Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisiklette kendini kanitlamis bir marka olarak gordugum merida scultra 200 e göz dikmis durumdayim scultra 300 400 lerle kadrosu ayni oldugu icin grup set yetersiz kaldiginda yukseltebilicegimden bu bisiklet icin birikim yapmaya baslayacagim fiyati suanda 2350 tl olarak gorunuyor.
Sizce baslangic icin yeterli olur mu (1-2 sene tatmin eder mi?) bu arada salcano bin tl ye dure ace li set satsa bile donup bakmicagimi bildirmek isterim

Scudo
@Erkin Kalender yanlız konuyu hortlatıyorum ama bilerek yaptım bu donanımda bir bisiklet 1800-1900 tlden aşağı bulamazsın 1000 tllik yol bisikletlerinde a70 sistem var bu kargaşayı gidermiş olayım dedim tabi iğrenç kadrolu 2000e soralı aliminyumun en alt segmeninin kullanıldığı maşasının bile karbon olmadığı salcanolara bakabilirsin

@Asilzade ben merida scultura 400 aldim 1 hafta kadar oldu suana kadar 2 dklik deneme surusu harici deniyemedim.istanbuldan bisiklet cuma gunu gelcek istiyorsaniz gelince yorrumlarimi yazarim .Bisikleti hemen almazsaniz bulamiyabilirsin ben istanbul metin bisikletten aldim elllerinde var sanirim ariyip sormaniz lazim:harika:

@Tuguj
Kaça aldınız acaba? Ben de düşünüyorum.

@Tuguj özel mesaj olarak yorumlari bekliyorum o halde. kadro kalitesini merak ediyorum. sonucta 200 alarak kadro satin almis oluyorum sorali cok bisiklet var hemde daha uyguna

Naçizane görüşlerim şunlardır, @virisler07 :

Öncelikle bizler amatör sporcular olarak birinci sırada performansı artırıcı iki önemli kriter var. Bunlar kilo ve bacak. bu ikisinde kendimizi geliştirirsek bu sefer doğal sürelerimizi aşağı çekmeye çalışacağız.
Görsel olarak beğeneceğin her bisiklet ile orta seviyede istediğin faydayı alırsın.

Mosso'ya gelecek olursak Aluminyum kasalarının ağırlıkları çok fazla (neye göre fazla Giant Aluxx serisi ince aluminyum kasalara göre) o yüzden Mosso aluminyumları şahsi olarak tercih etmiyorum. İkinci el piyasası açısından elden çıkarmak makul düzeyde kolay olacaktır bilinen marka olduğundan.

Scott ise iyi bir markadır. Türkiye'de Cannondale, Trek, Giant gibi markaların arkasından gelir. Bisiklete yatırım yapan bir firma olup aynı zamanda marka ile özdeşleşmiş kıyafetler ile bisikletle bütünleşebilirsin. Scott'un Addict (tırmanış), Foil (Aero) modelleri alabileceğin üst sınıf modellerdir.

Performansa odaklı isen bisikletlerin kadrolarının ağırlıklarını karşılaştır derim. İki bisikleti de elinle kaldır ve kadro ağırlıklarına odaklan (vites grubu ilerde değiştirilebilir). Kadro almaya odaklanmak en iyisi. İyi bir kadro seç.

Piyasada bir çok marka çok küçük farklarla birbirinden ayrılmakta o yüzden seçtiğin bisiklet üstünde oturmaktan keyif aldığın yolun götürdüğü yerlerde ona bakmaya doyamadığın bir bisiklet olursa işte o senin gerçek yol arkadaşın olmuş demektir. ;)

@alcest fiyati meridanin internet sitesinde yaziyor
@Asilzade dag bisikletinden yol bisikletine gectigim icin bana cok iyi gelcektir bence benden daha bilgili kisilere danismalisiniz ama ben size isterseniz yine yazarim

herkese merhabalar şuan btwin rockrider 340 kullanıyorum yaza doğru yol bisikleti almayı planlıyorum.1500-1600 tl bütçem var ne önerirsiniz ?

arkadaşlar merida scultura 300 e fsa slk karbon yol gidonu takmak istiyorum sıfır olarak elimde karbon yol gidonu fsa slk mevcut ve 420 mm gidon boğazıda sıfır olarak fsa slk 120 olarak elimde mevcut sormak istediğim tam ölçüm yerini bilemediğimden ve sitesinde bulamadığımdan orjinalin ölçüsü nedir ?ölçtüğümde 440 gibi görüyorum ama emin olamıyorum, 420 olan biraz daha dar olmuş olacak ne gibi avantajı veya dezavantajı olur ? karbon olması alu kadroda saçma olurmu? yada iyimi olur bilemiyorum fikirlerinizi bekliyorum.

