Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

bianchi çok ilgimi çekmiyordu ama yazdıklarınızdan sonra şu modeli beğendim, nasıl sizce?

Bianchi Impulso COMP GRX 610​

BRANDBianchi
FAMIGLIA MODELLOImpulso
ANNO2024
COLOREF7 – Ck16 / grafite Glossy
TELAIOIMPULSO Comp Specifiche dei freni a disco: flat mount 140/160
Movimento centrale: PressFit 86.5 X diam.41
Perno posteriore: passante12 OLD (dimensione della ghiera): 142 mm Deragliatore: SRAM UDH Hanger type
Compatibilità massima corona: 46T-52T (Shimano) – 43T-48T (SRAM)
Passaggio ruota: ETRTO 622-42mm
Materiale: fibra di carbonio
MATERIALE TELAIOCarbonio
FORCELLA RIGIDABianchi Impulso Forcella integrata
Specifiche dei freni a disco: flat mount 140/160
Perno anteriore: passante 12 OLD (dimensione della ghiera): 100 mm
Passaggio ruota: ETRTO 622-42mm
Diametro del tubo di sterzo: 1 1/8″.
Materiale: fibra di carbonio
SERIE STERZOBianchi Custom Acros ICR (passaggio cavi integrato)
COMANDIShimano GRX 610 ST-RX610
CAMBIO POSTERIOREShimano GRX 820 RD-RX820 Rapporto massimo 36T
DERAGLIATORE ANTERIOREShimano GRX 820 FD-RX820
GUARNITURAShimano GRX 610 FC-RX610 46-30T
Lunghezza pedivella: 170mm-XS(47)-SM(51), 172.5mm-MD(55)-LG(58), 175mm-XL(61)
MOVIMENTO CENTRALEShimano SM-BB72-41B, press fit
CATENAShimano CN-M7100
PACCO PIGNONIShimano CS-HG710-12 velocità, 11-36T Driver body Interface: HG11
FRENIShimano freni a disco idraulici, BR-RX400
ROTORIShimano SM-RT70 IceTech Hub: Centerlock Diametro: 160 mm (anteriore&posteriore)
RUOTEFulcrum RapidRed 900 2-Way Fit Ready (per copertoncino e tubeless)
MATERIALE RUOTEAlluminio
ALTEZZA CERCHIO24mm
LARGHEZZA CANALE INTERNO22mm
PNEUMATICIPirelli Cinturato™ GRAVEL H Classic, 40-622 tan sidewall
ATTACCO MANUBRIOVelomann, alluminio AICR Rise: -2°
Diametro dello sterzo: 1-1/8″ (28,6 mm)
Diametro raccordo piega: 1-1/4″ (31,8 mm)
Lunghezze: 80 mm – XS (47), 90 mm – SM (51), 100 mm – MD (55), 110 mm – LG (58), 120 m -XL (61)
MANUBRIOVelomann, alluminio, Gravel ICR Flare: 16° Drop: 130mm Reach: 70mm Diametro serie sterzo: 1 1/4″ (31,8 mm)
Larghezze del manubrio: 400 – SX(47) SM(51), 420 – MD(55) LG(58), 440 -XL(61)
REGGISELLABianchi Custom D-Shape Offset: 20mm
Lunghezze reggisella: 300mm-SX(47), 350mm- SM(51) MD(55), 380mm-LG(58) XL(61)
Materiale: Composito di fibra di carbonio HM-HS
SELLAVelomann MITORA 149 H1
Dediğim gibi canondale topstone 4 GRX 400 sete göre daha iyi özellik bakımından. Görünüşünü beğendiğiniz sürece pişman etmez. İmkanınız olursa almadan önce gidip beğendiğiniz bisikletleri yakından da inceleyin. Hatta izin verirlerse sürüşe çıkın.

@MuratDogan Bir de decathlonun bisikleti var SRAM kablosuz değiştirici/aktarıcı setli. Yakınlarınızda varsa gidip buna da bakabilirsiniz indirimde şu anda.

(link)

Son düzenleme:
Scudo
Dediğim gibi canondale topstone 4 GRX 400 sete göre daha iyi özellik bakımından. Görünüşünü beğendiğiniz sürece pişman etmez. İmkanınız olursa almadan önce gidip beğendiğiniz bisikletleri yakından da inceleyin. Hatta izin verirlerse sürüşe çıkın.

@MuratDogan Bir de decathlonun bisikleti var SRAM kablosuz değiştirici/aktarıcı setli. Yakınlarınızda varsa gidip buna da bakabilirsiniz indirimde şu anda.

