Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@Genç89 yapma ya :) ben ona hiç bakmadan atlamışım ya :) oooow fena afalladım şuan herkesden özür diler. ben kaçar :)

@Ömer KARAN 7 kglik full karbon bisiklet için de dedikleriniz geçerli mi?

Merhaba
Coğunuz gibi benim de çocukluğum bisiklet ile geçti. Şimdi yol bisikletine başlamak istiyorum ilk defa kullanıcam yol olarak mtb veya şehir kesinlikle istemiyorum uzun mesafe ve hız yapmak istiyorum. bütcem 1000 tl daha ekipman vs de alıcam 0 veya 2. el fark etmez temiz olsun çok başım ağrımasın kafi benim için.
Sakaryadayım ista gidip de alabilirim hazır şuan kışken daha düşük fiyatlara alabilirim diye düşünüyorum. Disk fren veya v fren fark etmez ama disc frene daha çok sıcak bakıyorum. Bu kardeşinize tavsiyeler verebilirsiniz. Aklıma btwin 500 salcano ,Salcano XRS 060 Disc, Kron active gibi şeyler var. Bu arada boyum 175 m kadro olur diye düşünüyorum.

Merhabalar
1000tl-1300tl arası bütçem var yol bisikleti önerirmisiniz.

Yol/Yarış bisikleti almak istiyorum ama hangi markadan alsam karar veremedim yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum kurtarın beni bu marka sıkıntısından :)

Merhaba Yol bisikleti almak istiyorum ama hangi markadan alsam karar veremedim ve tam 2 aydır bu arayışın içindeyim.(Lütfen kurtarın beni bu beladan çok fazla marka var kafam karışıyor :) )
Şuan bir bisikletim var ama dağ bisikleti ben yol bisikletine geçmek istiyorum.
-Bütçem 3.000 TL 3.500 TL'ye kadar çıkabilirim.
-Boyum 1.80 Belki lazım olur diye boyumda bulunsun :D

Bu ne zaman yayınlançak?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Herkese Merhaba, ben Dahon katlanabilir bisiklet kullanıyorum. Açıkçası forumda çok fazla içerik vardı, okuyup eleyemedim. Bunu satıp yakın fiyatlarda bir yol bisikleti almak istiyorum. Herhangi bir önerisi olan var mı?

@Camiryun
Bütçeye bağlı olarak değişir. Eğer Yarışlara katılıp 35km ortalama ile sürme gibi bir hedefiniz yok ise, Btwin, Salcano, Bianchi gibi markalar işinizi görür. bTwin 540 güzel bir alettir.
İleri seviyede Türkiye pazarında, Cannondale, Specialized, Trek gibi markalar öne çıkmakta, yüksek fiyatlarla. Orta seviyede, Merida, Giant, KTM gibi markalar alınabilir.

Edit: Düşük ve orta fiyat kategorisinde, Corratech ve Geotech gibi markalarda düşünülebilir.

(Herkes için bilgilendirici bir mesajdır.)

• Beğen
Tepkiler: virisler07
image.png Merhaba arkadaslar ilk defa yol bisikleti alacagim pek bi bilgim yok amacim sehir ici ulasim araci ve sehirler arasi gezi araci olarak kullanmak btwin 520 ve java siluro 3500 veya ortalama butcede giant urunleride olabilir gonlum java dan yana o yuzden goruslerinizi soylerseniz sevinirim tesekkurler

@shangfei İyi günler Java bisiklet Türkiye de mevcut değil. Aliexpress sitesinde var ve fiyatı 500 Dolar ufak bir maliyet hesabı yaparsak. 500 Dolar + 200 Dolar nakliye + 90 Dolar vergi = 790 Dolar. 790 Dolar x 3,5110 = 2772 TL yapıyor. Bu fiyatlara Türkiye den bisiklet almak daha mantıklı gibi gözüküyor. (link). (link) Sora dan daha iyi donanım tiagra lı.(link)

(link)

Biran gaza gelip yazdım ama profilinize göre Çin de ikamet ediyorsanız olay mantıklı olmaya başladı. :)

• Beğen
Tepkiler: shangfei
@shangfei Gidon kalitesi beni tatmin etmedi. Karbon kendi üretimi mi? ona dikkat etmek gerek.

Bir de bilindik markalar ya da orada belki Avustralya markaları bulabilirseniz onlara da bakın derim..

@trainspotting35 evet cinde ikamet etmekteyim ithal urunlerde vergi daha fazla o yuzden seceneklerim biraz kisitli resimdeki java modelin fiyati 400 dolar civari bir arkadasim bir alt modelini kullaniyordu calinana kadar memnundu :( @Kerem Groims buyuk ihtimal kendi uretimleri vites sistemi olarak shimano sora mevcut baska dikkat etmem gereken seyler nelerdir? Yardimci olabilirseniz sevinirim

Arkadaslar 1000 1300 e yol bisikleti almayin, suan hele hic almayin.
1500 bulun xrs030 ikinci el ya da carraro 052 ikinci el alin. Adamlar elinde mi kaldi noldu anlamadim da bu aralar herkes 1500 e satar olmus :D

öncelikle hayırlısı olsun. bu konu ile alakalı o kadar başlık var ki. bende geçen ay yıllardır kullandığım mtb kategorisinden yol bisikletine geçiş yaptım. bunun öncesinde hangi marka hangi model araştırmalar yaptım. başlıkları konuları okudum. kafanız sadece biraz daha karışıyor o kadar. bence bilen en fazla iki kişiye sözlü veya yazılı olarak danışıp işi tatlıya bağlamakta fayda var. diğer türlü beyniniz allak bullak oluyor. kendi kriterleriniz belirleyip ona göre bismillah deyip çok uzatmadan yeni bisikleti almak lazım. ben giant kullanıcısıydım. yine seçimimi bu markadan yana yaptım.

PicsArt_12-23-10.05.21.jpg

@shangfei Öncelikle kendine base olarak alacağın bir marka belirle. Mesela kadrosunu beğendiğin bir bisiklet sonra onunla karşılaştır. Bu Javanın gidonu mutlaka ileride değişmesi gerek. Çok kötü bir gidon.

Karbon örgüsüne dikkat etmen gerek. İnce helva kıvamında olmasın, tırnağınla vurduğunda tok bir ses vermesi gereke. Eğer markanın güvenirliğinden emin değilsen, Merida ya da Giant alabilirsin.

Geri