Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Evet çok haklisi valla 5 dakka satın almak üzere olduğum bisiklete bindim 2 gündür agiriyo 😁😁
İyiki almamisim
Bide birşey daha sorucam şehir dışından bisiklet alinirmi sizce

Scudo
Evet çok haklisi valla 5 dakka satın almak üzere olduğum bisiklete bindim 2 gündür agiriyo 😁😁
İyiki almamisim
Kargo 200 300lira tutuyor girme o işlere ama derseki adam örnek oturduğun yerde işim var gelirken getiririm bisikleti getirsin bak.. Birde yanında kadrodan rubleden dişliye grup sete kadar anlayan biri olursa iyi olur.. Adam tourney seti ultegra gibi överek satıyor sahibinden ve buna dur diyen yok ne olduğu bilinmeyen marka yazıları silip 105 sora tiagra yazanlar bile var. Dikkat etmek lazım kul hakkından korkmuyolar bunlar.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
30 Eylül 2020'de yürürlükteki vergiler son bulacak. Acaba fiyatlarda düşme olur mu. şimdi mi alsam beklesem mi diye düşünüyorum. Ek vergiler getirilmişti ithal ürünlere. Yerli ürünlerde belki indirim olmayabilir.

1.74 se 54 kadro al tam uyar.. Satıcı 52 bile uyar derse kanma satmak için der binersin ama belin tutmaz sonra.
Neye göre tam uyar dediniz acaba? İç bacak boyunu bilmeden nasıl tam karar verdiniz? Ben 1.74 boyumla 45 kadro giant kullanıyorum bana tam oluyor.

Neye göre tam uyar dediniz acaba? İç bacak boyunu bilmeden nasıl tam karar verdiniz? Ben 1.74 boyumla 45 kadro giant kullanıyorum bana tam oluyor.
Size tam olan başkasınada tam olcak diye birşeymi var ? Kaldıki siz ilerde bel ağrısıyla uğraşıp durcaksınız başkasına neden sebep oluyonuz ? Tabloda bile 1.70-180 arası diyor 54 kadroyu pardon siz daha iyi biliyodunuz gidip diyim almanlara bu tablo yanlış bizim bir türk arkadaş dedi. Sizin dediğiniz bacak boyunu o kadroda ayarlamak münkün 45 kadroda kolların uzunluğunuda unutuyonuz..

Size tam olan başkasınada tam olcak diye birşeymi var ? Kaldıki siz ilerde bel ağrısıyla uğraşıp durcaksınız başkasına neden sebep oluyonuz ? Tabloda bile 1.70-180 arası diyor 54 kadroyu pardon siz daha iyi biliyodunuz gidip diyim almanlara bu tablo yanlış bizim bir türk arkadaş dedi. Sizin dediğiniz bacak boyunu o kadroda ayarlamak münkün 45 kadroda kolların uzunluğunuda unutuyonuz..
Ben sizin sadece, arkadaşın boyundan yola çıkıp kesin 54 kadro alın demenizi yadırgadım. Hiç kimseye şu kadro sana tam olur diyipte kimsenin ağrısıyla uğraşacak halim yok. Başta sorduğunuz soruyu kendinize sormanız gerekli. Ben yorumumda kendi kullandığım bisikletin kadro boyunu yazdım. Arkadaşın ölçülerini bilmediğim için onun ile ilgili yorum yapmadım. Bu tablodaki small kadro bisikleti kullanıyorum. Her markanın ölçüleri farklı olacağı gibi, her modelin de kendine göre ölçüleri var. Teknik bilgiler ile yorum yapıyorum. Sonuçta alman da japon da çinli de bu tabloya bakıp satın alıyor.
saa.PNG
Ekran Alıntısı.PNG
ssss.PNG

Son düzenleme:
İyiki almamisim
54 kadro alma sakın, ben 182 boy, 82 iç bacak boyumla 54 kadro mosso cavalier kullanıyorum, sana kesin büyük gelir.İlk olarak iç bacak boyunu ölç, boyundan ziyade iç bacak boyun daha önemli.Sonra bu iki ölçüyle sana uygun olabilecek kadro boyunu hesaplayan siteler var, onları kullanabilirsin.

