İsmailHakkiDemirel
Daimi Üye
- Tepki
- 1.246
- İsim
- IsmailDemirel
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
trek 12'li güncel sistem ayrıca daha yeni seri kadro.Merhabalar,
Bu 2 bisiklet arasında kaldım. Fikirleriniz nedir, görüşlerinizi alabilir miyim ?
(link)
(link)
Bence kadro olarak Giant daha güzel, Trek'in sele borusu bölümü (seat tube) bana hitap etmedi, tamamlanmamış eksik kalmış gibi. Eminim çok iyi bir teknolojidir ama ben beğenmedim, ne o öyle havada oturuyormuş gibi, güvende hissetmem kendimi.Merhabalar,
Bu 2 bisiklet arasında kaldım. Fikirleriniz nedir, görüşlerinizi alabilir miyim ?
(link)
(link)
Gen8 , emonda ile madone nun birleşimi bir model olduğundan dolayı dişli oranları emondanınki ile aynı tutulmuş. Zaten bir önceki nesildeki(gen 7) gibi tamamen aero odaklı değil, isoflow u kapatırsanız emonda oluyorMerhabalar,
(link)
(link)
Decathlonun en ucuz yol bisikleti çamurluğunu kullanıyorum, klips ile sabitlenen. Gayet iş görüyor.Arkadaşlar siz yol bisikletiniz için çamurluk kullanıyor musunuz? Yağmur yağmasa bile yerler ıslak olunca çok su sıçrıyor. Memnun olduğunuz marka model varsa tavsiye ederseniz sevinirim.
105 r5800 mü yoksa r7000 mi bu çok önemli. Bisikletin durumunu görüp incelemeden bir şey demek zor.Herkese merhaba foruma ilk kez yazıyorum,tanıdığım bir bisiletcide lapierre aircode sl 500 var , 105 setli alınabilir mi? Daha önce carraro 052 kullaniyordum
Sicramalari engellesin bana yeter diyorsaniz sadece asssaver win wing bu iste 1 numara. Sadece 75gram ve bayada is goruyor. Ama daha fazla koruma bekliyorsanizda sks raceblade xl oneririm.Arkadaşlar siz yol bisikletiniz için çamurluk kullanıyor musunuz? Yağmur yağmasa bile yerler ıslak olunca çok su sıçrıyor. Memnun olduğunuz marka model varsa tavsiye ederseniz sevinirim.
Zefal’inkini kullanıyorum memnunum.Arkadaşlar siz yol bisikletiniz için çamurluk kullanıyor musunuz? Yağmur yağmasa bile yerler ıslak olunca çok su sıçrıyor. Memnun olduğunuz marka model varsa tavsiye ederseniz sevinirim.
Salcano'ya mail atın yada arayın onlar ücret karşılığı yardımcı olabilir.Merhabalar. Bi basamaktan inmek zorunda kaldığım sırada xrs700’ün ön maşasını yamulttum. Değiştirirken disk frene de geçiş yapmak istiyorum.
Xrs700 e uyacak disk fren takabileceğim maşa önerisi yapabilir misiniz ?
Eğer bulması zorsa disksiz de öneri alabilirim, çünkü ben diskli bulamadım.
Merhabalar,Merhabalar,
(link)
(link)
Merhabalar , ben kendi adıma iki bisikletin arasında kalsaydım eğer, bu elbette kişisel düşüncem, verdiğim.paraya ne alıyorumun karşılığına göre ve amacım ya da hedefim nedir e cevaben tercihim belirirdi.. Yani siz sadece marka bazinda bisikletlere bakmayın.. örneğin hangi lastik ve jant setiyle geliyor olduğu , hangi grup set ve fren tipi ile geldiği gibi teknik konularda da üzerine düşünmeniz gerekir.. Çünkü bisikletler, sadece markadan ibaret değillerdir...jant, lastik, fren, kadro, vites grubu ve dişli oranlari gibi kıyaslara göre de tercihinizi yönlendirebilirsiniz.. Salcano kadrosu bana daha aero geliyor.. pek çok insan için aero kadro almak yerine çok yönlü kadro ya da tırmanış kadroları tercih ediliyor fakat bizim sürüşlerimiz, düzlük/yokuş çıkma/yokuş inme olarak 3 bölüme ayriliyor .. Tırmanış kadroları yokuş çıkmada durumu 1-0 yapsa da , aero kadrolar ve olursa profilli jantlar ile durum , yokuş inmede 1-1 e geliyor ve tabi bir de işin düzlük boyutu var, aero kadrolar 1-2 ile galip geliyor aslında ... Profilli jantlara ve aero bir kadroya sahip bisiklet icin, yokuşlar ,evet,biraz yıpratıcı olabilir ancak daha yumuşak vites oranları ve daha akıcı lastikler ve jantlar ile l, biraz da kendimizi iyi yetiştirerek, yokuş çıkmadaki açık, en aza indirilebilir...Merhabalar,
Ben halen net bir karar veremedim.
