Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@forwett

Hocam birde 1300 liraya triban 500 ve 1900 lira'ya Triban 520 var.Birde Mosso Cavalier var konuda bahsettiğimiz.

Bence siz Yenimahalle/Performans Bisiklete gidip sedonaya yakından bir bakın.Bu fiyatlara çok fazla çeşit yok zaten belli markaların giriş modelleri var.

• Beğen
Tepkiler: mywashere
Scudo
@hlksnrr kadro geotech rapid, Geotech Rapid Yol Bisikleti linkteki halini çok beğenmiştim. toplu halde satılanı bulabilseydim onu alacaktım. jantları baştan kendim seçersem daha iyi olabilir düşüncesiyle toplamak daha makul göründü. açıkçası bütçemi de fazla zorlamayacağım. bu yıl daha iyi bir jant üzerinde flat bar ile toplayıp önümüzdeki yıl drop bara geçmeyi düşünüyorum.

eski bisikletim ön Tourney arka Altus ile Trans gürcistan ve Rusya turu yaptım 1300 km :) Çok rahat bi kullanımı yok ama , hiç bi sıkıntıda yoktu , bisikletlere gelirsek bence Btwin daha mantıklı duruyo

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@Salih Abi Hocam şimdiden hayırlı uğurlu olsun o zaman.Kolay gelsin diyorum.Şu bisiklet toplama konusu gerçekten güzel birşey ama parçaları tek tek almak daha maliyetli oluyor.İkinci elden ucuz paarça bulunsada tek tek temin etmek zor.Ama tam istediği gibi bir bisiklet sahibi oluyor insan buda herşeye değer.Belki ileride banada kısmet olur.

Yakin bisikletler gibi gozukuyor. Bence en belirgin fark Mossoda alü maşa var btwinde çelik.
Bu yonden bi parca öne geciyor bence Mosso. Ayrica daha estetik tasarimi ve renk uyumu var (bu kısım göreceli tabi)

Şuan kullandığım mtb de tourney sistem var ve yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum, 5000 km olacak , ufak ayar kaçmaları hariç hiç bir sıkıntı çıkarmadı.Maşallah :D Ayrıca hiç bir zaman da daha üst seviye vites sistemine ihtiyaç duymadım.Tourney'i kötüleyip o sisteme beş para etmez gibi sözler söyleyenleri anlayamıyorum.Eğer toprağı işlersen sana mahsul verir.
Bu iki bisikleti yakın zamanda karşılaştırmıştım ve birbirlerine farklı üstünlüklerinin olduğunu görmüştüm.
Mosso alu maşa btwin çelik maşaya sahip,
Gripshift hakkında tecrübem olmadı o yüzden yorum yapmıyorum,
Mosso'nun aynakolu yol bisikletlerine daha çok hitap ediyor (kişisel görüşüm),
Ağırlıklarını tartışmaya gerek yok pek bi fark ta yok zaten,
Son olarak Mosso kadro açıları ve renkleriyle (özellikle de bu fotoğrafta ki renk) gözümü doyuruyor...
Uzun bi yorum oldu beğenip beğenmemek size kalmış tabi ki, Allah gönlünüze göre verir inşallah :)

@hlksnrr teşekkür ederim, darısı size olsun diyelim o zaman. maliyet konusunda dediğiniz gibi biraz fark etse de kazanımları da oldukça değerli.

• Beğen
Şunuda belirtmeden geçmeyelim;

Eğer zinciri yağlayıp temiz tutmazsanız,
Vitesi agresif , yada zinciri çapraz konumda kullanırsanız işte o zaman Tourney sıkıntılı demeye başlarsınız.Tourney'in üstüne düşen kadar sizin üzerinize düşenlerde var vitesi düzgün kullanıp gereken bakımları yaparsanız uzun süre sıkıntısız binersiniz.Nihayetinde mekanik parçalar bunlar bakım ister.

Mossonun tasarım daha güzel görünüyor ama ben 1000 tl üstü bisiklette tourney görmek istemem. Mtblerde tourneyden bana hiç uzun ömürlü olanı denk gelmedi. Ben de 500 modeline yönelmek üzereyim. Microshift hakkında bilgim yok ama mağazada 2 dakikalık test sonucu 520 modelinde sora ile arasında hem fren hem vites olarak kullanım rahatlığı var. microshift hem vites hem fren olarak sert geldi.

