Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

aslında bendeki sorun şuanda hangi bisikleti tercih edeceğimden çok,tur trekking bisikletinden yola geçeyim mi geçmeyeyimmi sıkıntısı.
yani performansla rahatlık ve konfor arasında kaldım..
yola geçtiğimde tur bisikletimdeki rahatlığı bulamayacağımı biliyorum.ama tabiki yola geçtiğimde de uzun mesafeleri tur bisikletime göre daha kısa mesafede katedeceğim belki ama bu seferde konfordan ve rahatlıktan feraget etmenin yanıdna yol bisikletini asfalt dışnda kullanımda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum...açıkçası bu yüzden biraz kararsız kaldım.alıpta sonradan rahatlığı daha fazla arar duruma gelirsem diye çekiniyorum.aslında bir yol bisikletini 1 hafta kullanabilseydim kararımı verirdim.sanki kumar gibi geliyor bana.denemden bu işe girmeyede çekiniyorum.o yüzden kararsızlıktan bir türlü alamıyorum.yoksa temmuz ağustos aylarında bile yola geçerdim.gönül isterki iki bisikleti tutatım ama yer sorunum var.iki bisikleti idare etmem zor
Yol bisikletinde endurance kadrolar mevcut, uzun mesafede daha konfor sağlıyor. Asfalt dışı kullanım yapacaksan gravel tarzınada bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
@Hakan Ergül dostum neden disk frenli bir fitness bike yada gravel almayı düşünmüyorsun.
yol grup setli flat barlı fitness bike lardan gravellere kadar tüm yol bisikletleri seni mutlu ve rahat ettirebilir .
ama kesinlikle aero bisiklet almamalısın.
dostum çok güzel bisiklet. ama Aero olduğu için alın borusu çok kısa . yani sürüş pozisyonu olarak çok zorlayacak bir bisiklet. düz yolda hız ve performans için kullanacaksanız olur derim. eğer genel amaclı yokuş inişli çıkışlı ve düz yol karma kullanımsa yol bisikletinden beklentiniz sizi çok zorlayabilir bıktırabilir hatta kendinden sogutabilir
onun için mutlaka mağazada deneyerek alın . internetten görmeden alırsanız bence hata olur
eğer o bütçelere çıkabiliyorsaniz daha iyi bir marka olan Giant in şu 3 modelini önerebilirim
(link)
(link)
(link)
ama mosso 739sca modelinin aero kadrosu ve fiyatı size uygunsa daha mantıklı bir seçenek olarak full karbon kadro ve maşalı 105 setli Bisan Rc9800 modelini öneririm. resmi teknik özelliklerinde ağırlığı sadece 8.10 kg .
mosso nun ise 9.30.
mosso ya ödeyeceğiniz parayı Bisan rc9800 alarak değerlendirin derim .
son 1 ürün bu arada

(link)
Dostlar bu arada ihtiyacı olan arkadaşlar için şu an alışveriş sitelerinde105 setli en uygun yol bisikletinin linkini atıyorum .
Carraro cr 062 . kadro boyu ve tarzı kendisine uygun olan arkadaşlar kaçırmasın . kalan son ürün

(link)
@Hakan Ergül kardeşim Bisan Rc 9800 gibi full karbon kadro ve maşaya sahip 105 setli peugeot R12 modelini de inceleyebilirsiniz
(link)

yukarida en uygun fiyatlı carraro cr 062 linkini attım

ama yine 105 setli peugeot R13 modellerinin de fiyatları da şu an çok uygun .
(link)
(link)
(link)
@Hakan Ergül dostum mosso 739sca hakkında senin için yaptığım yorumda da aero kadroları senin için önermemiştim.

performans artışını sağlayan öncelikle insan gücü . birde öncelikle bisiklet üzerinde mutlu olmalıyız. bu tamam sa sonra performansımız arttırarak kendimizi tatmin etmeye çalışmalıyız .