(link)
Metropol Istanbul Avm de vardi 2 hafta once.

Bende WRC Bold'a karar kildim gibi duruyor.Tek soru 105Di2 ile no name jant seti mi yoksa UltegraDi2 Mavic Cosmic Elite jant seti mi arada 20K-25K oynuyor.
2.elde baktimda cok icime sinen olmadi var aslinda 1 tane Fsa Team 35 jantli 105DI2 var 35K daha ucuz kararsiz kaldim cokta secenek yok zaten..

Metropol Istanbul Avm de vardi 2 hafta once.

Bende WRC Bold'a karar kildim gibi duruyor.Tek soru 105Di2 ile no name jant seti mi yoksa UltegraDi2 Mavic Cosmic Elite jant seti mi arada 20K-25K oynuyor.
2.elde baktimda cok icime sinen olmadi var aslinda 1 tane Fsa Team 35 jantli 105DI2 var 35K daha ucuz kararsiz kaldim cokta secenek yok zaten..
Hangi bisikletlerden bahsediyorsunuz bilemedim. Hepsinin linkini atın bakalım 2.elde bulduğunuz dahil.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bunlar arasinda kaldim.Sondaki Trendyoldaki sacma secim olur aslinda ama 6 taksit var vade farksiz o avantaj.

En sondaki Carraro 1.2 ama 105Di2 olarak yukseltme yapmis arkadas oda fena degil.Bilemedim zaten bu fiyatlara baska secenekte yok acikcasi.Bianchi Sprint varda begenmedim acikcasi birazda goze hitap etmesi lazim Oltre guzel onunda fiyat ucuk 🫠

• Beğen
Tepkiler: sabrikilic
İ
(link)

(link)

(link)

(link)

Bunlar arasinda kaldim.Sondaki Trendyoldaki sacma secim olur aslinda ama 6 taksit var vade farksiz o avantaj.

En sondaki Carraro 1.2 ama 105Di2 olarak yukseltme yapmis arkadas oda fena degil.Bilemedim zaten bu fiyatlara baska secenekte yok acikcasi.Bianchi Sprint varda begenmedim acikcasi birazda goze hitap etmesi lazim Oltre guzel onunda fiyat ucuk 🫠
İkinci el bilemedim böyle üst seviye bir ürün için. Expertize sokmak lazım kaliteli bi bisikletçide :D Bir iki seneyi geçmemiş sorunu olmayan faturası ve alındığı yer belli bir bisiklet bulabilirseniz alınır ama sıfırından yada sıfırının muadilinden en azından %30-40 indirim yaptırmayın çalışın derim. Yoksa %10-20 için ikinci el almanın mantığı yok çıkan masrafla sıfır fiyatına gelir zaten. Bi jant değiştirmek isteseniz kafadan 20-30 bin gidiyor. Komple bakım yaptırayım deseniz 2 bin gider.

10-20 bin TL de Ekipmanlar için ayırmayı unutmayın en az. Kaliteli bi şeyler alayım derseniz 30-40 bin.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Merhabalar, 2 sene önce 1 yıl süreyle düzenli olarak bisiklet sporu ile ilgilendim. Daha sonrasında sınav hazırlık süreciyle ilgili olarak bu spordan 1 yıldır uzağım. Tekrardan yollara çıkmak istiyorum ve kendime yeni bir yol bisikleti almayı planlıyorum. Sahibinden sitesinden ilanları inceledim, birkaç bisikleti aralarından öne çıkardım. Bu bisikletler: Peugeot R15 2019 model (13.000TL), Carraro CR52 2016 model (10.000TL), Bisan RX9300 2021 model (14.000TL), Corelli KR100 2020 model (7.800TL).
CR52, bu fiyata Tiagra setiyle dikkatimi çekti fakat model yılının eski olması ve düzenli bakımlarının yapıldığından emin olmadığım için daha sonrasında masraf çıkarabilir diye düşünüyorum.
Corelli'yi pek sevmem açıkçası ve Claris setli bir bisiklete de dönüş yapmak istemiyorum. Önceden sürdüğüm bisikletim Carraro Dambiez 915'ti. Hala kullanıyorum ama farklı şehirde olduğum için yeni bir bisiklet alma ihtiyacı duydum. Alırken de daha geliştirerek bir bisiklet almak isterim.
Ekipmanlarım tam, bütçemi yalnızca bisiklete harcayacağım. Bu durumda göz önünde bulundurularak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler!​

İ

İkinci el bilemedim böyle üst seviye bir ürün için. Expertize sokmak lazım kaliteli bi bisikletçide :D Bir iki seneyi geçmemiş sorunu olmayan faturası ve alındığı yer belli bir bisiklet bulabilirseniz alınır ama sıfırından yada sıfırının muadilinden en azından %30-40 indirim yaptırmayın çalışın derim. Yoksa %10-20 için ikinci el almanın mantığı yok çıkan masrafla sıfır fiyatına gelir zaten. Bi jant değiştirmek isteseniz kafadan 20-30 bin gidiyor. Komple bakım yaptırayım deseniz 2 bin gider.

