yasin_alan
@Emre-12 teşekkür ederim o klasmanda bir salcano igman dağ bisikletini bahsettiğiniz gibi yaklaşık 6 sene sürdüm. Şimdi daha kaliteli hafif seri bir şeyler istiyorum sanırım giant escape yada scr de karar kılacağım sağ olun ilginiz için.

2016 cube agree gtc full 105 5800 bisiklet hakkinda dusunceleriniz nelerdir? Artilari eksileri olumlu olumsuz yanlari ? 11 32 ruble orani.

Dosyalar

• 20161231_130603.jpg
    20161231_130603.jpg
    142,9 KB · Okunma: 20
  • 20161231_130702.jpg
    20161231_130702.jpg
    109,4 KB · Okunma: 19
Evet arkadaşlar bu konu açılmışken bende bir sorayım sizlere. Daha önce şehir tur bisikleti carraro sportive 224 kullandım turlara çıktım bir kere beni yolda bırakmadı sağolsun daha sonra şırnakta sattım bisikletimi şimdi tekirdağdayım ve yol bisikletine geçmek istiyorum. Dikkatimi merida sculture 100 adı sanırım şu an 2090 tl başlangıç için nasıl bir tercih sizce ? Başka önerisi olan var mıdır ?

@tarık kılıç Siyah olanı güzel göründü gözüme ama ben başlangıç bisikleti olayını anlamış değilim. Mesela kron xc 1000 vardı rahat 4 yıl aktif olarak bindim içimde hep hevesi kaldı yol bisikleti grupla turlara çıkarken herkes hoplar zıplardı iniş yapardı ben sadece izlerdim hiç ilgimi çekmezdi. Ben daha çok performans ve stabil (nasıl yazıldığını bilmiyorum sıtabilde olabilir türkçesi aklıma gelmedi) yollarda kullanmayı severdim ve tek başına Ümraniye den Kadıköy sahil yoluna bağlanıp güzel yalıya gider gelirdim haftada 1 gün daha sonra 3 yıl ara vermek zorunda kaldım. Şimdi yeniden bisiklet sürmeye devam ediyorum. Sedona 640 D aldım 10 gün falan oldu sanırım. Disk frene olan güvenim nedeniyle tercih ettim çünkü yağmur yağdığında da bisiklete binerim. Başlangıç olarak görmüyorum sanırım uzun yıllar bir aksilik olmazsa binmeye devam ederim. Size de tavsiyem bu yönde olacak modelden ziyade uzun yıllar binebileceğiniz bir bisiklet almanızdır. Saygılarımla.

@Emre-12 cevabınız için çok teşekkür ederim aslında dediğiniz gibi başlangıçtan kastım benim hani bisiklet kullandığında zevk verecek ve bu bisiklete verilecek paraların hakkını alarak uzun yıllar binmek aslında amaç. Daha önceki bisikletimde sürüş zevkinin tadına varabilmiştim. Sizin bisikletiniz benim bütçemi aşıyor ve de disk fren istemiyorum nedense. Size hayırlı olsun bu arada güle güle pedallayın. İşin özüne gelince aslında verdiğim 2 bin tl ile bu bisiklet beklentilerimi karşılar mı ? 2 binden yukarıya fazla çıkamıyorum. Daha ekipman alınacak çünkü Ya da bu civarlarda daha iyisi var mıdır tabi biraz göreceli bu iş ama yorumlar farklı bisiklet önerileri yardımcı olabilir diye düşünüyorum son kararı vermede.

@tarık kılıç Disk fren tamamen seçim meselesi, sanırım 2 kilo kadar fark ediyor. Ben sağlamlık ve tutuşlarına aşina olduğum için özellikle disk fren aldım. Emin olun yol bisikletinin markası bence hiç önemli değil sizinle bütün olduktan sonra hangi marka olduğuna bakmıyorsunuz. 2000 liraya çok güzel bisikletler var. Ümraniye civarına gelirseniz sizi tanıştırabilirim kendi ustamla elinden geldiğince yardımcı olur. Yani kendisiyle alış veriş yapmak zorunda değilsiniz fikir sahibi olursunuz. Gerisi zaten çay kahve bisküvi :)

@Emre-12 teşekkürler emre bey zor ama inşallah yolum düşer size ulaşırım. Bakalım hangi bisiklette karar kılacağım

@tarık kılıç ben bu gün giant bayiine gittim şehir de kullanacağım bir bisiklet ama yol bisikleti olabilir mi diye danıştım, bana daha önce yol bisikleti deneyiminiz yok ise şehir bisikleti tavsiyesi verdi ve aklımda escape 1 modeli varken test sürüşü fiyat falan derken escape rx3 alıp çıktım hayırlı olur umarım fiyatı sizin belirlediğiniz sınırda sağlam bir bisiklet turlara da davet ettiler ihtiyacımı fazlası ile karşılayacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: sulesule
@Yasin_alan güzelmiş gerçekten hayırlı olsun güle güle kullanın sizi tatmin edecektir. Ben daha önce 800 tl lik carraro sportive 224 ile turlara çıktım en uzun turum da istanbul-bodrum arasıydı. Tur bisikletine doydum diyebilirim bir de yol deneyeyim diyorum İstediğim hazzı alamazsam satıp tura dönebilirim tekrar ama yaşamak lazım.

• Beğen
@tarık kılıç denemeden bilemezsiniz bu arada giant scr 2 ye bakma şansım oldu oda çok güzel bir yol bisikleti o fiyata bakabileceğiniz alternatif olsun diye tavsiye ediyorum iyi şanslar

Ayrıca teşekkür ederim daha güzeli sizlerin olsun

competitivecyclist.com dan bike fitting yaptırmayı sakın unutmayın almadan önce..

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@tarık kılıç vücut ölçülerinizi alıp buraya girdiğinizde size olabilecek en doğru kadroyu veriyor. yoksa burdaki birçok arkadaş gibi ilk bisikletçiye gittiğinizde, bu kadro sana gider yeaah diyen bisikletçiler nedeniyle yanlış kadro seçimleri yapıyorlar. o yüzden en doğrusunu bu siteden ölçüm yaparak bulur ve alacağınız bisikletin geometrisini karşılaştırırsınız.

• Beğen
Tepkiler: sulesule
Arkadaşlar yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bilmek istiyorum cevaplarsanız sevinirim...
Çok eskiden beri kullandığım bir bisikletim vardı salcano nova diye artık ondan çok sıkılmıştım ve yol bisikleti almaya karar verdim çok istiyordum baya heves ettim. Normalde bütçeme uyan bisiklet btwin in triban 500 modeliydi tabi onu alabilmem için biraz beklemem gerekiyordu, ama karşıma kendi aklımca kaçırmak istemediğim bi fırsat çıktığını düşündüm ikinci elden salcano xrs 200 ü 450 tl ye aldım iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Büyük bi hevesle ve heyecanla aldım hakkında hiç bişiy okumamıştım. Aldıktan sonra okuduğum zaman da xrs 200 ün yorumları hiç te iç açıcı değildi. Bi değerlendirme yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

@Furkanakgl Bisikletin markası modeli fiyatı bence hiç önemli değil keyif almaya bak derim. 5 bin tl ye bile bisiklet alsan gün geliyor yine değiştirmek istiyorsun bence anı yaşa keyfine bak saygılar.

@grean haklısın evet şuan omu kullanırken gayet keyif alıyorum kendimi iyi hissetiriyor

@Furkanakgl İçinize sinerek aldıysanız sıkıntı yok. Acemiliği atınca değiştirirsiniz. Güle güle kullanın.

• Beğen
Geri