@hlksnrr Bırakın tourney'i bende şu an 98 model bianchi xc snake var. Üstünde shimano sis7 diye dandik bir sistem var. 18 yıllık bisiklette daha ilk kez geçen ay vites ayarı yaptım. Yağlama falan hak getire zaten. Adam gibi kullanılan viteslerin bozulacağını sanmıyorum kolay kolay. Ha geçişler sert olur yavaş olur onlar ayrı konu.

• Beğen
2012 den beri tourney kullaniyorum ben daha ayar kacirma olayi yasamadim. katlanir bisiklet kullandigimi ve onunda salcano marka oldugunu varsayarsak bence iyi geciniyoruz? cukura girip vites ayari kacirmakta ayri ustalik gerektiriyor onuda ogrenmis olduk.

• Beğen
Yahu tabii ki herseyin daha iyisi var, var da, tourneyden uzak durun diyenler var, ne yani gordugumuz yerde kacacak miyiz, nedir bu luks meraki? Ne kadar ekmek, o kadar kofte olayinin herkes farkinda.
Gecen yaz iki norvecli turist ile tanismistim canakkalede, turlarinin donusundeydiler, kambocyaya kadar gitmisler, ulkelerine geri donuyorlardi. Bisikletlerini inceledim epey, eve lastikler jantlar falan kaliteli de birinde tourney vardi, digerinde attiricilarin frenlerin ne oldugu bile belli degildi! Adam binmis bisiklete cikmis yola.
Ne kadar kolay la iskembeden atmasi, uzak durun bulasmayin demesi la? He tiagra olsun ille de, hatta 105 olsun, aman ha yuzunuze gulup arkanizdan laf etmesinler sonra.
23 yillik yol bisikleti kullanicisi ve turcuyum.
Satin aldigimiz urunler bize ait degil. Biz onlara aitiz. O duruma dustu insanoglu. Yazik. Bisiklet la bu. Binicen ve gidicen iste, bu kadar basit..

Bu tecrübe mesajlarından sonra arkadaşın kafasında Tourney ile ilgili soru işareti kalmamıştır heralde.

Herkese hayırlı geceler,Hayırlı sahurlar dilerim.

• Beğen
@Salih Abi

Böyle mesajlar çoğaldıkça 21vites/24 vites, 2'li aynakol/3'lü aynakol mesajları azalacaktır. Bu işin basit bir matematik hesabı olduğunu bıkıp usanmadan anlatmak gerekiyor.

@mywashere Bence Triban. Ama Mosso da fena değil, düzgün kullanınca Tourney'in sorun çıkarmadığını çevreden biliyorum. Daha iyi set her zaman iyidir ama kullanıcı faktörünü de unutmamak gerek.

• Beğen
Bence mosso neden dersen kadrosu çok güzel üstündeki komponent De pek sıkıntılı değil üstelik btwinin kadrosu cok ince ve kassız duruyor ilerde yukseltmek istersen kadrosu hoş durmayacak sora setlere veya yükselttiğin jantlara hoş durmayacak sonra da kadronu değiştirmek istiyeceksin bence MOSSO, kadrosunu cok beğenerek takip ediyoruz efem.

Bugunlerde ben de yol bisiklet almak icin arastirma yapiyorum ve bulabildigim her kaynagi okuyorum. Yurt disi sitelerde Triban 500 icin cok iyi yorumlar okudum. Tam bir f/p canavari deniyor. Bana bir beden buyuk kadrolu bir Triban 500'u deneme firsatim oldu. Kadrosu bana uygun olmadigi halde cok rahat geldi. Microshift viteslerde saat gibi calisiyordu.

Benim tercihim Triban500 olurdu.

Selamlar L beden Triban 500 FB mi kadrosu küçük geldiği için satmak istiyorum. 1,5 ay önce 1.130 TL ye aldım ve toplamda 534 Km. yaptım 900 liraya verebilirim isterseniz @mywashere @forwett .

Tourney'in 2 sınıf üstü ve seri olarak yeni modeli olan 3500 kullandım ve microshift ile tourney arasında kalınırsa kesinlikle microshift derim. Btwin bu kıyaslamada daha iyidir ve tercih edilir bence..

Btwin triban 500 kullanıyorum öneririm bende almafan önce iki modelide araştırdım tourney olunca 7li ruble oluyo bence 8li ruble ile triban 500 önde gibi

Geri