Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

merhabalar bende üstteki arkadaş gibi maximum haftada 1 kez 50 ila 70 km kullanmak için rahat bir yol bisikleti bakıyorum. Benim için görsellik önemli, kablolar en azından kadro içinden geçmeli. Renk tek renk abartısız olmalı vb. Araştırmalarım sonucu aşağıda link attığım bisikletlerden hangisini almalıyım ? Yeni başlayacağım yol bisikletine, 10 yılı aşkın tur bisikleti, katlanır vb. bir çok bisiklet kullandım. Ha bir de şu 105 set ile jant set olayı çok önemli mi benim gibi amatöre ?
1)(link)
2)(link)
3)(link)
4)(link)
5)(link)
Siz olsanız hangisini alırsınız ?
Beğendiklerinizin hepsi olur neden olmasın. "Fahiş fiyatlı" bir ürün yok aralarında. Bütçeniz yetiyorsa ve beğendiyseniz Bianchi via nironelerden birini alabilirsiniz yukarıda diğer arkadaş için attıklarımı beğenmediyseniz. Pahalı olan via nirone hidrolik frenli, diğer celeste renk V fren.
Her şeyden önce boyunuza uygun doğru kadro boyunu tercih etmeye bakın. Attığınız bisikletler hepsi farklı kadro boyunda.

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Scudo
Beğendiklerinizin hepsi olur neden olmasın. "Fahiş fiyatlı" bir ürün yok aralarında. Bütçeniz yetiyorsa ve beğendiyseniz Bianchi via nironelerden birini alabilirsiniz yukarıda diğer arkadaş için attıklarımı beğenmediyseniz. Pahalı olan via nirone hidrolik frenli, diğer celeste renk V fren.
Her şeyden önce boyunuza uygun doğru kadro boyunu tercih etmeye bakın. Attığınız bisikletler hepsi farklı kadro boyunda.
Herseyden önce çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla gönlünüz bianchide. Bunun sebepleri bisikletin üst donanımi ve kilosu mudur? Jantlari filan nasıldır bianchinin? Bir de sahibinden com da fiyatı gayet uygun bir Peugeot R16 buldum claris setli buna ne dersiniz, digerlerine göre hissedilir fark olmayacaksa fiyatı makul olduğundan bu da düşünülür mu ? Yorumlarınız kıymetli...
(link)
Herseyden önce çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla gönlünüz bianchide. Bunun sebepleri bisikletin üst donanımi ve kilosu mudur? Jantlari filan nasıldır bianchinin? Bir de sahibinden com da fiyatı gayet uygun bir Peugeot R16 buldum claris setli buna ne dersiniz, digerlerine göre hissedilir fark olmayacaksa fiyatı makul olduğundan bu da düşünülür mu ? Yorumlarınız kıymetli...
(link)
Bunun birde R15 modeli var, sora setli sanırım, bu da fiyatı sebebiyle radarıma girdi. Bunlar 2. El olması ve eski model olması harici mantıklı gibi ne dersiniz? Hepsinin içinde en f/p, en yakışıklı parasının tam karşılığı sizce hangisi? Siz benim yerimde olsaniz hangisini alırdınız? Haftada bir kez bisiklet kullanan (Max 70 km) amator bir bisiklet sevdalısı için ?
(link) bu da R16.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım başlangıç bile olsa fiyatlar 30 bin ₺ altına inmeyecek. İkinci el bisikletlerede bakıyorum fakat şöyle bir sorunum oluşuyor endurance ve yarış kadro aralarındaki sonut farkı bariz anlatabilecek bir veri bulamadım. Aldığım ENDURANCE notlar şu şekilde ;
*SPECİALİZED ROUBAİX
*TREK DOMANE
*CERVELO CALEDONIA
*GİANT DEFY
*BMC ROADMACHİNE
*CANYON ENDURANCE
*CANNONDALE SYNAPSE
*SCOTT ADDICT
*TRIBAN 500 / 520 / 540 SERIES
*MERİDA SCULTURA
*LAPİERRE SENSİUM
*MERİDE RİDE
*SCOTT SPEEDSTER
*CARRARO CR RACE 012/022/042/052/062

