Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@uguryilmaz144
Birde kadro değişikliğe ile tamam olur..

Komponenetler herzaman değişir, ama kadro kalıcıdır, daha uzun süreli kadro üreticsi markalar daha güven veriyor...
Mosso karbon gövdeyi incelemiştim, kötü demek yerine diğer kaliteli gövdelerle farkı hissediliyor...

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Scudo
Karbon, karbon demekle bitmiyor bildiğiniz gibi.Karbon ama ne kadar karbon? Audacio 400 kullanıyorum çok memnunum.Önerebilirim kesinlikle.Sonraki bisikletimi de Xelius Efi 100 düşünüyorum.

Merhaba, sele borusu ve gidonu (orijinal karbon) modeller ile değişmek yerine, en azından Mavic Aksium veya Campagnolo Zonda jant seti alınabilir.

Bulduğum en ucuz karbon gidon.
(link)

Tavsiye niteliğinde yazayım. Döviz artışı nedeniyle bu fiyat aralığında sıfır bisikletler "bence" sizi üzer. Yani bisikleti alıp üzerine jant vs. masraf yapmanız gerekebilir.

Yerinizde olsam temiz 2.el yol bisikletlerine bakardım. Kadro boyları size uygun ise aşağıdaki linklere göz atın derim.
Satılık - Lapierre Audacio 400/Temiz, acil

Satılık - Salcano XRS010 Full 105 5800 set

Mosso'ya marka olarak sempatim var ve fiyatları açıkçası beni cezbediyor. Ama bisikleti sırf görüntüsü için istemiyorum, rijitlik de bekliyorum. 93 kg'yla sprinte kalktığımda kadronun altımda esnememesi lazım. Bu da test etmeden de anlaşılmıyor maalesef. O yüzden İzmir'de Mosso wizart kullanan arkadaşlar varsa konuya bekliyorum. Görüşebilirsek hem muhabbet ederiz hem de bisikleti yakından inceleme şansım olur. Eğer benim ihtiyacımı karşılayacak bir rijitlik ve sürüş keyfi sunarsa mosso alırım. Ama dediğiniz gibi olursa başka markaların daha rijit modellerine yönelebilirim. Aslında oturduğum yerin yakınında Panda bisiklet var. Specialized modellerine bir bakayım olmazsa, gerçi fiyatları beni aşıyor ama yakından incelemiş olurum... @Yavuz S.

Aklınızda model varsa söylemekten çekinmeyin, bütün önerileri dikkate alıyorum. Ama cyclocross bir nevi "isviçre çakısı" gibi. Benim hali hazırda 29 mtb'm olduğu için arazi ve tur işlerinin sorumluluğunu kendisine vermeyi düşünüyorum, yani aklımdaki safkan bir yol bisikleti... @Ahmetgitar

Evet haklısınız. Ötelenen ağırlığı azaltmak yerine artan parayla daha kaliteli bir jant seti almak tabiki çok mantıklı... @Erdal YILMAZ

Doğru söylüyorsunuz. Malesef vitrinden bisiklet görüp deneyemeden almak çok zor bir durum. Kadronun esnemezliğini vs test edemediğimiz için sizin yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Konuşulan modeller içinde kullandığınız olan varsa yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. @Uptown Cyclist

Evet yeni gördüm. Salcano şahane görünüyor, fiyat da güzel. Fakat birikmiş param yok, taksitle alacağım o yüzden ikinci el bakma durumum pek yok gibi...

@uguryilmaz144

Selamlar tekrar;

Ben size direk gidin bi SPE yada Cervelo yada onun ayarında bir bisiklet alın demiyorum. Rigid'lik olayı önemli diyorum. Buda belli bir seviye ARGE ile oluyor. bunu şöylede kıyaslayabilirisiniz. Tour de France'da kullanılan herhangi bir bisiklet markasının (focus merida spe vs) kadroları belli bir seviyeye ulaşmış diye düşünebilirsiniz.

Benim arkadaşımda bu bisiklet var.(Mosso Karbon 105 setli) Yokuşun yarısında (ortalama %8 lik bir yokuş 9 km kadar) alıp sonuna kadar kullandım. Ayağa kalkıp yüklendiğimde Jant'ın fren pedlerine sürtme sesi geliyor. bu da demek oluyor ki bisikletin arka çatalı çok fazla esniyor. arkadaşımda dişli oranım onun bisikeltine göre daha ağır olmasına rağmen(50-34 / 11-25) daha iyi çıktığını belirtti.

Kadro esnemesini özellikel HITT antrenmanlarında yokuş antrenmanlarında çok iyi anlarsınız.

Bu sizin Bacak Gücünüze göre de değişir.

Bu kadar esnemeyi Merida AL kadromda görmedim.