@Hakan Ergül bence dostum mevcut bisikletinle mutlu kalmaya devam etmelisin

Son düzenleme:
aslında bendeki sorun şuanda hangi bisikleti tercih edeceğimden çok,tur trekking bisikletinden yola geçeyim mi geçmeyeyimmi sıkıntısı.
yani performansla rahatlık ve konfor arasında kaldım..
yola geçtiğimde tur bisikletimdeki rahatlığı bulamayacağımı biliyorum.ama tabiki yola geçtiğimde de uzun mesafeleri tur bisikletime göre daha kısa mesafede katedeceğim belki ama bu seferde konfordan ve rahatlıktan feraget etmenin yanıdna yol bisikletini asfalt dışnda kullanımda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum...açıkçası bu yüzden biraz kararsız kaldım.alıpta sonradan rahatlığı daha fazla arar duruma gelirsem diye çekiniyorum.aslında bir yol bisikletini 1 hafta kullanabilseydim kararımı verirdim.sanki kumar gibi geliyor bana.denemden bu işe girmeyede çekiniyorum.o yüzden kararsızlıktan bir türlü alamıyorum.yoksa temmuz ağustos aylarında bile yola geçerdim.gönül isterki iki bisikleti tutatım ama yer sorunum var.iki bisikleti idare etmem zor
Hakan hocam imkan varsa yol bisikletini al, tur bisikletini de elinde tut. Bir kaç ay dener. Begendiğini elde tutar diğerini satarsın. İleriye ertelersen yol bisikleti olayını hayvani zamlar gelecek tahminim. İstesekte alamayacak duruma düşebiliriz.

arkadaşlar 52 kadro 2.el bisan rx 9500 anlaştık bugun. Yalovadan otobüs ile gönderecek arkadaş inşallah. Carraro 062 ve bisan rx 9500 bakıyordum uzun zamandır. Bekledikçe fiyat arttı. Umarım iyi yapmışımdır.

Corelli Boolva rc100'den sonra nasıl bir hissiyat verecek çok merak ediyorum.

1639920808840.png

Hakan hocam imkan varsa yol bisikletini al, tur bisikletini de elinde tut. Bir kaç ay dener. Begendiğini elde tutar diğerini satarsın. İleriye ertelersen yol bisikleti olayını hayvani zamlar gelecek tahminim. İstesekte alamayacak duruma düşebiliriz.

arkadaşlar 52 kadro 2.el bisan rx 9500 anlaştık bugun. Yalovadan otobüs ile gönderecek arkadaş inşallah. Carraro 062 ve bisan rx 9500 bakıyordum uzun zamandır. Bekledikçe fiyat arttı. Umarım iyi yapmışımdır.

Corelli Boolva rc100'den sonra nasıl bir hissiyat verecek çok merak ediyorum.

278713 dosyayı görüntüle
çok iyi bir tercih olmuş . tebrikler dostum. guzel günlerde güle güle kullan

Selamlar,
Yol bisikleti almak niyetindeyim. Normalde üniversite sınavından sonra almayı düşünüyordum fakat dolar çok hızlı yükseliyor eğer yazı beklersem büyük ihtimal bisiklet alamayacağım. Ankara'da yaşıyorum süreceğim yerler asfalt. 18 yaşındayım, boyum 175cm, bacak iç boyum 80-81cm, 65 kiloyum. Başlangıç bisikleti almak istiyorum elimde yaklaşık 2000-2500 tl var, birkaç yıl kullanıp üst modellere geçmeyi düşünüyorum. 2. el bisikletlere bakmadım sıkıntı çıkarabilir diye düşündüm bisikletten pek anlamıyorum. Forumdan araştırdım fakat kafam karıştı. Corelli Kr100, Kron RC 1000 uygun gibi geldi. Sizler ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.
IMG_20211023_191331.jpg
Uzun zaman oldu en sonunda sınavı atlattım. Araya birsürü şey girdi ama 2 ay kadar önce Kron rc 2000 alarak ben de aranıza katılmış bulunuyorum.

@Hakan Ergül dostum neden disk frenli bir fitness bike yada gravel almayı düşünmüyorsun.
yol grup setli flat barlı fitness bike lardan gravellere kadar tüm yol bisikletleri seni mutlu ve rahat ettirebilir .
ama kesinlikle aero bisiklet almamalısın.

@Hakan Ergül dostum mosso 739sca hakkında senin için yaptığım yorumda da aero kadroları senin için önermemiştim.

performans artışını sağlayan öncelikle insan gücü . birde öncelikle bisiklet üzerinde mutlu olmalıyız. bu tamam sa sonra performansımız arttırarak kendimizi tatmin etmeye çalışmalıyız .

@Hakan Ergül bence dostum mevcut bisikletinle mutlu kalmaya devam etmelisin
tüm arkadaşlara yorumları için teşekürler..
sanırım bu durumda aero kadrodan vazgeçeceğim gibi.
ama yoldan yinede vazgeçemk istemiyorum.mosso nun diğer hd diskli modelini alabilirim.gerçi bu yüzden birazdaha ağır ama en azından biaz konfor alıp.performans artışıda sağlarım bu modelle
yada daha önce aklımdaydı ama sırf kabloları dışardan diye vazgeçtiğim salcano xrs033 modleine yada bisan rx9500 modeline de bakabilirim.artık fiyat artışları umrumda da değil.eğer kesin almaya karar verirsem zamlı bile olsa alacağım.yeterki alıp almamaya karar vereyim.

