Arkadaşlar Merhabalar;
Bugün grubumuzla Kayadibi'ne çıkarken 74 yaşındaki Süleyman abimizle bisikletlerimizi değiştirdik. 15 kiloluk 29er'den sonra 9kg yol bisikletine geçmek kızgın sulardan serin sulara atlamak gibiydi. Yol bisikletlerinin konfor konusunda çok rahatsız olduğunu düşünürdüm fakat abarttığım kadar yokmuş. Durum böyle olunca 29 mtb'nin yanına bir de yol bisikleti almaya karar verdim.
Yol bisikletin aradığım kıstaslara gelirsek bazen %13-15 eğimlere çıktığımız için 3'lü ya da 50-34 aynakollu, tercihen rublede küçük dişlinin 30-32 diş civarında olması. Bütçem maksimum 3500tl, fakat uygun fiyatlı modeller de olur. Karbon olsun diye bir derdim yok, f/p oranı iyi alüminyum kadrolu bisikletler de olabilir. Ayrıca 93 kiloyum. 32 telli jantlarda sıkıntı yaşamadım fakat 24 telli jantlarda sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum. Jant benim için grupsetten daha önemli bir companent. O yüzden tavsiye verirken 105 olacağına tiagra olsun fakat jant seti biraz daha iyi olsun diye düşünüyorum. Grupset sora bile olabilir takıntım yok yani...
Marka olarak mosso firmasına sempatim olduğu için yine mosso düşünebilirim. Wizart, 730tca olabilir, sizin de başka markalardan tavsiyelerinizi bekliyorum. Bir de şu bisikleti alın çünkü şu özelliği o fiyata göre iyi derseniz daha kolay olur seçim yapmam.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum şimdiden...