Peki kadro boyu nasıl seçmeliyim farklı sitelerde farklı baktım biri diğerini tutmuyor .
Boy 174
Boyum 173, İç bacak boyum 78.
52 Endurance kadro yol bisikleti kullanıyorum.
İç bacak boyu önemli.

Selam arkadaşlar herkese iyi forumlar..

Başlangıç fiyat skalam 6-7 bin tl arasi ve düşündüğüm model rx 9500 doğru bir secim midir (ayrica endurance mıdır?) fikrinizi almak isterim, ayrıca bu fiyat bandından daha farkli endurance yol bisikletleri tavsiyeniz varsa lütfen verin çok ihtiyacim var. Haftanin minimum 4 günü kullanmayı planlamaktayim buna göre çabuk elimde kalmayacak sırtlanıp bir dünya yol yürütmeyecek br bisiklet çok güzel olur.

Kadro harici ekipmani özellikle jant lastik kismıni upgrade etme imkanim var ama satin alacagim bisikletle oncelikle bir deneyim kazandiktan sonra tabii.
Boyum 178- kilo 76 iç bacak boyum 82 cm sanirim 54 kadro bir bisiklet bana uyacaktir diye düşünüyorum.
Şimdiden çok tesekkür ederim..

Ekleme: kadro ömür boyu garanti süresi diye bir sey okudum forumda maksimum ne kadar garanti veriyor üreticiler?, bu bile basli başına tercih sebebidir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende bisikletini yeni almış ve çok araştırmalar yapmış biri olarak iki kelam etmek isterim.

Mağazalarda adam akıllı bike fit yaptırma seçeneği Türkiye'de pek mümkün değil. O yüzden, kadro boyunu seçerken sadece boyunuza değil, iç bacak ve kol uzunluğuna da bakmak gerekir. Buradaki bazı arkadaşlar sadece boy ve iç bacak uzunluğuna göre kadro boyu önerisi yapıyorlar ama sonra gidonu tutmakta büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. "Reach" olarak bahsedilen uzunluğa da dikkat etmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Feunard ve Ekincan
Ben sizin sadece, arkadaşın boyundan yola çıkıp kesin 54 kadro alın demenizi yadırgadım. Hiç kimseye şu kadro sana tam olur diyipte kimsenin ağrısıyla uğraşacak halim yok. Başta sorduğunuz soruyu kendinize sormanız gerekli. Ben yorumumda kendi kullandığım bisikletin kadro boyunu yazdım. Arkadaşın ölçülerini bilmediğim için onun ile ilgili yorum yapmadım. Bu tablodaki small kadro bisikleti kullanıyorum. Her markanın ölçüleri farklı olacağı gibi, her modelin de kendine göre ölçüleri var. Teknik bilgiler ile yorum yapıyorum. Sonuçta alman da japon da çinli de bu tabloya bakıp satın alıyor.
238350 dosyayı görüntüle
238343 dosyayı görüntüle
238349 dosyayı görüntüle
Şimdi daha iyi anladım demek istediğini teşekkür ederim..

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Arkadaslar herkese selam, umarim forumda dogru yere yaziyorumdur. 😊 Benim boyum 1.70 ve bacak boyum 77 cm. Bundan oncesinde Triban 100 kullandim ve giris seviye bir yol bisikletine gecmek istiyorum. Genel olarak asfaltta kullanacagim icin gravel ihtiyacim yok diye dusundum. Yuzde 5-10 toprak kullanma durumum var o nedenle heralde 28 mm lastikler iyi olacaktir. Ara ara 4 yasindaki oglumu arkaya oturtmak istiyorum. Simdilik koltukla beraber 21 kg bir yuk ediyor bu. Ihtiyaclarim ozetle soyle:

1. Boyuma uygun bir kadro - Maalesef deneme firsatim yok diyebilirim... O nedenle Btwin ya da Kross gibi firmalarin kadro boyu ve boy denkligi vermeleri cok hosuma gidiyor. Bisan Grand Tour Eco cok hosuma gitti ama 52 cm bana uyar mi bilemiyorum...