Selamlar öncelikle. Yakın zamanda 2. el Carraro Race 052 almayı düşünüyorum 5 bin TL'ye. Sizce nasıldır? Uzun süredir MTB kullanıcısıyım, bu yüzden yol bisikletine Tiagra ile başlamayı düşündüm, Claris-Sora ile başlayacaktım ancak sıfır Claris setli bisikletlerin fiyatı 6 bin TL olmuş. Tavsiyeleriniz var mıdır 052 üzerine?

bu arada endurance kadrolar ile aero kadrolar arasında çok rüzgar direnci farkı varmı

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
bu arada endurance kadrolar ile aero kadrolar arasında çok rüzgar direnci farkı varmı
dostum Bisan grand tour tam senin bisikletin.
bence düşündüğün markalarının bulunduğun şehirdeki bayisine gidip bisikletleri canlı olarak gör .
rüzgar direnci var ama bu senin benim farkedecegimiz düzeyde değil . ancak profesyonel bir sürücü bunu yorumlayabilir .
bir de aero kadrolarda ki rüzgar direncini kirarken sende bisiklet üzerinde kırılıp büzülüyorsun
278730 dosyayı görüntüle
Uzun zaman oldu en sonunda sınavı atlattım. Araya birsürü şey girdi ama 2 ay kadar önce Kron rc 2000 alarak ben de aranıza katılmış bulunuyorum.
tebrikler dostum güzel günlerde güle güle kullan
@Hakan Ergül Bu bisikleti sana ilk önerdiğim de fiyatı 13000 tl idi (link)
@Hakan Ergül linkte grand tour un ayrıntılı resimleri var

Son düzenleme:
dostum Bisan grand tour tam senin bisikletin.
bence düşündüğün markalarının bulunduğun şehirdeki bayisine gidip bisikletleri canlı olarak gör .

rüzgar direnci var ama bu senin benim farkedecegimiz düzeyde değil . ancak profesyonel bir sürücü bunu yorumlayabilir .
bir de aero kadrolarda ki rüzgar direncini kirarken sende bisiklet üzerinde kırılıp büzülüyorsun

tebrikler dostum güzel günlerde güle güle kullan
@Hakan Ergül Bu bisikleti sana ilk önerdiğim de fiyatı 13000 tl idi (link)
@Hakan Ergül linkte grand tour un ayrıntılı resimleri var
Mayıs 2020 alış fiyatım 5500 tl.. Uçuyoruz.

Mayıs 2020 alış fiyatım 5500 tl.. Uçuyoruz.
hiç sorma dostum. Allah sonumuzu hayr etsin

@Hakan Ergül 17000 tl ye 105 set Bisan grand tour pahalı dersen
Carraro 053 d modeli var . son kalanlardan . metin bisiklette var gözüküyor . gerçekten varsa artık düşünme al ve keyfine bak .
......
ayrica şu piyasada fırsat ürünü arayan arkadaşlar için paylaşıyorum . gerçekten stoklarında varsa hidrolik fren tiagra setli bir bisiklet için 8200 tl bedava

(link)

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
hiç sorma dostum. Allah sonumuzu hayr etsin

@Hakan Ergül 17000 tl ye 105 set Bisan grand tour pahalı dersen
Carraro 053 d modeli var . son kalanlardan . metin bisiklette var gözüküyor . gerçekten varsa artık düşünme al ve keyfine bak .
......
ayrica şu piyasada fırsat ürünü arayan arkadaşlar için paylaşıyorum . gerçekten stoklarında varsa hidrolik fren tiagra setli bir bisiklet için 8200 tl bedava

(link)
evet Allah sonumuzu hayıt etsin.en kadersiz bir bölgede yaşıyoruz....ne günahımız varmış bizim.....bu durumlara neden gelindiğini yine kendimizde aramalıyız. en azından .benim vicdanım bu konuda rahat..ben bisikleti alamayacak bir arkadaşın bu bisikletleri alaması için bir engel oluşturmadım..tercihler hayatı şekillendirir. ...o yüzden bana göre bu duruma gelinmesinde hepimizin payı büyük.el birliğiyle bu duruma getirdik.ve o yüzden bu bisikletleri bir çoğumuz rüyasında görecek artık....ne demek istediğimi sanrımı anlamışsındır..