@Savaş Acıboz Büyük yada küçük olmasında avantaj yada dez avantaj aranmaz. Omuz ölçünüze göre seçersiniz gidon boyunu. Saçma olmaz neden saçma olsun takın bence.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
@mehmet.ali Mehmet bey tırmanış için bildiğim kadarıyla kısa gidon seçiliyor. Tırmanışta güç aktarımı açısından avantaj olabileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
@EmreTzn090909 Reacto kullanan bazı forum kullanıcıları vardı aslında onlar daha iyi bilgilerini aktarabilir.
Benim gözlemlediğim ve süren ekip arkadaşlarımdan duyduğum, aluminyumu değil ama karbon versiyonunun keyifli olduğu. Aerobar ile kullanımı tercih ediyordu. Aeroların carbon örümleri tırmanış bisikletlerine göre biraz daha fazla, ivme alıp hızlı gitsin diye.

@virisler07 aklına olan bisikletler hangileri ?
3-3.5 ciddi rakam ve iyi bir bisiklet alınılabilir. Eğer marka/modelleri yazarsan seve seve yardımcı oluruz.
BOyun 1,80 ise 54 max 56 kadro olabilir. 53-55 gibi.. Dediğim gibi, marka model yaz fikirlerimizi bildirelim.

@Kerem Groims

Bir Mosso kullanıcısı olarak 730 TCA ;

Bisiklet aslında stock halde evet ağır. Fakat bir iki değişiklik yaptıktan sonra tatmin edebilecek bir düzeye gelir Alu bakımından.
Stock olan jantları campagnolo zonda ile değiştirip, stock olan seleyi Fizik Anteres ile değiştirdim. Sargıyı da fizik aldım, pedallar carbon 105 shimano.
8,8 kg geliyor. Aluya göre ideal bir kg olarak görüyorum. Fakat kaldırdığınızda hiç de 8.8 gibi durmuyor o güzelliği var.
Övmüyorum ama 2-3,5K ₺ kategorisinde doluluğa göre alınabilecek en iyi bisiklet denilebilir. Ben 1.5 senedir kullanıyorum ve hiç bir şikayetim olmadı.
Dediğiniz gibi, 2. eli fazla olduğundan dolayı ( motor da nasıl honda 2.el de iyiyse ) bunda da mosso cidden rahat satılabilecek bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Volks Bugün bir bisikletçiyle konuştum 3.00 tl bi bütçem var dedim ve bana elinde olan 2. el focus önerdi

Focus ilede bilgi alırsam haftaya bisikleti alıcam inşallah :)

Merhabalar arkadaslar yol bisikletine gecis yapmayi dusunuyorum. Her gecen gun kafam baska marka ve modele kayiyor kafam allak bullak olmus durumda. Son zamanlarda aklima yatan modellerden biride focus cayo carbon ultegra mix modeli. Arastirdigim kadariyla cayo focusun demesine gore yaris kadrosu ama bi izalco max degil. Anladigim kadariyla yari endurans yari yaris kadrosu. Hafif olmasinin yanisira (860 gr.) Paris-Roubaix de de denemis AG2R takimi. Ancak ultegra mix modeli olmasindan dolayi aynakol frenler ve ruble ultegra degil. Ayrica sele, sele borusu, gidon ve bogazinda focus kendi urerimi olan concept urunleri tercih etmis. Jant seti de fulcrum cex 7.0. Bisiklet kadro olarak iyi gibi gorunsede uzerinde degismesi gereken cok fazla komponent var. Sizce bu bisikleti 6-7 bin tl ye alip uzerine yatirim yapilirmi? Kadro hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

@Kerem Groims abi son kez rahatsız edicem :)
Birincisi Focus
İkincisi merida
üçüncüsü sedone
Bugün bisikletçiye uğratım bi kaç tane bir bisikletçi focus 105 setli bir bisiklet var 2. el onu önerdi (3.000 tl)
başka bir bisikletçide sedone 640 ve (2.500 tl)

bide benim boyum 1.80 iç bacak uzunluğum 82.5 M beden kadro alsam uyarmı

@virisler07
Sedona 640 D tavsiye ederim. Bende yeni aldım disk frenli olduğu için 10.200 gram civarı geliyor ağırlığı ama akıcı yani mtbden geçiş yaptığım için olsa gerek bana iyi geldi ilk izlenim olarak yol tutuşu çok stabil ortalama 20 25 km arası hiz ile çok çok rahat tur tamamlanır.

Geri