Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@Yiğit Alp Okyaylı daha sonralarda temel öncliğim gereksiz ağırlıklardan kurtulmak sele gidın gibi onları çakmada olsa karbon yapıcam öyle 9 kiloya hatta daha gerisine inenilri

@mehmet ulaş ben de mosso 730 tiagra setli aldım 1 ay önce. Dediğin gibi 2000tl ye geldi. Kadrosu gerçekten güzel, kaynak yerlerini temizlemişler göze hitap ediyor. Tek eksiği kablo içten geçmiyor. Kadro diğerlerine göre bi tık hafif olabilir tam emin değilim ama jant seti ve lastiğin kalitesiz olmasıyla bu farkı elemine ediyor. Ha lastik kötü derken 1 ayda patlamadı hiç ama görüntüsü ve markası güvensiz hissetiriyor. Satıcının söylemesi kadro ömür boyu garantili. Bunun dışında fiyat bir tık aşağı.

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
@mustafa ç carraroda 2000 tl yarın gidicem ağırlığı a filan bakıcam mosso tam kaç kilo ?

@mehmet ulaş internette 9.3kg geçiyordu kendim tartmadım. Lastik ve jantları değiştirebilirsen kadrosu fena değil bence, kendin de incelediğinde görürsün, Kullanmadığı bisikletler hakkında çok güzel yorumlar yapan arkadaşlar var. Ben de yanlış yönlendirmiş olmayayım ;)

@jonki

Bianchi'yi Mercedes ile kıyaslamak komik olmuş. Ülkemizde satılan Bianchi gerçek Bianchi değil (eskiden öyleydi), sadece isim hakkı alınarak burada Manisa'da Accel Bisiklet'in ürettiği bir bisiklettir ve Carraro'dan daha alt segment yol bisikletleri Bianchi ismiyle üretilir (ikisini de aynı firma aynı fabrikada üretiyor, daha donanımlı olanlar Carraro markasıyla piyasaya sürülüyor.)

Carraro olucak galiba salcanoda jant lar iyi mosso kalitesiz denildi çoğunluk carraro teşekkürler.

@mehmet ulaş bence 2015 model salcano görmeden karar verme. Katalogda olmayan renkler var. Mavi-beyaz-siyah denedim dün, olmadı kadrosu. Kadro olsa tercihim salcano olacaktı.

@mehmet ulaş
Mosso kalitesiz mi dendi? Mosso kadro kalitesi konusunda kendisini dünyaya kanıtlamış bir firmadır. Evet lastikler kaliteli değil ama sonuçta değiştirilebilir. Peki Türkiye de üretilen bianchi ve carraro'nun dünyadaki yeri nedir???

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Lapierre bence bu baktiklarin arasindan en iyisi. 2. Secenek olarak carraro bakabilirsin ama mosso da bakabilirsin.

Carraro jantlarını shimano r500 ile değiştirme daha yüksek modellere geçersen farkı anlayabilirsin.

Bilmiyorum kararsız kaldım carraro olucak gibi.

@crzypwrx
Mosso markasını hangi yarışta gördünüz de dünyaya kanıtlamış dediniz? Avrupa'da Mosso diye bir marka tanınıyor mu?

@Berke K.
Yarış demedim, kadro kalitesi dedim bianchi carraro gibi yerli firmaların da kadroyu Mosso gibi Tayvan ülkelerinde yaptırmaları herşey daha iyi açıklar sanırım.

@Berke K. Bkz."Kron mtb konusunda kendini baya geliştiren bir firma ama kadro konusunda mosso dan daha iyi olabileceği konusunda size katılmıyorum. Çünkü kron bir zamanlar o dediğiniz xc 4000 kadroları mosso ya yaptırıyordu. Örnek: 2009 model Kron xc 4000 kadro arkadaşım kullanıyor. Kadro mosso yapımı. Kadro kulağının olduğu kısmı hatta kadro kulağını incelerseniz mosso nun logosunu görürsünüz. Ayrıca bisan Zeus serisininde bazı kadroları mosso yapımıdır ve bence gayet mükemmel kadrolardır. Ayrıca mosso kendi üretim yaptığı gibi bazı kadrolarında direk dedacciai borular kullanır. Ki dedacciai aluminyum boru ve özellikle yol bisikleti kadrosu konusunda dünya lideri ( şahsi görüşüm) bile sayılabilir." (Alıntıdır)

Son olarak kadro kalitesini destekler nitelikte; @mehmet ulaş arkadaşımızın beğendiği Salcano ve Carraro 6061 Alüminyum alaşım kullanırken Mosso modeli 7005 Alüminyum alaşım kullanmaktadır ki bu markalarin hemen her bisikletinde bu durum aynıdır. 7005 alaşımın neden daha iyi olduğuna gelirsek ise ;
6XXX: Al-Mg-Si alaşımları. Esas alaşım elementleri magnezyum ve silisyumdur. Şekillendirilme kabiliyeti yüksek
olan bu alaşımlar özellikle ekstrüzyon ile üretilen parçaların imalatında sıklıkla kullanılır.

7XXX: Al-Zn alaşımlar. Bakır esas alaşım elementi olup, magnezyum, krom ve zirkonyum ilave alaşım
elementleridir. 7XXX serisi, alüminyum alaşımlarının en yüksek mukavemete sahip olanıdır. Uçak parçaları yapımı
ve diğer yüksek dayanım istenen yerlerde kullanılır.

• Beğen
mosso nun jantlar kullanılabilir bi müddet, tiagra göbek var zaten akıcıdır. lastikler değişmeli. aralarında en kalite kadro mosso daki. (link) ortalama bir karbon kadro ağırlığında nerdeyse.

@mehmet ulaş
Ülkesine bakarak ürün almanın doğru olduğunu düşünmüyorum sonuçta para veriyoruz hangisi kaliteliyse onu almak gerekli evet kaliteleri aynıysa tabiki Türk Malı alırdım. Mesela Bisan bisiklet kalite konusunda dünyada hatırı sayılır bir yer elde etse Bisan'dan şaşmazdım.

@mehmet ulaş Bence siz de kalite açısından Mosso da ikna oldunuz ama sanırım kadro rengi ve tipi açısından tereddutleriniz var.

• Beğen
Geri