2.Rahat bir kadro (RC120, RC500 gibi mesela ya da genel olarak enduro kadro geometrisi diyebiliriz sanirim)

3. Arka tarafta portbagaj deligi ve 25 kg'a kadar destek..

4. Btwin RC500'e benzer ozellikler, hatta rc120'de olur :) (karbon masa, mekanik disk, hafif kadro, portbagaj ve camukluklar icin delikler) 5000 lira ust limit..

RC120 ve RC500 stoklarda yok.. Kross Vento serisine bayildim, ancak onlarin da portbagaj deligi yok diye biliyorum. Siz neleri tavsiye edersiniz? Eger arkada cocuk tasimak icin gravellar daha iyidir derseniz onlara da acigim kesinlikle...

Not: Vaktigimin cogunu gecirecegim yer Bozcaada, oldukca inisli ve cikisli bi bolge.. Disli oranlari onemli :)

Son düzenleme:
Merhaba, arkadaşım yol bisikletine geçecek Bisan Grand Tour Eco ile Bisan RX9300 arasında kaldı, hangisini tavsiye edersiniz? 4000 lira bütçesi var, bir de boyu 169cm, 52 kadro büyük mü gelir?

Arkadaşlar bisan grand tour eco dan vazgeçmek zorunda kaldığım için yeni bir yol bisikleti almak istiyorum puegot r14 iyi midir, kullanacağım yerde yokuşlarda gayet fazla

Arkadaşlar bisan grand tour eco dan vazgeçmek zorunda kaldığım için yeni bir yol bisikleti almak istiyorum puegot r14 iyi midir, kullanacağım yerde yokuşlarda gayet fazla
Merhaba, giriş seviyesi güzel bir bisiklet olduğunu düşünüyorum. 52'li aynakol çok yokuş dostu değil ama tam yorum veremeyeceğim bu konuda fakat kullanan arkadaşlar da bir şekilde hallediyorlar:)

Merhaba,
Farkli bir sayfada daha yorumlarinizi istedim ancak kimse birsey yazmayinca bir de buraya yazayim dedim. 1 yildir kullandigim Tiagra setli 34/50 aynakol 11/34 rubleli Carraro Gravel G2 bisikletimi degistirmeyi düşünüyorum. Aklimda asagidaki 2 opsiyon var. Fiyat olarak birbirine cok yakin 2 alüminyum kadrolu bisiklet. Grupset olarak da neredeyse ayni parcalar kullanilmis. Ozellikle kullananlar varsa Canyon ve Orbea nin Endurance kadrolarinin rahatligi, kadro geometrisi surus pozisyonu gibi konularda bilgi edinmek istiyorum. Orbeayi Turkiyeden alabiliyorken Canyon icin biraz ugrasmak gerekecek.

(link)

(link)

Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@Bıyıkov Orbea hangi modelinden bahsediyorsunuz acaba?

Merhaba,
Farkli bir sayfada daha yorumlarinizi istedim ancak kimse birsey yazmayinca bir de buraya yazayim dedim. 1 yildir kullandigim Tiagra setli 34/50 aynakol 11/34 rubleli Carraro Gravel G2 bisikletimi degistirmeyi düşünüyorum. Aklimda asagidaki 2 opsiyon var. Fiyat olarak birbirine cok yakin 2 alüminyum kadrolu bisiklet. Grupset olarak da neredeyse ayni parcalar kullanilmis. Ozellikle kullananlar varsa Canyon ve Orbea nin Endurance kadrolarinin rahatligi, kadro geometrisi surus pozisyonu gibi konularda bilgi edinmek istiyorum. Orbeayi Turkiyeden alabiliyorken Canyon icin biraz ugrasmak gerekecek.

(link)

(link)

Tesekkurler.
Scott addict bu fiyatlara hem karbon hem ultrgra hem de endurance , onu da ekleyin derim listeye

@Bıyıkov (link) kadro boyu uyuyorsa bu bisikleti alırdım gözüm kapalı.

Geri