bunlar endurance kadro olarak bakabileceğim bisikletler olduğunu söylemişlerdi. İkinci el bakarken denk gelirse siye not almıştım. İçerisinde yanlış var ise söylerseniz çok sevinirim.
Grup set olarakta : TOURNEY<CLARİS<SORA<TİAGRA<105<ULTEGRA<D-ACE gibi bir sıralama olduğunu ve başlangıçta olsa minimum SORA grup set ve yukarısı olması gerektiği söylenmişti. Bunlar okuduklarım soracak çevremde kimse olmadığı için hazır bilgili ortam bulmuşken sormak istedim. Tekrardan teşekkür ederim bu bilgilerimin doğruluğunu onayladıktan sonra nasipse ikinci el bulamaz isem söylediğiniz gibi BİSAN SORA set olan bisiklet ile ilgilenmeyi düşüneceğim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım başlangıç bile olsa fiyatlar 30 bin ₺ altına inmeyecek. İkinci el bisikletlerede bakıyorum fakat şöyle bir sorunum oluşuyor endurance ve yarış kadro aralarındaki sonut farkı bariz anlatabilecek bir veri bulamadım. Aldığım ENDURANCE notlar şu şekilde ;
*SPECİALİZED ROUBAİX
*TREK DOMANE
*CERVELO CALEDONIA
*GİANT DEFY
*BMC ROADMACHİNE
*CANYON ENDURANCE
*CANNONDALE SYNAPSE
*SCOTT ADDICT
*TRIBAN 500 / 520 / 540 SERIES
*MERİDA SCULTURA
*LAPİERRE SENSİUM
*MERİDE RİDE
*SCOTT SPEEDSTER
*CARRARO CR RACE 012/022/042/052/062

bunlar endurance kadro olarak bakabileceğim bisikletler olduğunu söylemişlerdi. İkinci el bakarken denk gelirse siye not almıştım. İçerisinde yanlış var ise söylerseniz çok sevinirim.
Grup set olarakta : TOURNEY<CLARİS<SORA<TİAGRA<105<ULTEGRA<D-ACE gibi bir sıralama olduğunu ve başlangıçta olsa minimum SORA grup set ve yukarısı olması gerektiği söylenmişti. Bunlar okuduklarım soracak çevremde kimse olmadığı için hazır bilgili ortam bulmuşken sormak istedim. Tekrardan teşekkür ederim bu bilgilerimin doğruluğunu onayladıktan sonra nasipse ikinci el bulamaz isem söylediğiniz gibi BİSAN SORA set olan bisiklet ile ilgilenmeyi düşüneceğim.
Şurada gayet açıklayıcı bilgi mevcut aralarında ki fark konusunda

(link).

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Şurada gayet açıklayıcı bilgi mevcut aralarında ki fark konusunda
Teşekkür ederim çok yararı oldu bunun. Daha detaylı inceleme fırsatı oldu. Peki belli başlı bisikletler ile testleri yaptılar az önce saydığım bisikletler için konuşmam gerekirse ( SADECE KADRO YAPISINDAN BAHSESİYORUM ) doğru mudur ? Çünkü bisiklete baktığımda bunun bir yarış mı yoksa endurance mi olduğunu hala anlayamamaktayım. Örnek vericek olursam sıfır bir bisiklet fiyatı daha üst seviye ikinci bir bisiklet alma fırsatı yakalayabilmem için tüm bisiklet markalarının kendi bünyesinde ki endurance modellerini bilmeliyim. Kesin bir bilgi yoktu endurance kadro olarak belirtilmiyor.

