Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Yol bisikletinde tırmanış için gerekli dişli ve ruble kaç olmalı arkadaşlar?
Benimki 28, yorulduğum zamab kadans düşüyor ve kadans düşünce daha çok yoruluyorsun. Bı şekilde çıkılıyor ama zor oluyor. 32 en iyisi bu yüzden bence. Ruble değiştirirsem asla 28 almam bi daha. 32 alırım yüksek ihtimal.

Aktarıcı uzun bacak mi kısa bacak mi ona da bi bakın. Rubleyi desteklemeli çünkü

Scudo
Seyredebildiniz mi videoyu ?

Bisikletçi, kilitli ve kiltsiz pedal ile hemen hemen aynı sonuçları alıyor.

Hemen hemen aynı sonuç diyemeyiz. Amatör ölçümler yapıyor olsalar da,
en yüksek güç ihtiyacı olduğu anda 280 vat fark oluşmuş.
Birçok kişinin sürüşünde ortalama güç olarak yakalayamadığı bir fark.

Ortalama güç farkı da 20 ölçmüşler. Sürüş boyu her saniye 20 vat fazla basmak, çok büyük bir farkı ortaya çıkartır.

@gravelworld Birçok giriş ve orta seviye yol bisikleti kompakt 50/34 aynakol ve arkada 11/32 (bazen 34) kaset dişli ile gelir. Bu oranlar ortalama bir sürücünün üretebildiği güç ile %10 civarında çok uzun olmayan eğimlere tırmanabilmesi için yeterli. Ancak işin içine yaş, kilo, toprak zemin vb girdiğinde daha "yumuşak" dişli oranları tercih edilebilir. Kaset dişliyi 11/36 yapmak görece en makul tercih. Aynakolu gravel serisi 48/31 ya da 46/30 ile değiştirerek bisikletinizi bir dağ keçisine de dönüştürebilirsiniz.

Tersi yönde, kondisyon kazandıkça dişli oranları yetmemeye başlarsa aynakolu 52/36 yaparak orta yolu bulmak, dinamo misali güç üreten bacaklar varsa 53/39 ile yokuşları dümdüz etmek de bir seçenek.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bilgi için teşekkürler, bianchi nirone 7 gravel kullanıyorum 2x12 sistem ama dişli ve aynakol ya da ruble ile ilgili teknik bilgim yok malesef

Bilgi için teşekkürler, bianchi nirone 7 gravel kullanıyorum 2x12 sistem ama dişli ve aynakol ya da ruble ile ilgili teknik bilgim yok malesef
Sitesinde 46/30 aynakol, 11/34 kaset dişliye sahip olduğu belirtilmiş. Bununla çıkamayacağınız pek fazla yokuş bulunmuyor. :)

Yol bisikletine geçecek olursanız üstteki mesajımı dikkate alabilirsiniz.

+4 km üzeri yokuşlarda ruble 34 hatta 36 bile olsa iyidir. kartepe'ye 28'li ruble ile çıktım ama bir bana sor birde nabız ortalamama sor :)
30'lu ruble ile de şu yokuşu çıkmıştım oda zorladı ama kartepe kadar uzun değildi.

1764094722219.png

• Beğen
Tepkiler: Özcan
+4 km üzeri yokuşlarda ruble 34 hatta 36 bile olsa iyidir. kartepe'ye 28'li ruble ile çıktım ama bir bana sor birde nabız ortalamama sor :)
30'lu ruble ile de şu yokuşu çıkmıştım oda zorladı ama kartepe kadar uzun değildi.

331083 dosyayı görüntüle
Bu oranları daha sade şekilde nasıl öğrenebilirim? 34-,36 gibi rakamları algılayamıyorum

331083 dosyayı görüntüle
28 ruble ile ben de burda zorlanıyorum. Son 2 km %9 eğim var zorluyor. Keşke 32 ruble olsa diyorumScreenshot_2025-11-25-21-30-56-72_3bb53944894d9646ec5754b62cc2584b.jpg
Bu oranları daha sade şekilde nasıl öğrenebilirim? 34-,36 gibi rakamları algılayamıyorum
dislideki diş sayısı demek. 32 falan derken arka rubledeki en büyük dişliden bahsediliyor. Arka için ne kadar büyük o kadar yumuşak demek. Kısaca bu. Ne kadar büyük ruble o kadar yokuş

@gravelworld
Bu rakamlar öndeki aynakol ve arkadaki kaset dişlinin diş sayılarını ifade ediyor. Mevcut bisikletinizde 46/30 aynakol ve 11/34 kaset dişliniz var. Bu durumda en küçük vitesteyken (ön 30 - arka 34) aynakolu bir tam tur çevirdiğinizde tekeriniz 30/34 = 0.88 tur döner. Bu çevrim oranı büyüdükçe hızınızla beraber aynı eğimde pedala uygulamanız gereken kuvvet de artar.