10-20 bin TL de Ekipmanlar için ayırmayı unutmayın en az. Kaliteli bi şeyler alayım derseniz 30-40 bin.
Aynen hocam dogru diyorsun WRC Bold Ultegra Di2 alip gecicem.%50 nakit %50 6 taksit Ekipmanim var o konuda ekstra masrafim yok allahtan :)

Herkese Merhaba. Çelik vintage yol bisikletinden daha seri alüminyum kadro yeni nesil bir bisiklete geçmek istiyorum bütçem çok yok 2. El bakıyorum. Sürüş tarzim ankara şehir içi ve max yapmak istediğim sürüşler 80 100km civarlarında diye hedefliyorum. Boy 177 kilo 93. Sizce bu bisiklet fiyat olarak iyi midir ve bana uygun mudur?

(link)

İlan no: 1180842253

Herkese Merhaba. Çelik vintage yol bisikletinden daha seri alüminyum kadro yeni nesil bir bisiklete geçmek istiyorum bütçem çok yok 2. El bakıyorum. Sürüş tarzim ankara şehir içi ve max yapmak istediğim sürüşler 80 100km civarlarında diye hedefliyorum. Boy 177 kilo 93. Sizce bu bisiklet fiyat olarak iyi midir ve bana uygun mudur?

(link)

Üzerindeki eski set claris sanırım. Gidip görme şansınız varsa yakından bakın ama ikinci el bisiklette çıkabilecek extra masrafları da unutmayın. Lastikler, göbekler, fren pabuçları yada teller ne durumda bakmak lazım. Kendiniz anlamıyorsanız bir bisikletçiye götürün ne kadar masrafı çıkar sorun. L kadro size büyük gelebilir diye düşünüyorum. Almaya karar verirseniz bir yarım saat kadar sürüş yapın. Kadro dediğim gibi size büyükse çok sıkıntı yaşarsınız.

araştırmaya devam ettim ve sonunda

Cube Agree C:62 ONE​

bu bisikleti seçtim diyebilirim.

özellikleri şu şekilde:

Configuration​

Frame:C:62® Advanced Twin Mold Technology, Full Internal Cable Routing, Integrated Seat Post Clamp, Flat Mount Disc, Storage Box Option, AXH, 12x142mm
Frame material:Carbon
Wheel size:28"
Speeds:2 x 12
Colour:foggrey´n´grey
Fork:CUBE CSL Evo Aero C:62® Technology, 1 1/8" - 1 1/4" Tapered, Flat Mount, 12x100mm
Brakes:Shimano 105 BR-R7170, Hydr. Disc Brake, Flat Mount
Brake discs:160/160 mm
Headset:ACROS, Top Integrated 1 1/2" w/ Integrated Cable Routing, Bottom Integrated 1 1/4"
Stem:CUBE CIS Stem w/ Cable Routing
Handlebar:Newmen Evolution Wing Bar
Handlebar tape:ACID Bartape RC 3.0
Saddle:ACID Nuance Pro
Seatpost:Agree C:62 Aero, Comfort Flex
Crankset:Shimano Ultegra FC-R8100, Hollowtech II, 50x34T
Bottom bracket:Shimano SM-BB71-41B, 86 mm Pressfit
Rear derailleur:Shimano 105 Di2 RD-R7150-DGS, 12-Speed
Front derailleur:Shimano 105 Di2 FD-R7150F
Cassette:Shimano CS-R7101, 11-34T
Chain:Shimano CN-M7100
Tyres:Conti Grand Prix, Kevlar, 30-622
Wheelset:Newmen Evolution SL R.35, 21/21 Spokes, 12x100mm/12x142mm, Tubeless Ready
Pedals:not included
Maximum total weight allowed:115 kg (body weight + bike + equipment)
Weight:from 8,9 kg

bu bisiklet hakkında fikri olan var mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
bu bisiklet hakkında fikri olan var mı acaba?
Graveldan vaz geçip yol bisikletinde mi karar kıldınız? :) Fiyatı piyasaya göre pahalı değilse özellik olarak güzel.