Teşekkür ederim çok yararı oldu bunun. Daha detaylı inceleme fırsatı oldu. Peki belli başlı bisikletler ile testleri yaptılar az önce saydığım bisikletler için konuşmam gerekirse ( SADECE KADRO YAPISINDAN BAHSESİYORUM ) doğru mudur ? Çünkü bisiklete baktığımda bunun bir yarış mı yoksa endurance mi olduğunu hala anlayamamaktayım. Örnek vericek olursam sıfır bir bisiklet fiyatı daha üst seviye ikinci bir bisiklet alma fırsatı yakalayabilmem için tüm bisiklet markalarının kendi bünyesinde ki endurance modellerini bilmeliyim. Kesin bir bilgi yoktu endurance kadro olarak belirtilmiyor.
Ben sadece kadroya baktığımda Endurance olduğunu üst borudan anlıyorum. Ara illaki istisnalar vardır bilemiyorum ama genelde firmalar konfor ve daha dik oturma pozisyonu için üst borunun ön tarafındaki bitişi daha yukarı doğru yapıyorlar. Alın borusuda daha yüksek oluyor. Mesela resimdekilere bakarsak Trek Domane Endurance kadro, belirttiğim gibi üst boru yukarı doğru gidiyor. BMC Teammachine ise yarış/allround kadro ve üst boru düz bir şekilde.

trek-racer-domane-al-5-gen-4-matte-trek-black.jpeg

bmc-teammachine-slr01-four.jpeg

Ben sadece kadroya baktığımda Endurance olduğunu üst borudan anlıyorum. Ara illaki istisnalar vardır bilemiyorum ama genelde firmalar konfor ve daha dik oturma pozisyonu için üst borunun ön tarafındaki bitişi daha yukarı doğru yapıyorlar. Alın borusuda daha yüksek oluyor. Mesela resimdekilere bakarsak Trek Domane Endurance kadro, belirttiğim gibi üst boru yukarı doğru gidiyor. BMC Teammachine ise yarış/allround kadro ve üst boru düz bir şekilde.

325164 dosyayı görüntüle

325165 dosyayı görüntüle
Tamamdır teşekkür ederim en azından bakmam gereken yeri bileyim 🙏🏻☺️

Anladığım kadarıyla gönlünüz bianchide.
Benim gönlümün bir önemi yok, önemli olan sizin hangisini görsel olarak beğendiğiniz.
Bunun sebepleri bisikletin üst donanımi ve kilosu mudur? Jantlari filan nasıldır bianchinin?
Yani üzerindeki donanım ve piyasadaki diğer muadillerine göre F/P oranına bakıyorum biraz. V fren olan modelinde shimano rs100 var giriş seviyesi idare eder bir jant. hidrolik modelinde bianchinin kendi ürettiği "veloman" marka jant var ama hakkında bilgi yok.

Para varsa hidrolik iyidir ama ben V frenle bir sorun yaşamadım.

Hidrolik model arkada 12 vites ve yokuş için dişli oranı biraz daha iyi V fren(arka 11li) modeline göre.
Claris başlangıç için iyidir. Tourney HARİÇ tüm setler alınabilir bana göre. Fiyatı da güzel ama biraz indirim yapabilirse iyi olur. Muhtemelen lastikler vs değişmesi gerekir o da 2bin falan tutar. Başka masraf çıkmazsa, beğendiyseniz VE KADRO BOYU SİZE UYGUNSA alınabilir. Sürekli farklı kadro boyu ilanlar atıyorsunuz. Boyunuzu da bir yazın da boşuna yorum yapmayalım size uygun olmayacaksa.

(link) bu da R16.
Bu da temiz görünüyor. Arkadaş bakımlarını falan yaptım demiş ama işinin ehlidir umarım :D Göbeklerini açıp temizlemek vs normal bisikletçinin yapacağı iş değil :D

Ben olsam param yetiyorsa RC520 105 set alırım decathlondan 38bin TL.

Bu kadar çıkmak istemiyorsam indirimdeyken Bisan rx9300 sora alırım 18500'e indirimdeyken ikinci el ile uğraşmak yerine. Eğer bu kadar da çıkamıyorsam attığınız claris alıp geçerdim biraz pazarlık yapıp.