Yukarıda @kaliteli_tayt_önemli tarafından verilen örnekte ise muhtemelen 50/34 bir aynakol ve 11/30 kaset dişli ile çıkılan ortalama %8.8 eğimde 4.5km bir yokuş mevcut. 34/30 oranlardaki en küçük viteste çıkmak için 1.13 çevrim oranında pedal basması gerekmiş olmalı. Yani size göre yaklaşık %30 daha fazla kuvvet uygulamalı.

@gravelworld
Bu rakamlar öndeki aynakol ve arkadaki kaset dişlinin diş sayılarını ifade ediyor. Mevcut bisikletinizde 46/30 aynakol ve 11/34 kaset dişliniz var. Bu durumda en küçük vitesteyken (ön 30 - arka 34) aynakolu bir tam tur çevirdiğinizde tekeriniz 30/34 = 0.88 tur döner. Bu çevrim oranı büyüdükçe hızınızla beraber aynı eğimde pedala uygulamanız gereken kuvvet de artar.

Yukarıda @kaliteli_tayt_önemli tarafından verilen örnekte ise muhtemelen 50/34 bir aynakol ve 11/30 kaset dişli ile çıkılan ortalama %8.8 eğimde 4.5km bir yokuş mevcut. 34/30 oranlardaki en küçük viteste çıkmak için 1.13 çevrim oranında pedal basması gerekmiş olmalı. Yani size göre yaklaşık %30 daha fazla kuvvet uygulamalı.
hocam çok teknik anlattınız, teşekkür ederim. şimdi o yokuşu bir daha çıkmak farz oldu :)

Merhaba herkese iyi akşamlar dilerim yeni başlayacağım için bisiklet tavsiyesi alacaktım sizlerden fiyat bandı 20-30 bin bandında olabilir şimdiden teşekkür ederim tavsiyeler için :)

Çok güzel anlatılmış yol bisikleti türleri. Bilmeyenler için tavsiye ederim.

Merhaba herkese iyi akşamlar dilerim yeni başlayacağım için bisiklet tavsiyesi alacaktım sizlerden fiyat bandı 20-30 bin bandında olabilir şimdiden teşekkür ederim tavsiyeler için :)
2. El mi? 0 mı? Ön planda tuttuğun bı özellik var mı?

Zincir değişimi yapmak istiyorum da hangi zinciri almam gerekiyor? Standart mı zincirler? Bisikletim 2x12 Bianchi nirone

Bir yıl önce dişli konusuna çok kafayı takan birisiydim 22/39 (dağ bisikleti) dişlilerle kartepeye çıktım ondan sonra yol bisikletine geçtim 34/32 dişlilerle artık kartepeye çıkıyorum hiç öyle zorlanmıyorum (168cm boy 58kg kilo) bisiklet alümünyum 11.25kg biz insanlar gözümüzde çok fazla büyütüyoruz bazı şeyleri

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Uzama olma ihtimaline karşı mı değiştiriyorsunuz? İyi durumda ise binilebilir çünkü.
Bisikletçim 12 li sistemlerde zincirin ömrünün 4bin olduğunu söyledi. Hatta bi aletle sağlığını ölçtü, 3000km iken %75 çıktı. Bir de çıt çıt çıt ses geliyor belki zincir değişiminde kesilir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Bisikletçim 12 li sistemlerde zincirin ömrünün 4bin olduğunu söyledi. Hatta bi aletle sağlığını ölçtü, 3000km iken %75 çıktı. Bir de çıt çıt çıt ses geliyor belki zincir değişiminde kesilir diye düşünüyorum
11 ve üzeri sistemlerde yüzde 50 uzama olunca hemen değişmesi lazım. Yüzde 75 i beklemeyin. GCN videosunda izlemiştim orada diyordu.

Zincir ömrü diye kesin bir km'den bahsetmek doğru değil herkesin kullanım tarzı farklı ve duruma göre değişebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Geri