Şimdi de aklımı bu bisiklet çeliyor.
Trek fiyatında değil, o kadar da bütçemi zorlamak istemiyorum.
Giant ile aynı paralara alınabiliyor.
Trek'i elersek, Giant ile bunun arasında kaldım diyebilirim.
Sizce Giant mı Salcano mu ?
Not: Bu arada yarışçı değilim, hobi amaçlı kullanıyorum. Karbon hep bir hevesti çok fazla rakamlarda ödemek istemiyorum. F/P olarak arada kaldım.
324614 dosyayı görüntüle
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için... Bu cevap Salcano diyor sankiMerhabalar , ben kendi adıma iki bisikletin arasında kalsaydım eğer, bu elbette kişisel düşüncem, verdiğim.paraya ne alıyorumun karşılığına göre ve amacım ya da hedefim nedir e cevaben tercihim belirirdi.. Yani siz sadece marka bazinda bisikletlere bakmayın.. örneğin hangi lastik ve jant setiyle geliyor olduğu , hangi grup set ve fren tipi ile geldiği gibi teknik konularda da üzerine düşünmeniz gerekir.. Çünkü bisikletler, sadece markadan ibaret değillerdir...jant, lastik, fren, kadro, vites grubu ve dişli oranlari gibi kıyaslara göre de tercihinizi yönlendirebilirsiniz.. Salcano kadrosu bana daha aero geliyor.. pek çok insan için aero kadro almak yerine çok yönlü kadro ya da tırmanış kadroları tercih ediliyor fakat bizim sürüşlerimiz, düzlük/yokuş çıkma/yokuş inme olarak 3 bölüme ayriliyor .. Tırmanış kadroları yokuş çıkmada durumu 1-0 yapsa da , aero kadrolar ve olursa profilli jantlar ile durum , yokuş inmede 1-1 e geliyor ve tabi bir de işin düzlük boyutu var, aero kadrolar 1-2 ile galip geliyor aslında ... Profilli jantlara ve aero bir kadroya sahip bisiklet icin, yokuşlar ,evet,biraz yıpratıcı olabilir ancak daha yumuşak vites oranları ve daha akıcı lastikler ve jantlar ile l, biraz da kendimizi iyi yetiştirerek, yokuş çıkmadaki açık, en aza indirilebilir...
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için... Bu cevap Salcano diyor sanki
Marka olarak bakmıyorum aslında ama kafamı çok karıştırıyorlar, kompenatlardan çok kadro kalitesi önemlidir gibisinden... Benim için önemli olan aslında kronik bir sıkıntı yaşamamak ve dayanıklı olması.
Belirttiğim gibi yarış koşmayacağım, yaptığım spordan zevk almak istiyorum sadece.
Bence indirimdeyken buna da bir bakın.Merhabalar,
Not: Bu arada yarışçı değilim, hobi amaçlı kullanıyorum. Karbon hep bir hevesti çok fazla rakamlarda ödemek istemiyorum. F/P olarak arada kaldım.
324614 dosyayı görüntüle
Serdar Bey de güzel açıklamış; marka bilinirliğiyle parça kalitesi çok farklı yönlere ilerliyor. Aynı fiyat aralığında hobi amaçlı kullanıyorum demişsiniz. Konya gibi bir şehirde değilseniz, ülkemiz haliyle engebeli; her türlü yokuş çıkmak zorundayız ki bu, dönüp dolaşıp kondisyon ve dişli oranlarına getiriyor bizi. Salcano ve Trek 11-34 bir rubleyle geliyor, listede Giant 11-30 ile Salcano jant setinde yine gayet iyi bir seçenek sunmuş. Fiyat nedir bilmiyorum, ancak o konuda da makuldür diye düşünüyorum. Tabii ki varlığa darlık olmaz; bütçe varsa daha iyileri de alınır, ancak Salcano biz hobi kullanıcılarına fazlasıyla yeterli.Merhabalar,
324614 dosyayı görüntüle