• Beğen
Tepkiler: MuratDogan
Graveldan vaz geçip yol bisikletinde mi karar kıldınız? :) Fiyatı piyasaya göre pahalı değilse özellik olarak güzel.
valla yol bisikletine yöneldim ama fiyatlar tabii inanılmaz yüksek. kafam çok karışık. mart ayında almanyaya gitme durumum var, alıp gelmeyi planlıyorum. :)

valla yol bisikletine yöneldim ama fiyatlar tabii inanılmaz yüksek. kafam çok karışık. mart ayında almanyaya gitme durumum var, alıp gelmeyi planlıyorum. :)
Marka model çok hocam. Bu seviyede artık görünüş olarak hangi modeli beğendiğinize bakacaksınız yani parça kalitesi olarak aralarında çok bir fark olmaz.

Ama bisiklette kullanılan parçaların kalitesi hakkında genel bilgi vermesi açısından bisikletin "ağırlığı" (pedal hariç) referans noktanız olabilir. Mesela attığınız bu cube modeli 8.9 kg olarak görünüyor. Ultra hafif değil ama 8.9 kg iyi bir ağırlık bu bütçe için. Mesela aynı fiyata aluminyum jant seti yerine carbon jant setli bir bisiklet bulabilirseniz ağırlık biraz daha düşebilir. Yada Cube bisiklette aluminyum gidon boğazı,sele borusu,sele materyali kullanıldıysa(incelemedim) başka bisikletlerde karbon kullanılmış olabilir. Bu da hafifletebilir.
Son olarak kullanılan karbonun kalitesi var bu da ağırlığı etkileyebilir.

Tabii bunlar çok uç örnekler, bizim gibi amatör biniciler için bir kaç yüz gramın tırmanış haricinde pek bir etkisi olmaz ama bisiklet seçerken yine de aklınızda bulunsun. İmkanınız olursa bisikleti almadan önce bikefit yaptırın ve kendinize göre doğru kadro boyunu seçin. Doğru kadro boyunu seçmek ve vücudunuza göre sele, gidon genişliği, krank kolu uzunluğu vs özelleştirmek kullanılan parçalardan bence daha önemli.

Marka model çok hocam. Bu seviyede artık görünüş olarak hangi modeli beğendiğinize bakacaksınız yani parça kalitesi olarak aralarında çok bir fark olmaz.

Ama bisiklette kullanılan parçaların kalitesi hakkında genel bilgi vermesi açısından bisikletin "ağırlığı" (pedal hariç) referans noktanız olabilir. Mesela attığınız bu cube modeli 8.9 kg olarak görünüyor. Ultra hafif değil ama 8.9 kg iyi bir ağırlık bu bütçe için. Mesela aynı fiyata aluminyum jant seti yerine carbon jant setli bir bisiklet bulabilirseniz ağırlık biraz daha düşebilir. Yada Cube bisiklette aluminyum gidon boğazı,sele borusu,sele materyali kullanıldıysa(incelemedim) başka bisikletlerde karbon kullanılmış olabilir. Bu da hafifletebilir.
Son olarak kullanılan karbonun kalitesi var bu da ağırlığı etkileyebilir.

Tabii bunlar çok uç örnekler, bizim gibi amatör biniciler için bir kaç yüz gramın tırmanış haricinde pek bir etkisi olmaz ama bisiklet seçerken yine de aklınızda bulunsun. İmkanınız olursa bisikleti almadan önce bikefit yaptırın ve kendinize göre doğru kadro boyunu seçin. Doğru kadro boyunu seçmek ve vücudunuza göre sele, gidon genişliği, krank kolu uzunluğu vs özelleştirmek kullanılan parçalardan bence daha önemli.
teşekkürler bilgiler için. bir gideyim de belki orada da fikirlerim değişir.

(link)

İç bacak boyunuzu ölçerseniz daha isabetli olur. Amanita'nın dediği gibi size muhtemelen büyük gelecektir. Benim boyum sizinkiyle neredeyse aynı, 52 kadro kullanıyorum büyük gelmiyor ama bir boy küçük olsa onu da kullanırmışım diyorum kendi kendime.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Almanyaya gidecekseniz canyon veya rosebike alin. Cube biraz alamanyanin salcanosu. Rose xlite 105 di2 olan modeli 3bin euro vergi iadesi falan 2800 euroya gelir. Ama nerdeyse 1kilo hafif bu bisikletten ve çok güzel bir bisiklet.