• Beğen
Tepkiler: maratksk
Allah herkese gönlünden geçen bisikleti almayı ve kullanmayı nasib etsin

• Beğen
Tepkiler: mdonertas
(link)
bu modeli önerirmisiniz
hidrolik disk firen var.ama maşa karbon değil aliminyum
ağırlığı 10.70

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
(link)
bu modeli önerirmisiniz
hidrolik disk firen var.ama maşa karbon değil aliminyum
ağırlığı 10.70
gayet güzel bisiklet .
arkada uzun bacak 105 aktarıcı var. yani 11.34 ruble ile kullanabilirsiniz. en önemlisi hidrolik disk full 105 set ve shimano jantlar var .
maşa karbon olsaydı 10 kg min hemen altında bir ağırlıkta olurdu. fiyat performans ürünü. alın borusunun yüksek olmasından dolayı size konfor da sağlar . iniş tırmanış düz yol asfaltta her türlü sizi mutlu eder
ağırlığa takilmayın. alın ve bisikletin keyfine bakın
(link)
(link)
İstanbul'daysanız house of bike a gidin . Türkiye nin en büyük bisiklet mağazası . Çok bilgili çalışanları var .
linkini attığım iki bisikleti de alabilirsiniz
belki orada başka bir bisiklet hoşunuza gider ya da onlar size farklı bir şey tavsiye eder.

dünyanın en güzel şeyi bisiklet magazasi gezmek. artık düşündüğünüz bisikletleri canlı olarak görüp deneyimleyin.

dolar düşüşe geçti eğer 10 ları görürse arkadaşlara tavsiyem firmalardan şuandaki fiyatta bisikelt almayın bir çoğu doları 13-14 dolduğunda zam yaptı.dolar bu aralığa çekilir ve kalıcı tutunursa bu firmalar fiyatlarını geri çekene kadar almayın.kimse almazsa eninde sonunda zaamları geri almak zorunda kalacaklar...

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
kesinlikle öyle.gerçi düştü derken şuanda 13:50 seviyesine geriledi.bakalım daha da düşecekmi yarın belli olacak
doların düşmesi c başkanının konuşmasından dolayı değil örtülü fazin 18 e çekilmesi etkili oldu üstelik paranızı 6aylık bile yatısanız aynı oranda faiz veriyor bankalar...yiğitliğe sürdürmemek içn faizleri artırdık diyemiyorlar.ama ev alacaklar fazilerin yüksek olduğuu görünce bu şoku yaşayacak.

dolar yükseldiğinde zengin kazanır normal emekçi vatadandaş kaybeder.dolar düşer yine zengin kazanır emekçi vatandaş kaybeder
değişen bir şey yok.her halükarda emekçi vatandaş kaybeden bir sistemde yaşıyoruz.şimdi izleyin dolar düşsün bisikletleere alel acele zam yapan firmaar bakalım zamları geri alacakmı
ben uzun zamndır takip ettiğim mosso dan örnek vereyim 739sca modeli dolar artışa başlamadan önce bu bisikletin fiyatı house of bike ve mossonun sitesinde 11.399 du...dolar artışa başladıktan sonra 23 kasımda takribi 9.4 lardan 12.80 lere yükseldiğinde bisikletin fiyatını 12.499 a çıkardılar....en sonda 8 aralıkta 13.40 - 13.60 aralığındaykende şuanki fiyatına yani 16.249 a çıkarldılar.bu durumda şuanki dolar kuruna göre 12.499 a çekmeleri lazım.ama çekeceğini düşünen varmı kesinlikle düşmezler..çünkü bizim ülkemizde hep yolunan vatandaştır....benzinde de böyle olmuştur.dolar yükselir dolarla alakası olmaan ürünlere bile dolar zammı yapılır.ama doalr düştüğünde kimse indirime gitmez yada gerekli indiirimi yapmaz.dediğim gibi olan her zaman emekçi vaandaşa olur..bu ekonomik skıntılar her zaman vatadanşın sırtına yüklenir oratalık düzeldiğinde de o yükler sırtından alınmaz.nasıl olsa sen bu yükü taşıyorsun taşımaya devam et derler adeta.
bu yazdıklarım içinde rahatsızlık verdiysem tüm arkadaşlrdan özür diliyorum.ama içimden geleni yazdım.eminim benim gibi kızan çok arkadaşımız vardır
çünkü biz bu yapılanalrı haketmiyoruz.bu ülkede her gün diken üstünde yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Geri