Son düzenleme:
  • Beğen
merhabalar bende üstteki arkadaş gibi maximum haftada 1 kez 50 ila 70 km kullanmak için rahat bir yol bisikleti bakıyorum. Benim için görsellik önemli, kablolar en azından kadro içinden geçmeli. Renk tek renk abartısız olmalı vb. Araştırmalarım sonucu aşağıda link attığım bisikletlerden hangisini almalıyım ? Yeni başlayacağım yol bisikletine, 10 yılı aşkın tur bisikleti, katlanır vb. bir çok bisiklet kullandım. Ha bir de şu 105 set ile jant set olayı çok önemli mi benim gibi amatöre ?
1)(link)
2)(link)
3)(link)
4)(link)
5)(link)
Siz olsanız hangisini alırsınız ?
Bütçeniz 105 set'e uygun gibi duruyor.Ben olsam 105 alırdım.Uzun yıllar Sora Tiagra kullandim sorunsuz seriler evet ama cok fazla sert gecis ve gurultulu calisiyorlar.

• Beğen
Bisan grand tour 105
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Bugün bir arkadaşımda ORBEA ultegra di2 bir bisiklet vardı kullanıp yol bisikletini deneyimlemem için ödünç verdi ve açıkçası şunu söyleyebilirim ben şu yaşıma kadar bisiklet kullanmıyormuşum. Full karbon bir bisiklet almaktansa başlangıç için bu bisiklette karar kıldık. Şimdiden niyeti olan almak isteyen herkese daha güzelleri nasip olsun inşAllah.
KADROALLOY 6061
MAŞACARBON
JANTALEXRIMS/ALLOY, ÇİFT KATLI
LASTİKMICHELIN/VITTORIA
FREN SİSTEMİSHIMANO, 105 BR-R7000
RUBLESHIMANO, 105 CS-R7000 (11S) (11-30T)
ZİNCİRSHIMANO, CN-HG601-11
ÖN AKTARICISHIMANO, 105 FD-R7000
ARKA AKTARICISHIMANO,105 RD-R7000
AYNAKOLSHIMANO,105 FC-R7000 (50-34T)
GİDONEASTON
JANT ÖLÇÜSÜ700C
SELEFIZIK
AĞIRLIK (Kg.)9,52

Yol bisikleti alacağım daha önce race 042 kullandım sanırım aero olması yada kadronun bir tık büyük olmasından dolayı rahatsız hissettirmişti ama kullanması keyifliydi. 60-70 BİN bütçem var sadece bisiklet için ayırdığım bütçe bu. Diğer ekipmanlarım var. Önerilerinize açığım şuan aklımda 063 d var.

Nirone 7 sanırım size uygun, segmentte öne çıkıyor

Yol bisikleti alacağım daha önce race 042 kullandım sanırım aero olması yada kadronun bir tık büyük olmasından dolayı rahatsız hissettirmişti ama kullanması keyifliydi. 60-70 BİN bütçem var sadece bisiklet için ayırdığım bütçe bu. Diğer ekipmanlarım var. Önerilerinize açığım şuan aklımda 063 d var.
063d çok mantıklı değil 062 ile arasında 10 bin lira fark var tek farkı disk fren zaten yol bisikleti kullanıyoruz disk frene çok ihtiyaç olmuyor. Arka freni sıkınca kayıyor zaten teker ön tekeri de sıkınca bisikletin arkası havaya kalkıyor çok kuvvetli basmadan. Bilmiyorum anlatabildim mi

Tabi yağmurlu havada kullanıyorum derseniz o kesinlikle disk gerekir. Yağmurlu çamurlu havada kullanmıyorsanız gerek yok

063d çok mantıklı değil 062 ile arasında 10 bin lira fark var tek farkı disk fren zaten yol bisikleti kullanıyoruz disk frene çok ihtiyaç olmuyor. Arka freni sıkınca kayıyor zaten teker ön tekeri de sıkınca bisikletin arkası havaya kalkıyor çok kuvvetli basmadan. Bilmiyorum anlatabildim mi

Tabi yağmurlu havada kullanıyorum derseniz o kesinlikle disk gerekir. Yağmurlu çamurlu havada kullanmıyorsanız gerek yok
disk fren harici bisikletler ölü yatirimdir bence.

Endurance tarzida daha uyumlu olabilir l. Acikcasi gravel bisiklet hakkinda tam emin degilim. Disli ve daha buyuk tekerler. Arazide kullanmayida dusunmuyorum acikcasi hic.

Geri