İç bacak boyunuzu ölçerseniz daha isabetli olur. Amanita'nın dediği gibi size muhtemelen büyük gelecektir. Benim boyum sizinkiyle neredeyse aynı, 52 kadro kullanıyorum büyük gelmiyor ama bir boy küçük olsa onu da kullanırmışım diyorum kendi kendime.
Her markada aynı olmuyor. Benim son sattığım bisikletim 52 kadroydu, Türkiye'deki bisikletim 48 kadro, güncel kullandığım bisikletim 51 kadro. Son olarak trainer üzerinde takılı olan bisikletim ise 50 kadro.. Stack ve reach oranlarına bakmak lazım bisiklet almadan.. Farklı markalarda aynı kadro boyu olmasına rağmen stack ve reach oranları değişikliğinden kadro küçük yada büyük gelebilir.

merhabalar ;
29 yaşındayım BURSA ‘ da ikamet ediyorum. Nasipse bir yol bisikleti ile bu güzel hobiye ve aileye katılmak istiyorum. Uzunca bir süredir hep aklımdaydı anca cesaret edip adım atabildim. Ufak bir arz/talep mantığı ile araştırma yaparak endurance tarzı bir bisiklet arayışındayım. Başlangıç olarak bana bir endurance yol bisikleti önerisinde bulunabilirmisiniz ? Teknik bilgiye pek hakim değilim ruble dişli vs gibi. 1,78 boy 70 kg ağırlığındayım. Bazen uzun yol bazen kısa yol önemli olan rahat konforlu bir yol bisikleti. Bütçem 50 bin ₺ civarında fakat benim gibi amatör biri için başlangıç bisikleti olarak bu bütçelere bile gerek var mı ondan da emin değilim sizler değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Hayırlı akşamlar dilerim tekrardan :)

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
merhabalar ;
29 yaşındayım BURSA ‘ da ikamet ediyorum. Nasipse bir yol bisikleti ile bu güzel hobiye ve aileye katılmak istiyorum. Uzunca bir süredir hep aklımdaydı anca cesaret edip adım atabildim. Ufak bir arz/talep mantığı ile araştırma yaparak endurance tarzı bir bisiklet arayışındayım. Başlangıç olarak bana bir endurance yol bisikleti önerisinde bulunabilirmisiniz ? Teknik bilgiye pek hakim değilim ruble dişli vs gibi. 1,78 boy 70 kg ağırlığındayım. Bazen uzun yol bazen kısa yol önemli olan rahat konforlu bir yol bisikleti. Bütçem 50 bin ₺ civarında fakat benim gibi amatör biri için başlangıç bisikleti olarak bu bütçelere bile gerek var mı ondan da emin değilim sizler değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Hayırlı akşamlar dilerim tekrardan :)
RC520 indirimdeyken 38bin TL endurance kadro oldukça rahat bir yol bisikleti. Sizin boyunuza M kadro oluyor.
(link)
-Aynakol ve ruble shimano 105 değil
+- Hidrolik fren ama shimano değil
+ Daha kalın lastik desteği

Yada Bisan grand tour 105 yine güzel endurance bi kadro 43bin TL boyunuza 54 kadrosu olur muhtemelen.
(link)
+Ayna kol ve ruble de shimano
+-V fren ama shimano 105
-En fazla 700x28c lastik

Bu ikisi arasından ben olsam rc520 alırdım. Aradaki farkla ekipmanların kalitesini arttırırdım :D Başlangıç için ikisi de güzel. Fazlasına bence gerek yok ama uğraşırım derseniz ikinci el karbon kadro bi yol bisikleti bulabilirsiniz muhtemelen.

merhabalar bende üstteki arkadaş gibi maximum haftada 1 kez 50 ila 70 km kullanmak için rahat bir yol bisikleti bakıyorum. Benim için görsellik önemli, kablolar en azından kadro içinden geçmeli. Renk tek renk abartısız olmalı vb. Araştırmalarım sonucu aşağıda link attığım bisikletlerden hangisini almalıyım ? Yeni başlayacağım yol bisikletine, 10 yılı aşkın tur bisikleti, katlanır vb. bir çok bisiklet kullandım. Ha bir de şu 105 set ile jant set olayı çok önemli mi benim gibi amatöre ?
1)(link)
2)(link)
3)(link)
4)(link)
5)(link)
Siz olsanız hangisini alırsınız ?

Geri