Evet arkadaşlar bugün panda bisikleti ziyaret edip Specialized modellerini yakından inceledim. Benim bütçem dahilinde allez claris ve allez sora modelleri var. Sora setli allezde karbon maşa var, maşa ve grupset harici jantseti ve kadrolar aynı. Arada yaklaşık 400 lira civarında fark var. Şimdi yine malum soruya geliyoruz evet... Claris setli specialized allez 2800 civarına alınır mı? Yoksa aynı fiyata başka markaların grup seti daha iyi modellerine mi bakayım ? Misal bulabilirsem 730 tca 105...

105 set karbon maşa 8.9kg. (link)

Merhabalar.. ben bu foruma uye olduktan sonra tapatalk uygulamasini indirmistim fakat telefonumu degistirdim.. o yuzden yazilan bu mesajlari gormemistim.. ben de o tarihte bir mesaj yazdim kimse cevap vermiyor diye hayiflanmistim.. neyse konuya geleyim.. bisikleti aldim.. o tarihten bu tarihe de 1800 km. Yol yaptim.. memnunum bir sıkıntım yok.. ama biraz daha hafif kadro 105 setli bir bisiklete gecmeyi onumuzdeki yaza dogru dusunmuyor degilim.. tabii simdiden bakiyorum..

1200 tl ye aldim ben.. claris set var uzerinde.. 2x8.. bence ilk baslayan icin iyi ama 2x11 gibi birsey olsa tirmanirken iyi olabilir.. kadro iyi.. gorsel olarak ta bayagi şık bence.. yalniz bir tek problem.. ic lastik 700x25 schrader valf kullanmislar.. bu lastik piyasada yok.. presta valfli olani var.. bunu icin de jantin deligine bir yuksuk veya plastik bir conta olmasi lazim.. ariyorum tariyorum hicbir yerde yok..

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/02/a9aef02da98fe9c95d714009c2955acb.jpg

gayet güzel duruyo kullanışlı bisiklete benziyo

Tesekkur ederim.. dedigim gibi gayet memnunum.. fiyati hesapli super bir bisiklet bana gore ilk giris icin

Merhaba arkadaşlar, yol bisikleti almaya karar verdim. Bütçemi çok fazla zorlayamam. Yol bisikletleriyle ilgili pek bilgim olmadığından size bir kaç sorum olacak. İlk olarak ayna kol 2 ve 3 çarklı ne fark eder ? İkinci sorum ise belirttiğim bütçe içerisinde önereceğiniz bisikletler. Şimdiden teşekkür ederim.

@BugraKargi öncelikle merhaba eğer sıfır bir bisiklet istiyorsanız btwin triban 3 iyi bir seçim olacaktır 900 tl civarı bir fiyatı var , ama yok ben daha iyi bir yol bisikleti arayışı içindeyim derseniz sedona 610(ikinci el) ona da bakabilirsiniz iyi günler

@Umut AKAN Önerilerin için çok teşekkür ederim dostum. Bende Btwin Triban 3 baktım. İkinci el olarak daha önce alışveriş yapmadığım için nasıl alacağımı bilmiyorum ve güvenemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Umut AKAN
O fiyatlara pek fazla alternatif yok dostum, bende aynı arayış içerisindeyim ve karar verdim sayılır. O fiyata alınacak bisikletler; Bianchi SLR 400 ( pazarlıkla gelebilir), SLR 200 , Mosso Caveiler claris veya tourney, carraro race 012, Btwin triban 300 ve 500. Arasında donanımlar hemen hemen çok fark etmiyor zaten, gönlüne gözüne hoş geleni, ısınabildiğini ve fiyat açısından da sıkıntı çıkarmayacak olanı alabilirsin. Kolay gelsin, bisiklet seçimi zor bir süreçtir, sabır diliyorum :)

• Beğen
Sevgili büyüklerim mart ayında aldığım ve hiç kaza bela olmadan kullandığım Sedona 720(2014) yerine 2000tl altı ( max. 200 300 TL üstü olabilir) bir yol bisikleti arayışı içerisindeyim ama aklımda bazı bisikletler ve sorular var şöyle sıralayayım ;

1-Merida Scultura 100 ciddi düşündüğüm ve hoşuma giden bir bisiklet ama donanım olarak sram x4den sonra sizce nasıl gelir .

2-Carraro cr052 çok tutulan ve donanımı iyi olan bir bisiklet ama kadrosu Merida ile kıyaslanır mı bilemedim ?

3-İzmir Karşıyaka'da yaşıyorum ve arada bir kaldırımları kullanmak zorunda kalıyorum, sizce karbon maşa beni bu konuda zorlar mı, çatlak çizik falan ? (hassasiyet açısından korkuyorum )

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum iyi günler

Sram x4'ten sonra Sora'dan korkma ama claris'i denemedim...

İkinci el çok temiz bisikletler var. Trek giant cannondale merida Scott. Bence bir bakın derim. Şu dönem ikinci elde tertemiz bisikletlerin uygun fiyatlara satıldığı bir dönem...

• Beğen
@Ozan k. peki cr052 ve scultura 100 den hangisi daha iyi

Geri